Evde, Doğal Yöntemlerle Uçuk Nasıl Tedavi Edilir?
Uçuk, çirkin görünmekle ve tatsız bir his yaratmakla kalmaz, aynı zamanda son derece bulaşıcıdır. Bu nedenle, enfeksiyonun başkalarına geçmemesi için dikkatli davranmanız gerekir. Uçuk çıkacağını hisseder hissetmez önlem alırsanız, büyüyerek patlamasının önüne geçmemiz mümkün olabilir.
Uçuk Çıkardıysanız Dikkat!
Uçuk bulaşıcıdır, bu yüzden uçuğunuz varsa kimseyi öpmeyin. Havlu, fanila ve yastık kılıfınınız her gün değiştirin ve başkalarıyla paylaşmayın. Uçuğa elinizle dokunmamaya özen gösterin, dokunacak olursanız ellerinizi hemen yıkayın. Çok ciddi bir göz enfeksiyona neden olabileceği için ellerinizi gözlerinize sürmeyin.
Uçuk Neden Çıkar, Neden Sürekli Tekrarlar, NeZamana KadarSürer?
Tedavi edilsin ya da edilmesin, uçukların çoğu yaklaşık 1 hafta içinde geçer.
Virüsü bir kez kaptıktan sonraya vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturur ya da virüs ilerde yeniden uyanana kadar derinin altında hareketsiz yatar.
Uçuğun YenidenÇıkmasına NedenOlan En Yaygın Faktörler Şunlardır:
•Aşırı sıcak veya soğuğa maruz kalmak
•Kuvvetli güneş ışığı
•Soğuk algınlığı
•Stres
•Yorgunluk ve bitkinlik
•Adet
•Yetersiz beslenme
Uçuk Çıkmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek uçukları önleyebilirsiniz. Vitamin yönünden zengin bir beslenme uygulayın, uykunuzu alın ve her gün biraz egzersiz yapın.
Ekinazya kökü içeren bitkisel ilaçlar, bağışıklık sistemini güçlendiren geleneksel tedavi yöntemleridir.
Ekinezyanın köklerini demleyerek çayını içebilirsiniz. Sarımsak, meyankökü ve ginseng’in de bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılır; ancak yüksek tansiyonunuz varsa meyankökü kullanmamalısınız.
Bir amino asit olan lisin de uçukları önleyicidir. Lisin ihtiyacınızı, bu bakımdan zengin olan yiyecekler yiyerek (et, patates, süt, yoğurt, balık, baklagiller ve yumurta) karşılayabilirsiniz.
Uçuk Çıkardığınızda Kaçınmazın Gereken Besinler
Arjinin bakımından zengin olan besinlerden çikolata, fıstık, sert kabuklu yemişler, çekirdeklerden bir müddet tüketmemeye dikkat edin.
Uçuk İçin Mutfak Dolabınızdaki İlaçlardan Faydalanın
İlk uçuk belirtilerini hisseder hissetmez, o bölgeye ıslak bir early grey çay poşeti vaya soğutulmuş kahve veya alkole batırılmış bir parça pamuk koyun. Buz koymanın da yararı olabilir.
Şifalı Bitki ve VitaminlerleUçuk Tedavi Yöntemleri
1. Itır çiçeği, bergamut, okaliptüs, çay ağacı ve lavanta yağlarının burucu ve antiseptik özellikleri bulunmaktadır. Itır ayrıca, virütik enfeksiyonlarda savaşmada yardımcı olduğu düşünülen maddeler de içermektedir.
İki buçuk çay kaşığı aynısafa yağı veya losyonuna dördör damla bergamut, okaliptüs ve ıtır yağı damlatın.
Bu karışımı koyu renkli bir şişede saklayarak ışıktan koruyun. Günde birkaç kez kulak pamuğuyla uçuk bölgesine sürün. Bu karışım ışığa karşı duyarlılığı artırabileceğinden, uygulandıktan sonra en za yarım saat güneş ışığına çıkmayın.
2. İki çay kaşığı lavanta ruhu ve dört çay kaşığı suya 10 damla kekik veya çay ağacı yağını ekleyin. Kulak pamuğuyla günde iki-üç kez uçuğa sürün.
3. Uçuklu yerlere melisa kremi sürün.
4. Şifa dolu vitaminlerden faydalanın. Bir A veya E vitimin kapsülün kırın ve çıkan yağı uçuğunuza sürün.
5. Uçuk olan bölgeyebir miktar vazelin ya da çinkolu krem sürebilirsiniz.
Hangi Durumlarda Tıbbi Yardım Alınmalı?
Uçuk bir hafta içinde iyileşmezse.
Sık sık veya büyük uçuklar uluşuyorsa.
Gözlerinizle ağrı veya ışığa hassasiyet oluşursa.