66 Aylık Çocuğa Özel Raporla Okul Yok!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 66 aylık ya da daha büyük çocukların, alınacak bir raporla ilkokula başlatılmayabileceğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den, 4+4+4 sistemiyle birlikte ilkokul yolunun göründüğü 5.5 yaşındaki çocuklarla ilgili bir açıklama geldi.
Uzmanlardan Rapor Alınması Şart
Dinçer, 66 ayını doldurduğu halde çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen velilerin, 'fiziken ya da zihnen okula başlamaya uygun değil' raporu almaları gerektiğini söyledi.
Dinçer, uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi ya da nörologların vereceği raporların dikkate alınacağını kaydetti.
Önceki gün gazetecilerle iftar yemeğide bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklamaları, Akşam gazetesinden Doruk Çakar'ın haberinde aktarıldı:
- 66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz.
Veli, Çocuğu İçin Uygun Değil Raporu Alabilecek
Veli, çocuğu için 'Fiziken okula başlamaya uygun değil' ya da 'Zihnen okula başlamaya uygun değil' şeklinde rapor alacak. Bu raporları alanında uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi ya da nörologlar verecek. Rapor alan çocukları da eğitimden uzaklaştırmayacağız. İlkokula başlayamayacağını belgeleyen çocukların kaydını ana okuluna yapacağız.
"Zengin ve Eğitimliler Göndermek İstemiyor"
Orta ve alt gelir düzeyine sahip normal vatandaşlar çocuğunu okula göndermek istiyor. Zengin ve daha iyi eğitimli olanlar göndermek istemiyor. Sınıfsal değil ama yaşam biçimiyle ilgili bir durum var. Zengin kesimde çocukların üzerine fazla düşülüyor ve yanından fazla ayırmak istemeyebiliyor. Bunu sezgisel olarak söylüyorum, bilimsel olarak değil.
ntvmsnbc