GÜNCEL

Facebook’taki Bu Tuzağa Düşmeyin!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.11.2013

Facebooktaki Bu Tuzağa Düşmeyin

Dikkat! Son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan ve Facebook'ta yayılan virüsle hesabınız ele geçirilebilir!

Aman Dikkat! Virüs Hızla Yayılmaya Devam Ediyor

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal paylaşım sitesi Facebook’un başı şu günlerde bir virüs ile dertte. Türkiye’deki kullanıcıların Facebook hesaplarına gelen virüs, link olarak görünüyor ve tıklanıldığı takdirde arkadaş listesindeki herkesi etiketliyor. Kısa sürede onbinlerce kişinin bilgisayarına bulaşan virüs hızla yayılmaya devam ediyor.

‘Liseli kızların öğretmen ile sevişme görüntüleri aşağıdaki sitede’ şeklinde bir mesajla “dropboxusercontent” isminde bir siteye yönlendiren virüs, kullanıcının hesabında otomatik olarak paylaşım yapıyor.

Virüs, kullanıcıların tıklaması üzerinden sahibine para kazandırıyor.

‘YETENEK SİZSİNİZ’E KATILDIM VİRÜSÜ’

Türkiye’nin meşhur programı Yetenek Sizsiniz de Facebook virüsünden nasibini aldı. Virüs, ‘Yetenek Sizsiniz’e katıldım. Linke tıklayın’ şeklinde bir mesaj ile kullanıcıların duvarına otomatik bir gönderme yapıyor.

FACEBOOK VİRÜSLERİNDEN NASIL KURTULURUM?

Facbook virüsüne maruz kalan kullanıcıların;

-Antivirüs ve antispy programları kullanmaları,

-İnternet tarayıcılarının ayarları ve eklentilerini kontrol etmeleri (Google Chrome için Ayarlar>Uzantılar , Mozilla Firefox için Eklentiler)

-Facebook uygulamalar bölümünü kontrol etmeleri (Ayarlar>Gizlilik>Uygulamalar) ve

-Microsoft Windows işletim sistemini kullananlar için Başlat>çalıştır ya da Başlat’taki arama satırına ‘Regedit’ yazıp, açılan kayıt defteri bölümünden Hkey_local_machine-Software > Policies > Google > Chrome bölümündeki ‘asdadsfclbonhleeank’ gibi karışık isme sahip dosyayı silmeleri tavsiye ediliyor.

NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Facebook kullanıcılarının, link tıklama üzerinden para kazanan bu kişilere farkında olmadan para kazandırmaması için şu maddelere dikkat etmesi gerekiyor:

-Ünlü web sitelerinin isimleri taklit ederen (birkaç harfi farklı) sitelerin linkini tıklamayın. (Dropbox.com – dropboxcontentuser örneği)

-Facebook’un verdiği ‘Lütfen dikkatli ol’ mesajını ciddiye alın.

-Facebook ekranı taklit edilerek oluşturulan ve ‘Bu siz misiniz?’ şeklinde bir soru ile sizden şifrenizi girmenizi isteyen sitelerden uzak durun.

-Facebook şifresi verilerek yüklenen Facebook uygulamalarını kaldırın ve şifrenizi değiştirin.

Milliyet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR