KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Yaz Tatilinde Çocukları Sanatla Buluşturan Atölyeler

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 13.06.2023

7-12 yaş aralığındaki tüm çocuklar, 17 Haziran ve 11 Temmuz’da “Renklerin Peşinde: Saksı Boyama Atölyesi”ne, 22 Haziran ve 4 Temmuz tarihlerinde ise “Kitabı Kaplayan Sanat: Şömiz Atölyesi”ne davetli! 

Düzenlenen atölyeler ile çocuklara sosyal ve kültürel gelişimlerinin önemli bir parçası olan sanatı sevdirmeyi; el becerilerini, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri hedefleniyor. 

Yaz Tatilinde Çocukları Sanatla Buluşturan Atölyeler

 

İçindekiler: Yaz Tatilinde Çocukları Sanatla Buluşturan Atölyeler

  1. Sergi Kapsamında Düzenlenen Atölye Çalışmalarını Kaçırmayın!
  2. Atölye Çalışmalarının Programı

Çocuklar İçin Sanat Atölyeleri 

1. Sergi Kapsamında Düzenlenen Atölye Çalışmalarını Kaçırmayın!

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sanat mekânı Meşher, Britanyalı ressam ve tasarımcı John Craxton’ın yaşamını ve eserlerini tanıtan John Craxton: Işığın Peşinde sergisini ziyaretçileriyle buluşturmaya devam ediyor. Sanatçının biyografisinin yazarı ve arkadaşı Ian Collins’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, 23 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek.

Sergi kapsamında düzenlenen atölyeler ile çocuklara sosyal ve kültürel gelişimlerinin önemli bir parçası olan sanatı sevdirmeyi; el becerilerini, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen Meşher’de yaz tatili programı da dopdolu! 

Çocuklarla Sanatı Buluşturan Atölye Etkinliklerinde Neler Var? 

2. Atölye Çalışmalarının Programı 

  • Saksılar Sanat Eserlerine Dönüşüyor 

John Craxton’ın renk paletinden, figürlerinden ve kullandığı malzemelerden ilham alarak oluşturulan “Renklerin Peşinde: Saksı Boyama Atölyesi” etkinliğine katılan çocuklar, saksıları sanat eserlerine dönüştürecek.

17 Haziran Cumartesi ve 11 Temmuz Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek etkinliğe 7-12 yaş aralığındaki çocuklar ücretsiz olarak katılabilecek.

  • Kitaplar Sanatla Kaplanıyor 

John Craxton’ın yaptığı şömiz tasarımlarından ilham alan “Kitabı Kaplayan Sanat: Şömiz Atölyesi”ne katılacak 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, şömizin ne olduğunu örneklerle öğrenecek, en sevdikleri kitap için şömiz tasarlayacak ve Craxton’ın hayatını, eserlerini keşfedecek. 

22 Haziran Perşembe günü ve 4 Temmuz Salı günü saat 11.00’de ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe katılım için www.mesher.org adresine mail atmak yeterli. 

Konular :

çocuklar için yaz tatili atölyeleri, sanat atölyeleri, çocuklar için atölyeler, çocuklar için sanat atölyeleri 

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR