Bebekler Günde Kaç Kez Beslenmeli?
Açlık, yenidoğan bebeğiniz için yeni bir duygudur. Anne kanında sürekli beslenne bebek dünyaya geldiğinde besinlerini belli aralıklarla almak zorunda kalır. Sindirim sistemi ise uzun aralıklarla fakat çok yiyecek alacak kadar gelişmemiştir. Bu nedenle başlangıçta azar azar ama sık aralıklarla beslenmelidir.
Bebekler Ağladıkça Strese Girer ve Memeyi Reddeder
Acıktığı için ağlayan bebeği bekleterek bir şey kazanamazsınız. Ağladıkça strese girer ve emmeyi reddedir. Onu besleyembilmek için yatıştırıp rahatlamanız gerekebilir. Bebeğinizin gereksinimlerini karşılayarak onu şımartmış olmazsınız. İlk haftalarda bebeğin ağlamasının başlıca nedeni, midesinin boş olmasıdır. Sonraları, sindirim sistemi geliştip midesi genişledikçe, her defasında daha çok yiyecek, öğün aralarını da uzatacaktır.
BebeklerNe Zaman Acıkır?
Bebeğiniz ne zaman acıkırsa o zaman yemek isteyecektir. İlk günlerde bu oldukça sık olacağından bebeğin ne zaman acıkacağınnı kestirmek gaçtür. Üçüncü ya da dördüncü günlerde iki küç saatte bir acıkabilir, bu nedenle bebeği günde sekiz kez beslemek bu arada akşamüsüt birkaz kez kısa kısa emzirmek gerekebilir. Bebekler, genellikle mideleri boş olarak beş saatten fazla uyuyamazlar. Bu nedenle geceleri iki ya da üç kez beslemek zorunda kalabilirsiniz.
Anne sütü daha çabuk ve kolay sindirildiği için anne sütüyle beslenen bebekler mama ile beslenenlere göre daha sık acıkırlar.
Mama ile Beslenen Bebekler Hangi Sıklıkta Acıkır?
Bebeğiniz üç aylık olunca gündüzleri beş, geceleri ise bir ya da iki kez beslenmeye alışmış olacaktır. Mama ile besliyorsanız, dört saatte bir beslenme düzenini daha kolay kurabilirsiniz.