SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Sağlıklı ve Bakımlı Saçların Sırrı: Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 02.07.2022 - Güncelleme : 13.01.2023

Evde doğal saç maskesi yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Üstelik etkileri düzenli uygulandığında tek kelimeyle şahane! Evdeki malzemelerle saç bakımı yapmak isteyenler için saç maskelerini sizler için araştırdık. Evde  hazırlayacağınız doğal saç maskeleri saç köklerini uyarmaya, saçınızı köklerden uca beslemeye, saçı nemlendirmeye, saçları onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı olmak için harika bir seçenektir.

Tarifini verdiğimiz saç maskelerini, düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki değişime inanamayacaksınız!  

 

 

Evde Yapılan Saç Maskesi Tarifleri 

 

   

Saçları Onaran ve Güçlendiren 5 Doğal Saç Maskesi Tarifi 

  1 . Evde Doğal Saç Maskesi: Kuru Saçlar İçin Ballı Bademli Saç Maskesi 

Kuru Saçlar İçin Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır? 

Kuru saçlar için evde yapacağınız bu doğal maske saçınızı nemlendirir, saç derisini yatıştırır, saçınızın sağlıklı uzamasını sağlar.   Araştırmalar balın kepek ve kronik seboreik dermatiti (Seboreik dermatit, özellikle kafa derisini etkileyen bir deri hastalığıdır.) azaltabileceğini gösteriyor.  Badem, kırık uçları önlemeye yardımcı olur. Saç hasarını ve saç dökülmesini azaltır. Bu maske ayrıca kepek ve kafa derisi sivilcelerini azaltmaya yardımcı olabilir. 

Malzemeler: 

 4 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı badem ezmesi 

2 yemek kaşığı krema (veya yoğurt) 

Evde doğal saç maskesi nasıl yapılır?  

Yapılışı: 

4 yemek kaşığı balı ve toz haline getirdiğiniz 1 çay kaşığı bademi karıştırma kabında karıştırın. 2 yemek kaşığı kremayı hafifçe kabarana kadar çırpın ve ardından bal-badem karışımına ekleyin. Maskeyi saç köklerinden uçlarına kadar uygulayın. En az 30 dakika saçlarınızda bekletin. Ardından saçınızı önce soğuk suyla iyice durulayın. Hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayın.  

Evde Yapılan Saç Maskesi Tarifleri 

Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

 

En İyi Saç Maskesi Saç Cinsinize En Uygun Olandır 

 

2. Evde Doğal Saç Maskesi: Normal Saçlar İçin Saç Maskesi

Bu muhtemelen yapması en kolay maskelerden biri. Buzdolabında saklandığında bir hafta kadar dayanır. Limon suyu saç derisini temizler. Badem yağı ve bal, saç derisini nemlendirir ve kepeği azaltır. Bu maske saçın kaybettiği canlılığı, yumuşaklığı ve parlaklığı geri kazandırır. Yıpranan, zayıf telli saçlar için evdeki malzemelerle hazırlayacağınız son derece etkili bir maske tarifi. 

Saç Maskelerini Evde Yapmak Çok Kolay ve Çok Etkili 

Normal Saçlar İçin Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

• 1 yumurta

• 1 çay kaşığı limon suyu

• 1 çay kaşığı badem yağı

• 1 yemek kaşığı bal

Evde Doğal Saç Maskesi: Yıpranan Saçlara Evde Nasıl Bakım Yapılır? 

Yapılışı: 

1 yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Sarısını, 1 çay kaşığı limon suyunu, 1 çay kaşığı badem yağını, 1 yemek kaşığı balı bir kapta iyice karıştırın. Saç diplerinizden uçlarına kadar maskeyi saçınızın her yerine sürün. Saçınızı bir bone ile kapatın. 30-40 dakika maskeyi saçınızda bekletin. Ardından önce bol suyla saçınızı durulayın. Hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayın, saçınızı doğal kurumaya bırakın. Evde doğal saç maskesi yapmak aslında bu kadar kolay. 

3. Evde Doğal Saç Maskesi: Yağlı Saçlar İçin Saç Maskesi

Birçok insan yağlı saçlar için saç maskesi kullanmaktan korkar çünkü maskelerin saçlarını daha da  yağlandırmasından çekinir. Saçtaki yağ salgısını kontrol altına almak amacıyla yapılan saç maskeleri, saçtaki aşırı yağ salgısını saçtan arındırır. Ve bunları yaparken de saçın doğal yağ dengesini bozmadan iyileştirmesi mühimdir.  

Yağlı saçlar için hazırlayacağınız bu maske, saça hacim kazandırır, tıkanmış gözenekleri açar, saç dökülmesini azaltır. Ve en önemlisi de saçın yağ dengesini sbozmadan tüm bu faydaları sağlar.

Evde Doğal Saç Maskesi: Zayıf Saçlar Nasıl Güçlendirilir?

Yağlı Saçlar İçin Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır? 

Malzemeler: 

• 1 yemek kaşığı su

• 1 büyük tutam meyve tuzu

• 2 yemek kaşığı amla tozu* (isteğe bağlı)

• 1 yumurta akı  

Evde Doğal Saç Maskesinin Hazırlanışı:  

1 yumurta beyazını köpük köpük oluncaya kadar çırpın, ardından1 büyük tutam meyve tuzu, 2 yemek kaşığı amla tozunu ekleyip karıştırın. Maskeyi saç diplerinizden uçlarına kadar uygulayın. 20-30 dakika saçlarınızda bekletin. Bol suyla durulayın ardından şampuanlayıp kurumaya bırakın. 

*Amla Tozu Nedir? Nerede Bulunur?

*Amla meyvesinden elde edilen toza amla tozu denir ve binlerce yıldır geleneksel Hint Ayurveda tıbbında geleneksel tedavi yöntemi olarak kullanılır. Aktarlardan bulabilirsiniz. 

Dökülen Saçlar İçin En Doğal Maske Tarifleri 

 

Evde Yapılan Saç Maskesi Tarifleri 

 Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

4. Evde Doğal Saç Maskesi: Saç Dökülmesini Önlemek İçin Yumurta Maskesi

Saç dökülmesini tedavi etmek kolay bir iş değildir. Saç sağlığınızı iyileştirmek ve saçların yeniden büyümesini hızlandırmak için biraz çaba ve özen göstermeniz gerekir. 

Yumurta, protein ve B vitamini zengini bir besindir. Bu besinler saçınızın sağlığını korumak için son derece faydalıdır. Tüm saç tipleri için uygun olan bu maske saçınızı besler ve dökülmesini önler. Maske ayrıca düzenli uygulandığında saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. 

Saçınız İçin Evde Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır? 

Malzemeler: 

• 1 yumurta

• 1 su bardağı süt

• 2 yemek kaşığı limon suyu

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Evde Doğal Saç Maskesi Hazırlanışı: 

1 yumurtayı çırpın ardından 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir kasede karıştırın. Ardından maskeyi önce saç diplerinize ve tüm saçlarınıza sürün. Saçınızı bone ile kapatın. Maskeyi saçınızda 20 dakika bekletin. Maskeyi bol soğuk su ile saçınızdan çıkarın. Ardından dilediğiniz şampuanla saçlarınızı yıkayın. 

5.  Saçları Canlandıran, Güçlendiren Maske: Sadece Yumurta ile Yapılan Saç Maskesi (Her Saç Tipine Uygun) 

Alternatif olarak, aşağıdaki adımları izleyerek de sadece yumurta ile saç maskesi yapabilirsiniz.  

Evde Doğal Saç Maskesi Hazırlanışı: Saç uzunluğunuza göre 2 veya 3 yumurtayı bir kaba kırıp iyice karıştırın. Ardından saç diplerinizden başlayarak tüm saça uygulayın. 15 ila 20 dakika saçlarınızda masaj yaparak maskeyi sürün. Ilık suyla saçlarınızı durulayın.

Yumurta Saç Maskesinin Faydaları Neler? 

• Yumurta saçı besleyen proteinler ve amino asitler bakımından oldukça zengindir.

• Saça parlaklık verir. 

• Saç dökülmesini azaltır.

• Saçların hızlı uzamasını sağlar. 

Evde Yapılan Saç Maskesi Tarifleri 

 Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

 Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır ? 

 

6.  Keratin Etkisi Yaratan Maske Tarifi: Muzlu ve Zeytinyağlı Saç Maskesi

Bu maskenin hazırlanması çok kolaydır ve istenilen sıklıkta kullanılabilir. Tek ihtiyacınız olan saçınızın uzunluğuna göre 1-2 adet olgun muz ve 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı.  Muz ve zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın. Maskeyi kökten uca saçlarınıza uygulayın ve 45 dakika bekletin. Önce bol suyla saçlarınızı durulayın ardından hafif bir şampuanla saçlarınızı yıkayın.

Muz, saçtaki protein kaybını geri kazanmaya yardımcı olan amino asitler açısından zengindir. Zeytinyağı, E ve K vitaminlerinin yanı sıra tekli doymamış yağlar açısından da zengindir. Bu iki bileşenin kombinasyonu, saçın derinlemesine bakımını sağlar ve saç kırıklarını önler.

Evde Doğal Saç Maskesi Tarifi Arayanlara 

7) Saçlara Parlaklık Veren Yumurta, Yoğurt ve Krem Saç Maskesi

Saç tellerini proteinle kaplayan ve aynı zamanda saç derisinin doğal pH'ını bozmadan etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayan yüksek oranda protein içeren bir maskedir.

1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı karıştırın. krema ve 1 yemek kaşığı. yoğurt ve kökten uca saça uygulayın. Bir saat bekletin ve önce soğuk suyla, ardından hafif sülfatsız bir şampuanla yıkayın. Bu saç maskesi haftada bir kez kullanılabilir.

8. Evde Doğal Saç Maskesi : Kıvırcık Saçlar İçin Nemlendirici Saç Maskesi

Kıvırcık saçlarda saç buklelelerini yumuşatmak için hindistancevizi ve jojoba yağı gibi zengin nemlendirici özelliği olan ürünler kullanabilirsiniz.  İnce telli kıvırcık saçlardan çok kalın telli saçlar için etkili bir maskedir bu tarif. Maske ayrıca saçlarda oluşan aşırı kabarmayı, elektriklenmeyi önlemeye yardımcı olur. 

Malzemeler: 

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

1 yemek kaşığı  jojoba yağı (miktarı saç uzunluğunuza göre ayarlayın) 

Hazırlanışı: 

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını benmari usulü veya mikrodalga fırında sıvılaşana kadar ısıtın. Ardından 2 yemek kaşığı jojoba yağını ilave edip karıştırın. Saçınızı bölümlere parmaklarınızı yağa batırın, köklerden uca, saçlarınız yağa doyana kadar maskeyi sürün. Maskeyi saçınızda 20 dakika, vaktiniz varsa 1 saat bekletebilirsiniz. Ardından saçlarınızı bol suyla durulayın ardından şampuanlayın. 

 

Evde Yapılan Saç Maskesi Tarifleri 

 Evde Doğal Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

9. Saç Maskelerinin Faydalarından En İyi Şekilde Yararlanmak İçin Birkaç Önemli İpucu: 

  • Maskeyi her zaman şampuanlanmış temiz saçlarınıza uygulayın. Tıpkı temizlenmiş cilde yüz maskesi uyguladığınız gibi, saç maskesini de temizlenmiş saça uygulayın. Temiz saç, saç maskesindeki besinleri emmek için daha uygundur. 
  •  Saçınızı bölümlere ayırdığınızdan emin olun ve maskeyi köklerden uçlara doğru uygulayın. Bittiğinde, saçınızı bir topuz haline getirin ve bir duş başlığı ile tüm saçlarınızı örtün. Saç bonesi, maskedeki besinlerin saça maksimum nüfuz etmesini sağlar. 
  •  Maskeyi uyguladıktan sonra saçınızı topuz yapmak, maskenin etrafa dağılmasını önler.  
  •  Saçınızı yıkamadan önce en az 5-7 dakika sıcak bir havluyla sarın çünkü bu sıcak bir ortam yaratarak saçınızın daha fazla besin almasını sağlar. Gerekirse bu işlemi tekrarlayın.
  •  Bu işlemden sonra saçınızı soğuk veya ılık suyla yıkayın. Aksi belirtilmedikçe, maskeyi saçınızı durulamak için yalnızca su kullanın ve ardından fazla suyu çıkarmak için bir havluyla saçınızı kurutun. 
  •  Saçınızın kendiliğinden kurumasını bekleyin.
  •  Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek maddeleri (bal, yumurta vb.)  kullanırken dikkatli olmanız gerektiği hatırlamak isteriz. 

  

10. Evde Doğal Saç Maskesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Saç Maskesini Ne Sıklıkla Kullanmalısınız?

İdeal olarak haftada bir veya iki kez bir saç maskesi kullanabilirsiniz. Ancak kuru veya yıpranmış saçlara sahip olanlar haftada üç kez uygulayabilirken, yağlı saç derisine sahip olanlar haftada iki kez maske uygulayabilir.

Saç maskesini çok uzun süre saçta bekletilir mi?

Hayır, saç maskelerini çok uzun süre saçta bırakmak saçın nefes almasına izin vermez. Bazı saç maskeleri, uzun süre saçta bırakıldığında saçın daha fazla kırılgan olmasına sebep olabilir.

Saç maskeleri saça zarar verir mi?

Saç maskeleri, saç bakım rutinine düzenli olarak dahil edildiğinde saçı besler. Ancak birkaç saç maskesi kil veya yüksek protein içerir, bu da uzun süre saçta bekletildiğinde saça zarar verebilir. Saç maskelerini sadece belirtildiği gibi uygulayın. 

Saç maskesi saç kreminin yerini alır mı?

Saç maskeleri saçı yumuşatsa da saç kremi kadar etkili olmayabilir. Saç kremini arada bir saç maskesiyle değiştirmek iyi olsa da, bunu çok sık yapmak saçta ürün kalıntılarına neden olabilir. Bu nedenle, saç kreminizi saç maskesiyle değiştirmemeye çalışın.

Bu saç maskelerinin hangisinin evde denediğinizi, deneyiminizi yorum yaparak bizimle paylaşın. Sizden haber almak isteriz :) Bu arada, sağlıklı kalın, güzel kalın ve bizi takipte kalın!  

Konular :