SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Saçı Nemlendiren ve Güçlendiren Kış Bakım Maskesi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 11.02.2015

Kış, saç, bakımı, maske, doğal, tarif, cansız, dökülme, kepekli, yıkamak, yıpranmış

Havaların soğuması, ısıtma sistemlerinin ortam nemini azaltması, günlük yorucu ve tekdüze hayat, düzensiz beslenme, kış aylarında artan hava kirliliği, rüzgar gibi etkenler zamanla saçların yıpranmasına ve doğal parlaklığını kaybetmesine neden olur.

Oysaher kadının hayalidir, tıpkışampuan reklamlarındaki gibi parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak. Peki ama kış mevsiminde olduğumuz şu günlerde artan hava kirliliği, ani hava değişiklikleri, soğuk ve kuru ortamlardan saçlarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz?

Saçı Nemlendiren ve Güçlendiren Kış Bakım Maskesi

Dışarıdaki soğuk ve kuru hava saçların nemini kaybetmesine neden olur. Saçın esas maddesi keratin denilen bir proteindir. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız, unutmamamız gereken en önemli nokta, saçın sadece kökünden beslenebileceğidir. Eğer saçlarınız bu aralar cansız, mat görünüyorsa bakım yapmanın zamanı çoktan gelmiş demektir. İşte kış aylarında her saç tipinin uygulayabileceği harika bir maske tarifi. Bu maskeyi haftada 1 uygulayabilirsiniz.

kış, maske, bakım, doğal, tedavi, saçlar, parlak, cansız,

İşte Kışın Yıpranan , Cansızlaşan Saçlara Özel Doğal Tedavi Yöntemi:

Kış Saç BakımMaskesi Tarifi:

Malzemeler :

1 adet olgun avokado

1 yemek kaşığı doğal bal

2 yemek kaşığı doğal sızma zeytinyağı

3-5 damla uçucu yağ (isteğe bağlı, güzel kokması için)

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

  • Tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirin. Veya bir çatal yardımıyla ezin. Pürüzsüz kıvama ulaşması gerekiyor maskenin. Ardından temiz ve ıslak saçlarınıza maskeyi uygulayın. 30 dakika bekletin. Ardından ılık suyla maskeyi saçınızdan arındın.Daha sonra her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.

Güzel ve Sağlıklı Saçlar İçin Yeterli ve Dengeli Beslenmek Çok Önemli

Günlük alışkanlıkların düzenlenmesi, yeterli miktarda sıvı alımı ve doğru beslenmenin yanı sıra yeterli protein, demir, çinko, biotin, folik asit içeren beslenme şekli saçlarımız için çok önemlidir.

Kışın Kullandığınız Şapkalara Dikkat!

Kışın kullanılan şapkalar başımızı soğuk, rüzgar, hava kirliği ve diğer çevresel etkenlerden korur. Ama malzemeleri sentetik ise saçlarınızın elektriklenmesine ve yağlanıp yapışmasına da sebep olabilir. Çok dar seçilen şapkalar saçlı deride dolaşımı yavaşlatır ve saçların oksijenlenmesini azaltır. Bu nedenle şapka ya da berelerin kan dolaşımını engellemeyen ve sentetik olmayan ürünlerden tercih edilmesi gerekir.

Unutmayın, Her Saç Tipinin Farklı Bakımı Vardır

Kuru saçlarda saçın nem dengesini bozacak ürünler kullanmak, saçın daha kuru ve yıpranmış görünmesine neden olur. Bu tarz bakım kürleri uzman hekim tarafından hastanın saç ve saçlı derisi değerlendirildikten sonra saçın tipine, kuruluk ve yağlılık durumuna göre verilir. Bu tarz kürlerin hekime danışılarak kullanılması daha doğru olacaktır.

Saçlarınız Canlılığını Kaybetmemesi İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Saçlar çok sıcak suyla yıkanmamalıdır. Sıcak su yerine ılık ya da soğuk su kullanılmalı. Çünkü sıcaklık saçları ve cildi kurutabilir veya zarar verebilir. Saçı çok sık yıkamak saçlı deride kurumaya sebep olabilir. Bu nedenle saçları haftada üç kez yıkamak yeterlidir. Ayrıca saçlar ıslakken daha kırılgandır. Islak saçlar yumuşak havlularla ve düşük ayarlı kurutma makineleriile kurutulmalıdır. Aynı şekilde kaba sert fırçalama saçların çabuk yıpranmasına ve mat görünmelerine neden olmaktadır. Kimyasal içeriği az olan bakım ürünlerinin kullanılması gerekir.

Konular :