Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başvuruları Başladı!
Coşkunöz Eğitim Vakfı, Veri Bilimci Yetiştirme Eğitim Program'ıyla, yeni mezun ve üniversite son sınıf öğrencilerinin yetkinliklerini geliştirecek. Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ikincisini, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı-BEBKA iş birliğiyle düzenleniyor.
Büyük veri, kuruluşların karar verme şekillerinde giderek daha önemli olmaya başladı. Doğal olarak da veri bilimcilerine olan ihtiyaç iş hayatında her geçen gün artıyor. Gençlere özel ücretsiz veri bilimci yetiştirme programının detaylarından önce veri bilimi nedir? Veri bilimcisi ne iş yapar? Veri bilimcisi olmak ne demektir? gibi soruların yanıtlarına bakalım.
İşte, veri bilimcilerin ne olduklarına ve yaptıklarına, nasıl biri olunacağına dair merak edilenler...
Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başvuruları Başladı!
İÇİNDEKİLER:
Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı
- Veri Bilimi Nedir?
- Veri Bilimci Ne İş Yapar? Veri Bilimci Olmak Ne Demek?
- Veri Analisti ile Veri Bilimcisi Arasındaki Fark Nedir?
- Veri Bilimcisi Nasıl Olunur?
- Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı
- Adaylarda Aranan Özellikler Neler?
- Başvuru Süreci
- Veri Bilim Programı Kaç Hafta Sürecek?
- Başvurular Nereye Yapılacak? Son Başvuru Tarihi Nedir?
Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başvuruları
Veri bilimi eğitim programından önce veri biliminin ne demek olduğunu anlamamız önemli. İlk kez 2008 yılında ortaya çıkan "Veri Bilimcisi" unvanı, ilk yıllarda çok çeşitli işlevleri kapsayacak şekilde kullanıldı. Ancak özünde, veri bilimi, büyük hacimli verilerdeki gizli kalıpları belirlemek için çeşitli araçların, algoritmaların ve tekniklerin kullanılması olarak özetlenebilir.
Geleneksel veri analizinden farklı olarak, veri bilimi, bilinçli geçmiş veri kalıplarına dayalı olarak proaktif olarak kararlar ve tahminler yapmak için içgörü keşfinin ötesine geçmeyi amaçlar.
Bir veri bilimcisinin işi, hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış verileri anlamlandırmak için makine öğreniminin yanı sıra, tahmine dayalı ve kuralcı analitik gibi teknikleri kullanmaktır. Yetenek geliştirme liderlerinin bir veri bilimi eğitim programı oluştururken kaçınmaları gereken tek bir hata var: Bu disiplini makine öğrenimi ile karıştırmak!
2. Veri Bilimci Ne İş Yapar? Veri Bilimci Olmak Ne Demek?
Bir veri bilimcisi, son derece büyük miktarda veriyi toplamaktan, analiz etmekten ve yorumlamaktan sorumlu bir profesyoneldir. Veri bilimcisi; matematikçi, bilim adamı, istatistikçi ve bilgisayar uzmanı dahil olmak üzere çeşitli geleneksel teknik rollerin bir dalıdır.
Veri bilimcileri, ekiplerin sorması gereken soruları belirler ve verileri kullanarak bu soruları nasıl yanıtlayacaklarını bulur. Genellikle teorileştirme ve tahmin için, tahmine dayalı modeller geliştirir.
Bir veri bilimcisi ne iş yaparı özetlersek günlük olarak aşağıdaki görevler sıralanabilir:
- İçgörüleri ortaya çıkarmak için, veri kümelerindeki kalıpları ve eğilimleri bulur.
- Sonuçları tahmin etmek için algoritmalar ve veri modelleri oluşturur.
- Verilerin veya ürün tekliflerinin kalitesini iyileştirmek için, makine öğrenimi tekniklerini kullanır.
- Önerileri diğer ekiplere ve üst düzey personele iletir.
- Veri analizinde Python , R , SAS veya SQL gibi veri araçlarını devreye alır.
- Veri bilimi alanındaki yeniliklerden haberdar olur.
Bir Veri Bilimcisi Ne İş Yapar?
Bir veri bilimcisi, çevrelerindeki olayları anlamak ve açıklamak için verileri kullanır. Kuruluşların daha iyi kararlar almasına yardımcı olur. Bir veri bilimcisi olarak çalışmak entelektüel açıdan zorlayıcı, analitik açıdan tatmin edici olabilir. Bu alanda uzmanlaşmak, sizi teknolojideki yeni gelişmelerin ön saflarına yerleştirebilir. Daha da önemlisi iş hayatının karar alma sürecinde sizi stratejik bir noktaya koyar.
Geleceğin Mesleği: Veri Bilimci
Daha iyi bir yaşam için veri biliminde uzman olabilirsiniz. Veri Bilimi sayesinde aslında her gün veri üretip manipüle ediyoruz ve dünyayı daha iyi anlıyoruz. Veri Bilimcisi tıp, tarım, sosyal ağlar veya güvenlik gibi çeşitli alanlardaki sorunları yanıtlamak için bu verilerin kullanımı üzerinde çalışır. Verileri toplar ve analiz eder. Eldeki problem için mümkün olan en iyi kararları ve hizmetleri üretmek için onu yapılandırır, yorumlar ve sunar. Veri Bilimci Yetiştirme Programı bu anlamda son derece yararlı.
Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başvuruları Başladı!
3. Veri Analisti ile Veri Bilimcisi Arasındaki Fark Nedir?
- Veri analistlerinin ve veri bilimcilerinin çalışmaları benzer görünebilir. Her ikisi de kuruluşların operasyonlar hakkında daha iyi kararlar alması adına yeni yollar ortaya çıkarmak için verilerdeki eğilimleri veya kalıpları bulur. Ancak veri bilimcileri daha fazla sorumluluğa sahip olma eğilimindedir ve genellikle veri analistlerinden daha kıdemli olarak kabul edilirler.
- Veri bilimcilerinin genellikle verilerle ilgili kendi sorularını oluşturmaları beklenirken, veri analistleri zaten akıllarında hedefler belirlemiş ekipleri destekleyebilir.
- Bir veri bilimcisi, verileri bulmak ve analiz etmek için makine öğrenimini kullanarak veya gelişmiş programlamayı dahil ederek modeller geliştirmeye daha fazla zaman harcayabilir.
- Birçok veri bilimci, kariyerlerine veri analisti veya istatistikçi olarak başlayabilir.
4. 2022 En Yeni Mesleklerden: YKS Tercih Döneminde Veri Bilimini Seçebilirsiniz
YKS Tercih döneminin gelmesi ile birlikte popüler alanlar olan bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği programlarına alternatif olarak veri bilimi yüksek lisans ve lisans programlarını tercih edebilirsiniz.
Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın İkincisini Hayata Geçiyor
5. Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı
34 yıldır nitelikli genç istihdamının artırılması amacıyla çalışmalar yürüten Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ikincisini hayata geçiriyor. Program kapsamında yeni mezun ve üniversite son sınıf öğrencileri, hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sıfırdan uzmanlığa yetkinliklerini artırma şansı yakalayacak.
Veri Bilimci Yetiştirme Programının Dersleri Tamamen Ücretsiz
Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın, CITS’in katkılarıyla hayata geçirdiği Veri Bilimci Yetiştirme Programı yeni mezun ve son sınıf adaylarını bekliyor. Alanda duyulan uzun vadeli istihdam ihtiyacına odaklı, sıfırdan uzmanlığa yetkinlikleri geliştirmek amacıyla teorik ve pratik derslerimiz tamamen ücretsiz.
Veri Bilimci Yetiştirme Programa Kimler Katılabilir?
6. Katılımcılarda Aranan Nitelikler? Başvuru Koşulları Neler?
- Tercihen Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik bölümlerinde 4. sınıf olan veya son 3 yıl içerisinde mezun olan,
- Analitik ve soyut düşünme becerisi yüksek,
- Problem çözme yetkinliği ve motivasyonu olan,
- Temel düzeyde kodlama bilen,
- Matematik özellikle istatistik konusunda yatkınlığı olan,
- B2 Seviyesinde İngilizcesi olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.
Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı Başvuruları Başladı!
Başvuru süreci tamamlandıktan sonra başvuran adaylara teknik test gönderilecektir. Bu test sonuçlarına göre gerçekleşecek mülakatlar sonucunda katılımcılar belirlenecek.
Veri Bilimci Yetiştirme Programı İstahdamı Kolaylaştırıyor
8. Veri Bilimci Yetiştirme Programının Süresi
Program toplamda 140 saat teknik eğitim ve ilave olarak sosyal beceri eğitimleri ile birlikte 18 hafta sürecektir.
Her hafta:
- + 2 saat video bazlı eğitim
- + 3 saat online ders
- + 3 farklı ofis saati
- + 2 haftada bir olmak üzere Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’nda yüz yüze ders
Veri Bilimci Yetiştirme Programı 18 Hafta Sürecek
İş hayatına yönelik nitelikli insan kaynağı yetiştirmek üzere projeler yürüttüklerini söyleyen CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, “ Sosyo-ekonomik kalkınma ve eğitimin aynı paralelde ilerlediğinin bilincindeyiz. Buradan yola çıkışla Coşkunöz Eğitim Vakfı olarak, gençlerimizin nitelikli ve yetkin birer uzman olması amacıyla hayata geçirdiğimiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ilkinde aldığımız istihdam sonuçları bizi mutlu etti.
Gençlere Özel Ücretsiz Veri Bilimci Yetiştirme Programı'nın Birincisinden Bir Fotoğraf Karesi
Veri Bilimci Yetiştirme Programı ile İş Hayatında Bir Adım Önde Olun
Bu çerçevede Veri Bilimci Yetiştirme Programı’nın ikincisini Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden öğrencilerin katılımıyla, BEBKA iş birliğiyle yürütme kararı aldık. Bu programda gençlere ücretsiz olarak teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Gençler, toplamda 180 saat olmak üzere 18 haftalık eğitimi tamamladıktan sonra veri bilimi alanında bilgi ve beceri kazanmış olarak iş dünyasına katılabilecek” dedi.
Şehir dışından başvurup seçilecek adayların yol ve konaklama masrafları Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından karşılanacaktır.
9.Veri Bilişme Yetiştirme Programına Başvurular Nereye Yapılacak? Son Başvuru Tarihi Nedir?
Programın gençlerin kariyer yolculuğunda önemli bir rehber olacağını belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak da “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılının teması “Genç İstihdamı” olarak belirlendi. Sanayi kenti Bursa’da gençlere istihdam fırsatı sunan Veri Bilimci Yetiştirme Programı da temamıza önemli bir katkı sunuyor. Yeni mezun ve üniversite 4’üncü sınıf öğrencilerimizin faydalanacağı bu program; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerimizin yer aldığı TR41 Bölgesinde kalkınmaya ivme kazandıracak” diye konuştu.
Veri Bilimci Yetiştirme Programı'na başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar
https://www.coskunozegitimvakfi.org/tr/projeler/veri-bilimci-yetistirme-programi linki üzerinden gerçekleştirilebilecek.