GÜNCEL

Avatar: Avatar 2'nin Vizyona Girmesi Neden Bu Kadar Uzun Sürdü?

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 03.11.2022 - Güncelleme : 07.11.2022

Bir Devam Filmi Olan Avatar 2'nin İlk Fragramanı Yayınlandı! 

Yıllardır beklenen Avatar: The Way of Water filminin ilk fragmanı paylaşıldı. Tanıtım kısa sürede 1,5 milyondan fazla izlendi. Büyük bir hayran olsanız da olmasanız da, 2009 bilim kurgu filmi Avatar'ın muazzam bir küresel fenomen olduğu ve muhtemelen hala öyle olduğu konusunda herkes hemfikir olabilir.

James Cameron'ın rekor kıran Avatar'ının uzun zamandır beklenen devamı olan Avatar: The Way of Water, sinemadaki ilk çıkışına yaklaşıyor ve film hayranlarının heyecanlı olduğunu söylemek, yetersiz görünüyor.

İlk Avatar filminin yayınlanmasından bu yana devam filmi gerçekten hız kazanmaya başladığından beri uzun zaman geçti. The Way of Water için ilk teaser mayıs ayında tekrar yayına girdi ve hayranları Pandora dünyasıyla yeniden tanıştırırken aynı zamanda başlığı doğruladı.

 Avatar 2 nin Vizyona Girmesi

 

1. Avatar Filminin Konusu Ne? 

James Cameron'ın “Avatar”ının film dünyasında devrim yaratmasının ve tarih yazan gişe listelerinin zirvesine çıkmasının üzerinden 13 yıl geçti. Uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: The Way of Water nihayet 16 Aralık'ta vizyona giriyor.

Film çok da uzak olmayan bir gelecekte geçiyor ve Marine Jake Sully'nin yabancı gezegen Pandora'ya inişini izliyor. Aksiyon filmi boyunca Sully, gezegenin sakinleri Na'vi hakkında bilgi edinmeye geldi ve onların kültürlerini tanımaya başladı.

2000'lerin filmi, gezegeni Deniz Piyadeleri tarafından sömürülmeye ve saldırıya karşı savunduktan sonra Sully'nin Navi ile Pandor'da kalmasıyla (bazı şık teknolojiler sayesinde uzun boylu mavi uzaylılar şeklini almış) sona erdi.

Devam filmi, Sully ailesinin - Jake, Neytiri ve çocukları - toprakları parçalanırken hikayesini anlatıyor. Resmi bir özete göre, Sully ailesi film boyunca tehlikeye, ölümüne savaşlara ve trajedilere katlanır. Çift, evlerinden kovulur ve Metkayina'nın aşiret siyasetini bozan su dünyasına kaçar. Cameron filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Jon Landau ile birlikte yapıyor.

Orijinal yıldızlar Sam Worthington ve Zoe Saldana, Jake ve Neytiri rollerini yeniden canlandırıyor ve Sigourney Weaver da geri dönüyor. Franchise'a yeni katılan Kate Winslet ve Michelle Yeoh da henüz açıklanmayan rollerle Pandora'nın gizemli dünyasına giriyor. Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco ve Jemaine Clement de topluluk filminde rol alıyor.

2. Avatar Filmi Neden Çok Sevildi?

Avatar'ın başarısı, görsel efektlerin kullanımından büyük ölçüde etkilendi ve çığır açan sürükleyici CGI'nın yanı sıra hareket yakalama performansları neredeyse hiç yaşlanmadı. Bu, seyircinin Pandora dünyasına olan sevgisiyle birleşince, filmin hayranlarını Avatar'ın devamı için yaygara kopardı. Avatar: The Way of Water adlı devam filmi, ilk filmden 13 yıl sonra, 2022 Aralık ayının ortalarında vizyona girecek. 

3. Avatar: Avatar 2 neden bu kadar uzun sürdü?

Avatar: The Way of Water, ilk filmden on yıl sonra vizyona girecek. Peki, Avatar 2'nin devasa gecikmesinin sebebi ne?

AVATAR 2 VİZYON TARİHİ

Devam filminin takipçilerinin merak ettiği soru: Avatar 2 neden bu kadar uzun sürdü? 

Avatar: Avatar 2 neden bu kadar uzun sürdü?

Avatar ve Avatar 2 arasındaki büyük boşluğun nedeni iki ana faktörden kaynaklanmaktadır: Teknolojideki gelişmeler ve çok uzun bir çekim süresi.

İlk olarak, Avatar: The Way of Water, Pandora'nın okyanuslarına ve içindeki canlılara yoğun bir şekilde odaklanacağı için James Cameron, hareket yakalama teknolojisini su altında kullanabilmek için uyarlamak istedi. Bu, hareket yakalama teknolojisinde büyük ilerlemeler gerektirdi ve bunlar birkaç yıl sürdü. Bu nedenle, Cameron'dan gelen bu talep, çekimlerin başlaması için önemli bir gecikmeyi gerektirdi.

Sonunda, sualtı hareket yakalama teknolojisi hazır olduğunda film için çekimler 2017'de başladı. Çekim üç yıl sürdü, çünkü film, sürecin olağandışı uzunluğunu artıran Avatar 3 ile birlikte çekildi. Ardından, ana çekimlerin ardından film, görsel efektlerin üzerinde çalışıldığı post prodüksiyon aşamasına geçti.

Dolayısıyla, bu iki büyük faktör, Avatar ile yaklaşan devam filmi arasındaki uzun gecikmeyi açıklamaya yardımcı oluyor. Neyse ki, on yıldan fazla bir süredir bekleyen hayranların, Avatar 2'nin nihayet piyasaya sürülmesi ve hepimizi Pandora'ya geri götürmesi için sadece bir aydan biraz fazla beklemesi gerekiyor.

Avatar 2 çıkış tarihi: Avatar The Way of Water ne zaman sinemalarda olacak?

Uzun lafın kısası, devam eden küresel sağlık krizi nedeniyle Aralık 2021'den ertelenen Avatar 2 nihayet 16 Aralık 2022'de vizyona girecek.

4. Avatar kaç seri olacak?

Filmin başarısının ardından James Cameron, dört ardıl film daha üretmek için 20th Century Fox ile anlaşma imzaladı: Avatar 2 ve Avatar 3'ün ana çekimleri tamamlandı ve sırasıyla 16 Aralık 2022 ve 20 Aralık 2024'te gösterime girecekler; ve kalan filmlerin (Avatar 4 ve Avatar 5) 18 Aralık 2026 ve 22 Aralık 2028'de..

5. Avatar 2 kadrosu: Avatar The Way of Water'a kimler geri döndü?

Orijinal Avatar'ın çekirdek kadrosunun tamamı sözleşmeli, bu yüzden Cameron'ın yıldızları geri dönecek. Zoe Saldaña, Na'vi prensesi Neytiri rolünü yeniden canlandıracak, Sam Worthington da insandan dönüşen Na'vi Jake Sully olarak geri dönecek.

Stephen Lang, ölü Albay Miles Quaritch olarak geri döndü ve dört filmin ve teaser'ın ana kötü adamı olacak. Lang , 2022 Temmuz'unda dönüşüyle ilgili bir hayran teorisini doğruladı ve Quaritch'in artık "daha büyük, daha mavi, sinirli" olduğunu söyledi.

Sigourney Weaver , devam filminde Neytiri ve Jake'in üvey kızı Na'vi genç Kiri olarak da geri dönecek . Kate Winslet , Avatar'ın tüm devam filmlerinde Ronal rolünü oynuyor ve onun ve James Cameron'ın 1997 gişe rekorları kıran Titanik'ten bu yana ilk işbirliğine işaret ediyor . Ronal, Metkayina klanının "son derece sadık ve korkusuz" eş lideridir.

CCH Pounder ayrıca Neytiri'nin annesi Mo'at rolünü yeniden canlandıracak ve Matt Gerald Onbaşı Lyle Wainfleet olarak geri dönerken, Edie Falco ( The Sopranos , Nurse Jackie ) yeni karakter General Ardmore'u oynuyor.

Devam filmi, Fear the Walking Dead'den Cliff Curtis'in Tonowari rolüyle yönettiği ve aynı zamanda Bailey Bass'ın Reya'sı ve Duane Evans Jr'ın Rotxo'sunun da yer aldığı Metkayina adlı yeni bir Na'vi klanını tanıtacak.

Jake ve Neytiri'nin, Jamie Flatters'ın Neteyam'ı, Britanya Dalton'un Lo'ak'ı ve Trinity Bliss'in Tuktirey'i de dahil olmak üzere, devam filminde Na'vi çocukları da var. Ayrıca Jack Champion tarafından oynanan bir insan çocuğu olan Miles Socorro, diğer adıyla Spider'ı da evlat edindiler.

  

Avatar neden bu kadar çok izlendi?

Vizyona giren ve işi bitince de kendini unutturan yapım, büyük bütçeli pek çok stüdyonun yapamadığını gerçekleştirerek çok para kazandı. Bu nedenle hep araştırma konusu haline gelen Avatar, çok iyi yaptığı birkaç detay ile hala yerini kimseye kaptırmadı.

Avatar kime denir?

Avatar, Hint mitolojisine göre tanrıların yeryüzüne indiklerinde büründükleri şekillerdir. Balarama, Sri, Varaha gibi isimler alan avatarlar, hikâyelere konu olmuştur. 

Konular :

#Avatar 2 #Avatar #Avatar Suyun Yolu

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR