GENEL SAĞLIK

Merak Edilen Soru: 2022 Diş Beyazlatma Fiyatları Pahalı mı?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.06.2022 - Güncelleme : 29.07.2022

 

Diş Beyazlatma Fiyatı 2022

 

Ülke ekonomisinde her geçen gün artan fiyatlar sebebiyle artık neredeyse fiyat öğrenmeden hareket etmez olduk. 2002 diş beyazlatma fiyatı da merak edilen soruların başında geliyor. Diş beyazlatma fiyatlarının ne olduğuna gelmeden önce diş beyazlatma yöntemleri ile igili sormamız gereken daha önemli detaylar var aslında. Evde diş beyazlatma yönteminden klinik diş beyazlatma yöntemlerine dair daha birçok soruyu sizler için araştırdık. Artık hangi yöntemi tercih edeceğiniz size kalmış...

  

Diş Beyazlatmaya Dair En Çok Aranan Soru: “Diş Beyazlatma (Bleaching) Fiyatları 2022’de Nedir?  

Kim istemez ki, bembeyaz, inci gibi dişlere sahip olmayı? Etrafına kusursuz bir gülümseyişle bakabilmeyi?.. Gülümsememiz, hijyen ve estetik algımızın günlük yaşamdaki başlıca yansıtıcı.  Özgüvenimizin de ana taşıyıcılarından biri.  

Bembeyaz Dişler Özgüven Artırıyor  

Hangisi size göre, hangisi daha etkili? Diş beyazlatma yöntemi zararlı mıdır?  Diş beyazlatma yönteminin ücreti nedir? Sararan dişleri doğal yollarla nasıl beyazlatılır? Diş beyazlatma kalemi zararlı mıdır?  Kalıcı diş beyazlatma olur mu? Taşınabilir diş beyazlatma kiti güvenli mi? En iyi diş beyazlatma yöntemi hangisi? Tüm bu soruları ve en sağlıklı diş beyazlatma yöntemleri hakkında Dr. Suat Gürsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şölen Günal’dan bilgi aldık.

Kim İstemez Güzel ve Bakımlı Dişlere Sahip Olmayı? 

Diş beyazlatma teknikleri son yıllarda epey gelişti. Tabi diş beyazlatma fiyatının daha düşük olması sebebiyle daha doğal yollardan evde diş beyazlatmadan jel ile diş beyazlatmaya, hatta diş beyazlatıcı kitlere kadar birçok yöntem de diş beyazlatma için tercih edilebiliyor.

Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Daha Güvenli? 

İnsan algısı ilk olarak gülümsemeye odaklanıyor ve yüzün algılanmasın birinci sırada gözler, ikinci sırada dişler geliyor. Ancak kişilerin yüzde 35.8’i dişlerinin görünümünden ve yüzde 42’si dişlerinin renginden mutlu değil! Bu noktada diş beyazlatma, gülüş tasarımı tedavisinin en temel işlemlerinden biri olarak beliriyor. Aynı zamanda cerrahi olarak en az işlem gerektiren uygulamalardan biri!

1-Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyarız?  

Birçok neden bağlı olarak meydaa gelen sararmış dişler kimi insanda psiko-sosyal sorunlar yaratabiliyor. Dişlerde meydana gelen renklenmeler aslında biyolojik bir sorun yaratmıyor. Ancak, psikolojik ve sosyal boyutuyla bazı kişilerin yaşamını olumsuz olarak etkileyebiliyor. Bu nedenle diş beyazlatma işlemi herhangi bir kozmetik uygulama olarak değil, bir tedavi işlemi olarak ele alınmalı ve dişlerini beyazlatma talebi ile gelen kişi de bir hasta olarak kabul edilmelidir.

Diş Lekeleri Gülüşünüzü Engellemesin 

Estetik kaygı ve bunun sebep olduğu psiko-sosyal sorunlar nedeniyle kişilerin tedavi sonuçlarından beklentileri farklı, hatta sınırsız olabiliyor! Dolayısıyla hasta memnuniyetini sağlamak için diş hekiminin beyazlatma tedavilerinde başarıyı belirleyen etkenler hakkında yeterli bilgiye sahip olması ve bu bilgilerin ışığında tedavi öncesi hastayı bilgilendirmesi büyük önem taşıyor. Diş beyazlatma yöntemleri evde nasıl diş beyazlatırım konusunun epey dışında ciddi tedavi ile ele alınması gereken bir durum. 

Diş Beyazlatma Fiyatı 2022

Sararan Dişleri Beyazlatma Yöntemleri 

Dişler Neden Sararır? Dişler Neden Renk Değiştirir? 

Diş hekiminin, dişlerini beyazlatma talebi ile gelen hastada ayrıntılı klinik muayene yapması ve hastanın ağız hijyeni uygulamaları, diyet alışkanlıkları ile kimyasallara, travmaya ve enfeksiyonlara maruz kalmasını gözden geçirmesi doğru tanıyı koymak için şart.

Hastadan alınan anamnez (rahatsızlığa dair bilgi) renklenmenin oluşum nedenlerini anmada önem bir yer tutuyor. Alınan bilginin ardından, detaylı bir klinik muayene ile birlikte tedavi seçeneği belirlenebilir.

 

Sizce Diş Beyazlatmanın Fiyatı mı Yoksa En Doğru Şekilde Yapılması mı Önemli? 

Diş rengi, minenin kalınlığı ve saydamlığı, dentin rengi ve pulpa ile ilgilidir. Renklenmenin nedenleri ise genetik, çevresel, tıbbi veya dişten kaynaklı olabilir.  Bu nedenler ancak doğru bir şekilde belirlendiğinde soruna yönelik doğru tedavi seçilebilir ve böylece daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Dolayısıyla hastadan bilgi alırken şu detaylar göz önünde bulundurulmalı. 

  •     Hastanın dental hikayesi yani ağızdaki eksi tedaviler, oral hijyen, gargara kullanımı, flor alımı, dental travma hikayesi gibi…
  •     Medikal hikayesi yani çocukluk haslatıkları, düzenli herhangi bir ilaç kullanımı, ailesel geçmişi (genetik hastalıklar)
  •     Beslenme şekli yani beslenme bozuklukları yanlış yapılan diyetler…
  •     Çevresel faktörler: Metale maruz kaldığı melekler, sigara kullanımı, çocukluk döneminde yaşadığı bölge etki edebilmektedir.

 

2-Dişler Neden Renk Değiştirir? 

Dişlerde renk değişiklikleri içsel veya dışsal olarak ikiye ayrılır. Dışsal renklenme adından da anlaşılacağı üzere dış kaynaklı ajanlar sebebi ile oluşur ve dişlerin dış yüzeyinde bulunur. İçsel renklenme ise boyayıcı maddelerin, dişlerin gelişimi sırasında veya dişlerin sürmesinden sonra dentin içine dahil olmasıyla gerçekleşir.

Dışsal renklenmeler diş sürdükten sonra oluşur. Çay, kahve, kırmızı şarap gibi renkli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi sonucu turuncu, kahverengi, gri ve siyah benzeri farklı tonlarda renklenmeler ortaya çıkar. Nikotin lekeleri ise dış renklenme olarak başlar, ancak zamanla dişin iç yüzeylerine emilerek iç renklenmeye dönüşür.

 

Dolayısıyla beyazlatma ile yok edilmesi zorlaşır. İlaç kullanımına bağlı renklenmeler hem iç hem dış renklenme olabilir. Dış renklenmeye sebep olan en yaygın ilaçlar klorheksidin, ağız yoluyla alınan likit demir tuzları, esansiyel yağlardır.

Genel olarak dışsal renklenmeler diş yüzeyinde oluştuğu için kolaylıkla uzaklaştırabilirler ve beyazlatma tedavilerine iyi yanıt verirler. Fakat hastanın ağız hijyeni kötüyse ve hasta aynı etkenlerle karı devam ediyorsa renklenmeler tekrar oluşur. 

Çoğu dış renklenme rutin önleyici işlemlere giderilebilir; hastalar günlük fırçalama ile lekelerin oluşmasını engelleyebilirler. Beyazlatıcı diş macunlarından da faydalanabilirler.

“Kendi Diş Renginden Memnun Değilim Ne Yapmalıyım?” 

Hastaların başarılı olamadığı bölgelerde, diş hekiminin yapacağı detertraj ve polisaj işlemleri bu eklentilerin diş üzerinden uzaklaştırılmasında oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak polisaj işleminden sonra ortaya çıkan renk, hastanın kendi dişlerini rengidir ve hasta bu renkten memnun değil ise o zaman beyazlatma işlemine geçilmesi gerekir.

 Dişlerde İçsel Renklenme 

İçsel renklenmeler, diş gelişimi esnasında veya diş sürmesinden sonra oluşabilir. Bu tür renklenmeler dişin daha derin tabakalarında yer alan lekeler veya minedeki bozukluklar sebebiyle görülür. Diş yüzeyi boyunca yayıldıkları için daha kolay göze çarpar ve tedavisi dışsal renklenmeye göre daha zordur.

İçsel renklenmelerin sebepleri: 

·         Genetik bozukluklar

·         İlaç kullanımı

·         Aşırı miktarda flor alımı

·         Yüksek ateşle seyreden çocukluk hastalıkları

·         Travmalar

·         Endodontik tedavisi sırasında yapılan hatalar

·         Endodontik tedavide kullanılan ilaçlar bulunur.

 Bu renklenmeler, minede veya dentinde (dişin temel tabakasında) lokalize olup, dişin bir bölümünü veya tamanını etkileyebilir.

Ayırca, yaşlanmayla beraber görülen bazı fizyolojik değişimler dişin zamanla koyulaşmasına neden olur. Yaş ilerledikçe mine aşınır ve incelir, bunu sonucunda altta yatan dentin açığa çıkar. Bu da dişin daha sarı görünmesine yol açar. Yıllar boyunca devam eden dentin yapımı dişte daha kalın bir dentin tabakası oluşturur, minenin ışık geçirgeniliği azalır ve diş rengi koyu görünür. Ancak yaşlı hastalara da  beyazlatma uygulanabilir ve böylece sorun giderilebilir. 

Diş Beyazlatma Fiyatı 2022

Diş Lekesi Temizliği İçin Diş Beyazlatma 

 

3- Diş Beyazlatma Yöntemleri Neler?  

Beyazlatma, renklenmeye sebep olan etkenlerin kimyasal ajanlar kullanılarak dişlerin renklerinin açılması anlamına gelir. 

Evde (Home Bleaching) Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? 

Klinik dışında yapılan, jel ile diş beyazlatma, karbonatla diş beyazlatma hatta son zamanlarda sıkça kullanılan diş beyazlatma bantlarına kadar bembeyaz dişlere kavuşmak için kullanılan evde diş beyazlatma yöntemleri söz konusu.  

Vital diş beyazlatma dediğimiz uygulamalar estetik beklentileri karşılayabildikleri, güvenli oldukları, dişte madde kaybı oluşturmadıkları ve alternatif uygulamalara göre daha ekonomik oldukları için hastalar ve diş hekimleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Beyazlatma işlemi klinikte veya klinik dışında yapılmasına göre vital veya devilat dişlere uygulanmasına göre sınıflandırılabilir. 

Diş Beyazlatma Fiyatı 2022

 

Dolgu Nedeniyle Kararan Dişlere Devital Diş Beyazlatma Yöntemi 

 

Vital Diş Beyazlatma Yöntemleri Neler? 

1)      Ofis tipi beyazlatma

2)      Ev tipi beyazlatma (Home Bleaching)

3)      Hekim kontrolünde olmadan uygulanan beyazlatma (overthe counter-OTC) yöntemleridir. 

MKanal Tedavisinden Sonra Dişin Renk Değiştirmesi   

Bir diğer beyazlatma yöntemi ise kanal tedavisi yapılmış anacak zamanla kullanılan yöntem ve maddelere bağlı olarak gelişen renklenmeler nedeniyle sadece tedavi yapılan dişe uygulanan beyazlatma işlemidir. Bunu da devital diş beyazlatma diyoruz.

4-Diş Beyazlatma Yöntemlerinden Ofis Tipi Beyazlatma Ne Demek? 

Muayenehanede diş hekimi tarafından uygulanan beyazlatma işlemidir. Ofis tipi beyazlatmanın en önemli avantajları diş hekiminin gözetiminde olduğu için hastaya bağlı komplikasyonların en aza indirgenmesi ve uygulamadan hemen sonuç alınabilmesidir. 

 

Diş Beyazlatma Yöntemleri

 Ofis Tipi Diş Beyazlatma Yönteminin Etkisi Yüksek ve Hızlıdır 

 

5-Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer? 

Bu prosedürde, beyazlatma için yüksek konsantrasyonlu kimyasal ajanların etkisinden yararlanılır. Kimyasal ajan olarak kullanılan yüzde 30-40’lık hidrojen peroksit doğrudan diş yüzeyine uygulanır ve bir veya daha fazla seansta gerçekleştirebilecek her biri 15 dakikalık iki-üç uygulama gerektirir. Bununla birlikte süre, işlemlerin sayısı ve kullanım yöntemleri her zaman imalatçının talimatlarına ve jelin konsantrasyonuna bağlı olarak değişebilir. 

Ofis tipi beyazlatma işlemlerinin beyazlatıcı etkisi oldukça yüksek ve hızlıdır. Ancak beyazlatma işlemi sonrasında renk ölçümünün hemen yapılmaması önerilir. Çünkü dişlerde dehidratasyona sebep olabilir ve dişlerdeki bu nem kaybı gerçek rengin saptanmasını engelleyebilir.

 

Dişlerin tekrar nemini kazanması için bir saat kadar geçmesi gerekir. Bu nedenle beyazlatma işleminin hemen ardından yapılan renk değişimi kıyaslamaları yanıltıcı olabilir. Renk değişimin doğru belirlenmesi için beyazlatma işleminden bir veya 2 hafta sonra yapılması daha uygundur. 

Klinikte yapılan beyazlatma işlemine ek olarak hastadan alınan ölçü ile hazırlanan şeffaf plakların içine yerleştirilen beyazlatma jelleri ile ev tipi beyazlatma işlemi de yapılabilmektedir. Tedavi günlük dört-sekiz saat aralığında ve ortalama 1-4 hafta süreyle devam eder. Beyazlatma işlemlerini takip eden birkaç gün içinde dişler son rengini alır. 

6-Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer? Kalıcı Diş Beyazlatma Mümkün mü? 

Beyazlatmanın etkisi genellikle altı ile iki yıl arasında kişiden kişiye göre değişen faktörlere bağlı olarak farklılık gösterir. Beyazlatma işleminin ekinliğini artırmak için altı aylık ya da bir yıllık süreçlerde tekrar uygulama yapılabilir veya üç-altı aylık süreçlerde ev tipi beyazlatma ile desteklenebilir. Genel ağız bakımına dikkat etmek ve ayrıca, beyazlatma sonrasındaki bir haftalık süreçte baskın rengi olan gıdalardan uzak durmak beyazlatmanın etkinliğini ve ömrünü artırır. Kalıcı diş beyazlatma demek yerine uzun süre kalıcı diş beyazlatmanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

 

7-Ev Tipi Beyazlatma, Evde Diş Beyazlatma mı Demek? 

Diş hekiminin kontrolünde evde hasta tarafından uygulanan beyazlatma işlemidir. Beyazlatma işlemi uygulanacak dişlerin ölçüsü alındıktan sonra hastaya özel hazırlanmış taşıyıcı plaklar içerisine beyazlatıcı ajanların yerleştirilmesi ve bu plakların hasta tarafından belirli sürelerde takılması ile beyazlatma sağlanır.

Bu teknikte daha düşük konsantrasyonda beyazlatıcı ajan kullanılır. Yüzde 10 oranında karbamidpreoksitin günde sekiz saat; yüzde 15-20 oranındaki karbamidpreoksitin ise günde üç-dört saat olumlu bir renk değişikliği gözlenene kadar yaklaşık üç haftalık kullanımı önerilir. Bu tedavi hekim gözetimi altında hastaların kendi kendilerine uyguladıkları bir yöntemdir.

Ev Tipi Beyazlatmanı Dezavantajları Nelerdir? Diş Beyazlatma, Dişe Zarar Verir mi? 

Ev tipi beyazlatmada gece kullanımı daha çok tercih edilmez. Bu yöntemin en büyük dezavantajı, hasta uyumu gerektirmesidir. Hatanın tedaviyi düzenli uygulamayı aksatması  ya da hastanın beyazlatma ajanını aşırı kullanması sonucu sıcak-soğuk hassasiyetinin aşırı meydana gelmesi ve diş hekiminin kontrolünün azalması söz konusudur. Kişi bu uygulamayı her gün olmak kaydıyla yaklaşık 1 hafta sürdürmelidir. (Bu süre malzemeden malzemeye farklılık gösterir) İşlemin sonunda hekim, ağız ve diş durumunuzu tekrar kontrol ederek elde edilen renge göre tedaviyi 1-2 gün uzatılabilir.

#Reklm

8) Hekim Kontrolünü Olmadan Yapılan Evde Diş  Beyazlatma Yöntemleri 

Hekim gözetimi olmadan market ve eczanelerde hastaların kullanımına sunulan, profesyonel yöntemlere göre daha uygun fiyatlı beyazlatma ürünleri ile yapılan işlemlerdir.

Bunlar;

1)      Diş fırçası ve macunları

2)      Gargaralar,

3)      Diş ipleri

4)      Dişe sürülen “paint on” sistemler

5)      Diş beyazlatma bantlarıdır. (taşınabilir diş beyazlatma kiti)

 

Evde Diş Beyazlatma İçin Neler Yapılabilir? Evde Diş Beyazlatma mı Yoksa Klinikte Diş Beyazlatma mı? 

Diş beyazlatıcı özelliği olduğu iddia edilen diş macunları genellikle karbamid peroksit ya da hidrojen peroiksit içermektedir. İçerilerinde yüksek oranda bulunan aşındırıcılar ile yüzeysel renklenmeleri uzaklaştırırlar.

Beyazlatıcı gargaralar, genellikle günde 2 defa 60’ar saniye kullanılır. Beyazlatma etkilerini az olması, beyazlatma ajanının temas süresinin kısa olması ile ilişkilendirilebilir.

Fiyatları uygun olan bu ürünlerde elde edilen renk değişimi, ofis tipi beyazlatmalarla elde edilen değişimler kadar dikkat çekici değildir.

9)      Klinikte Yapılan Devital Diş Beyazlatma Ne Demek? 

Pulpal dokunun yaralanması endodontik tedavi sonrası dişlerde renklenmeler oluşabilir. Devital diş beyazlatma sadece ilgili dişe yapılır ve bu işleme etki eden birçok faktör bulunur. Hastanın yaşı, cinsiyeti, diş rengi ile birlikte beyazlatma ajanının içeriği, konsantrasyonu, uygulama sıklığı, süresi ve yöntemi beyazlatma işleminin etkinliğini, başarısının devamlılığını etkiler.

 Sonuç olarak uygulanan tedavinin diş beyazlatmadaki başarısını belirleyen faktörler: 

·         Kullanılan beyazlatma tedavi yöntemi

·         Kullanılan beyazlatıcı ajanın içeriğindeki etken maddenin tipi ve konsantrasyonu

·         Beyazlatıcı ajanın diş üzerindeki uygulama süresidir. 

Beyazlatma İşlemi Sonrası En Yaygın Görülen Sorun

Diş renklenmesi koyu olan hastaların arasında genç olanların diş renkleri, yaşı olanlara oranla daha fazla açılabilmektedir. Beyazlatma işleminden sonra hastalarda karşılaşılan en yaygın sorun ise dişlerde hassasiyet oluşmasıdır. Beyazlatma ajanlarının dişlerde hassasiyet oluşturmasını yanında, diş eti tahrişi, mine yapısında değişiklik, bağlanmada azala gibi geçici yan etkileri olduğu da bilinmektedir. Yeterli bilgi ve donamına sahip hekimlerce muayene ortamında yapılan uygulamalar sayesinde hastalar istedikleri daha beyaz ve daha özgüvenli gülümsemeye kavuşabilmektedir.

Hastalarımızın son günlerde diş beyazlatma için en çok sorduğu sorulardan biri de işe yarayıp yaramadığıdır. 

10-En Etkili ve En Sağlıklı Diş Beyazlatma Yöntemi? 

Muayenehanede diş hekimi tarafından uygulanan “ofis tipi beyazlatma” işleminin beyazlatıcı etkisi oldukça yüksek ve hızlıdır.

Ofis tipi beyazlatmanın en önemli avantajı dış hekiminin gözetiminde olduğu için hastaya bağlı komplikasyonların en aza indirgenmesi ve uygulanmadan hemen sonuç alınabilmektedir.

Diş hekimi kontrolünde yapılacak olan klinik veya klinik dışı uygulamalar ile daha beyaz bir gülüşe kavuşabilirsiniz!

11- Diş Beyazlatma Fiyatı (Ücreti ) 2022  

Diş beyazlatma fiyatları, yukarıda da anlatılan yöntemlerden hangisinin kullanıldığına, hastanın ihtiyacı olan tedavi şekline göre değişiklik gösterebilmektedir.  Ortalama bir rakamı sizler için araştırdık diş beyazlatmanın 2022 ücret aralığı: Diş beyazlatma fiyatı lazer ile ofis tipi diş beyazlatma yönteminde 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde diş beyazlatma fiyatları 1500 TL ile 2000TL fiyat aralığındadır.

 Diş Beyazlatma Yöntemi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorur (SSS)  

Diş Beyazlatma Kaç Seans? 

Diş beyazlatmanın iki ana seçeneği, evde beyazlatma kitleri ve muayenehanede diş beyazlatmadır. Evde diş beyazlatma ile hasta yaklaşık iki hafta boyunca diş hekiminin evde verdiği tedavi planını takip eder. Ofiste diş beyazlatma ile, tamamlanması bir ila iki saat süren tek bir diş ziyaretini içerir. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır, ancak çoğu diş hekimi, tedavinin sonuçlarını ve güvenliğini izleyebilmek için evde kullanılan kitler yerine ofis içi beyazlatmayı önerir. 

Diş Beyazlatma İşleminde Tedavi Sürecinde Hastayı Neler Bekler? 

Ofiste diş beyazlatma için tedavi süreci, bir dudak ekartörü kullanmayı ve diş etlerini bir diş bendi ile korumayı içerir. Bu, diş hekiminin beyazlatma solüsyonunu dişlerin görünen yüzeyine güvenli bir şekilde uygulamasını sağlar. Peroksitin hızlı ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için dişlerin üzerine bir diş lazeri yerleştirilir. Bu yaklaşık 20 dakika sürer ve diş hekimi sonuçları değerlendirebilir ve ek ağartma uygulamalarının gerekli olup olmadığını belirleyebilir. 

Prof. Dr. Şölen Günal Kimdir

Prof. Dr. Şölen Günal Kimdir?

1968 yılında Osmaniye'de doğan Prof. Dr. Şölen Günal, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 1990-1996 yılları arasında doktorasını ve doçentliğini Selçuk Üniversitesi'nde yaptı. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Profesörlüğünü alan Günal, 1991-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev aldı. Kariyerine 1997-200 yılları arasında serbest diş hekimi olarak devam etti. 2000-2009 yılları arasında yeniden Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, 2007 yılında Malta’da Faculty of Dental Surgery University’nde; 2009-2011 yılları arasında İstanbul International Hospital'da; 2011-2012'de DentADent AĞız ve Diş Sağlığı Kliniği'nde; 2012-2018 yıllarında Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde; 2018 yılından bu yana da halen Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi ABD Başkanı, Eğitimden Sorumlu Genel Koordinatör olarak görev yapmaktadır.  

İngilizce bilen Prof. Dr. Şölen Günal, bekâr ve bir kız çocuğu sahibidir.

 

Konular :