ÇOCUK BESLENME VE SAĞLIK

Keyifli Beslenme Zamanı!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 25.02.2016

Keyifli Beslenme Zamanı

Bebeği beslenmek, doyurmak anne-bebek ikilisi için önemli anlardandır. Peki ama bebeklerinin yemek saatinde sıkça gerginlik yaşayan anneler ne yapmalı?Anne-bebek ilişkisi için en uygun beslenme yaklaşımı nedir? Sadece beslemek ya da altını değiştirmek için bebekle temas kurulmaması gerektiğine dikkat çeken Psikolojik Danışman Nilgün Sarı’dan annelere ve anne adaylarına beslenme önerileri.

Uzman Psikolojik Danışman Nilgün Sarı, beslenme ve öğrenme süreçleri arasında anlamlı bir ilişki olduğunu; bu nedenle bebeğin beslenmeye karşı geliştirdiği direncin ileriki yıllarda yeni bir konuyu öğrenmeye karşı direnç göstermeye dönüşebileceğine dikkat çekti. Peki, bebeğin ruhsal gelişimine uygun beslenme saati nasıl olmalı?

Bebeğiniz Az Yiyerek de Doyabilir; Endişelenmenize Gerek Yok!

Bebeği beslenmek, doyurmak anne-bebek ikilisi için önemli anlardandır. Bebek ne kadar iştahı ve rahat besleniyorsa, anne kendini bir o kadar huzurlu ve doygun hisseder. Eğer bebek az yiyerek doyuyorsa ya da yeni besinleri denemeye karşı isteksizce, anne-bebek ilişkisi zor bir hal alır.

Yemek Saatini Kabusa Dönüştürmeyin

Anne yeterince iyi besleyemediğini düşünerek bebeği yemeğe zorlar, çeşitli oyalama yöntemleri geliştirir ve yemek zamanları kabusa dönüşür. Anne ile bebek arasında gergin, çatışmalı bir ilişki oluşmaya başlar. Beslenme ve öğrenme süreçleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

Keyifli Beslenme Zamanı

Ne Yapmalı?

Bebeğin beslenmeye karşı geliştirdiği direnç, ileriki yıllarda yeni bir konuyu öğrenmeye karşı direnç göstermeye dönüşebilir. Bebeğin beslenmesinde keyifli hale getirmek, damak tadına uygun beslemek, çok zorlamamak, beslenme aralıklarını iyi ayarlamak olumlu sonuçlar verecektir.

Anne ile bebek arasındaki uyum, bebeğin özelliklerine, ihtiyaçlarına, tepkilerine uygun ortamların oluşturulması ve bebeğe karşı duyarlı olunması, bebeğin sağlıklı bir ruhsal dünya geliştirililmesi için iyi bir başlangıç olacaktır.

Huzurlu Anne, Huzurlu Bebek Demektir

Unutmayın, anne-bebek arasında güçlü olan şey “bebeğe aktarılan duygulardır.” Annesi huzursuz olan bir bebeğin sakin olması beslenmez. Anne panikledikçe bebek daha hırçınlaşır, sakinleştirmek daha zorlaşır.

Konular :