KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Kitapkurtlarına Özel Ayın 2 Kitap Önerisi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.08.2013

Kitapkurtlarına Özel Ayın 2 Kitap Önerisi

Bu ay “Kültür Mantarları” grubumuzun sizler için iki mükemmel kitap önerisi var.

1) BiziBiz Olmaya Davet EdenBir Kitap "Tutunamayanlar"

Bugün sizlere Türk edebiyatında çığır açan bir romandan ve yazarından bahsetmek istiyorum. Post modernizmin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan, hatta dünya çapında bu akımı en belki de en açık ve içten uygulayan bir yazar “Oğuz Atay” ya da diğer bir deyişle Kurmaca Dünyanın ipliğinde bir koza… Yalnızlığın, bohem hayattan sıkılmışlığın, sade hayatların büyüleyici tasvircisi olan yazarın ilk kitabı “Tutunamayanlar” bize unutulmaya yüz tutmuş birçok şeyden, adeta bize bizden bahsediyor.

Kitapkurtlarına Özel Ayın 2 Kitap Önerisi

Ancak Kendimiz Olursak Var Oluruz

Yalnızlığı ve hayata karşı bıkkınlığı sade fakat bir o kadar şaşalı ve heyecanlı şekilde anlatan bu kitap burjuvazi sınıfa bir başkaldırıda bulunuyor ve okuyan herkes kendinden bir şeyler buluyor. Romanda maceraları yaşayan ve Tutunamayanlar sınıfının başbakanı olan Turgut Özben, ihmal ettiği arkadaşı Tutunamayanlar oluşumunun kurucusu olan Selim ışık'ın intihar sebebini araştırırken aslında kendini buluyor, kendini ve bizleri araştırıyor. Sade, basit yaşamları anlatarak dünyadaki yapmacıklıklara, yalnızlıklara, pragmatizme, sanallıklara kısacası ‘Tutunamayanlara ya da tutunduğunu sanan asıl tutunamayanlara bir başkaldırıda bulunuyor.’ Olric kavramıyla herkesin içinde aslında var olan bir gizli hizmetkarı yani özü, fenomeni anlatmaya çalışıyor. Kısaca bizi biz olmaya davet ediyor, kendimiz olursak var oluruz diyor. Belki tutunamayız ama var oluruz diyor.

Kitapta birçok edebi türün bir arada kullanılmış olması ve bazı cümlelerin bitişik yazılmış olması da kitaba ayrı bir hava ve can katıyor. İçindeki benliği, içindeki Olric’i keşfedip, tanımak ve biraz olsun dünyadaki sahteliklerden sadeliklere geçiş yolu aramak isteyenler için kesinlikle tavsiye ettiğim bir eser.

Muhammet Şahin (Edebiyat Gönüllüsü, Memur)

2)Düşlerinizle İnşa Ettiğiniz Bir Yer: "Tanrılar Okulu"

Bir okul düşünün size düşlediğiniz her şeyi sunabilen. Kendi ellerinizle kurabildiğiniz okul… Düşleriniz ile inşa ettiğiniz, istediğiniz başarıyı yakalayabildiğiniz ve eğitimin temellerini bu okulda atabildiğiniz bir düşleme sanatı… Kitabımızın ismi Tanrılar Okulu. Eserinin yazarı Stefano Ella D’Anna.

Bu kitabı okumaya başladığınız an istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilme gücünüzü yeniden kazanmaya daha da yaklaşacaksınız. Kitabın kahramanı, Dreamer (Düşleyen), 9. yüzyılda İrlandalı bir keşiş-savaşçı-filozof Lupelius tarafından yazılmış olan, Tanrılar Okulu adını taşıyan el yazmasını bulmakla görevlendirilir ve olaylar buradan itibaren kahramanın kendi içindeki yolculuğu başlar. Dreamer ile başladığınız bu yol hayallerinizin sınırını zorlayarak devam eder.

Kitapkurtlarına Özel Ayın 2 Kitap Önerisi

Bu okulda düşleyen sizsiniz. İstediğiniz başarıya ulaşabilme gücünü bulacak olan sizsiniz. Kişisel gelişim kitaplarındaki tek düzeliğin Tanrılar Okulu’nda bulunmaması alıştığımız tüm zincirleri kırıyor. Ana karakterde kendinizi bulurken, hayattaki tüm sorunlarınıza yaklaşımınız ve bakış açınız bu kitapla değişime uğruyor. Hayal kurmak yaşamanın en güzel yanıdır ya işte bu kitap sizi bunun daha da ötesine götürecek… İyi okumalar.

Pelin ÇALIŞ (Üniversite Öğrencisi)

KültürEtkinlikler EditörüÖzlem Topaloğlu'nun Bu Ayki Seçimi

Stefano E. D’Anna’ya ait olan Tanrılar Okulu insanın, kendi geçmişine doğru yolculuğa çıkmasını sağlıyor ve bunun yöntemlerini gösteriyor. Eski yaşantınızda meydana gelen aksaklıkları nasıl geriye dönerek düzeltebileceğinizi ve hasta olan bazı duygularınızın nasıl iyileşebileceğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. Burada bir kişi üzerinden anlatılan durum ise herkesin hayatında bir ‘Dreamer’ arayışına yol açıyor.

Okuyan çoğu insanın içinde sadece kelimelerle hayatı bu kadar iyi idrak edebilmek ve bunu hayatta en iyi şekilde uygulayabilme isteği oluşuyor. Fakat herkesin derdine derman olacak nitelikte olan bu kitap sürekli öğütleme yolundan gittiği için rutin ve oldukça yavaş ilerliyor. Bu da kitabın okunabilmesini güçleştiriyor ve çekiciliğini azaltıyor. Dreamer’in içerisinde bulunduğu her olayda ise biraz egoist ve karşısındakine ders verici tutumla yaklaşması, kitaba olduğunca kendinizi kaptıramamanızın en büyük nedeni oluyor. Yine de, iç dünyasında kaoslar yaşayan ve buna çareler arayan hatta kendine felsefik düşünebilme yetisi kazandırıp, dünyasına yön çizdirebilecek bir hocaya ihtiyaç duyan kişiler için ideal bir kitap.

Sizler de kitap okumayı, yazı yazmayı ve türlü kültürel etkinlikleri seviyorsanız grubumuza katılabilirsiniz. Facebook; https://www.facebook.com/groups/kulturmantarikog/

Twitter ; @kltrmntr
Hazırlayan: Özlem Topaloğlu

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR