MODA

Parfüm Kullanmanın da Kuralları Vardır

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.07.2012

Parfüm Kullanmanın da Kuralları Vardır

Yakınınızdakilerin kokunuzun ağırlığına tahammül edemeyip kaçmasını, bir sürüpara verdiğiniz parfümün kısa zamanda bozulmasını ya da bitmesi istemiyor ve size uygun olan parfümü nasıl seçeceğinizi bilmiyorsanız, parfüm kullanmanın kurallarına mutlaka dikkat edin.

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Parfüm denemek için en uygun zaman, akşamüzeri saatleridir. Çünkü bu saatlerde koku alma duyusu daha güçlü çalışır.

Parfümleri şişeden koklayarak test etmeyin. Teninize sürdüğünüzde bambaşka bir koku verebileceğini unutmayın.

Parfümü sıktıktan sonra hemen karar vermeyin; bir müddet teninizde olgunlaşmasını bekleyin. Çünkü bu sırada parfümdeki alkol uçacak ve parfüm teninizdeki kimyasal maddelerle etkileşime girerek gerçek kokusunu verecek.

Parfüm seçeceğiniz zaman yediğiniz yemeğe dikkat edin. Çünkü baharatlı, acı ve yağlı yiyecekler teninizin kimyasını değiştirdiğinden parfüm teninizde olduğundan farklı kokabilir.

Parfüm seçreken üst üste üçten fazla parfümü denemeyin. Burnunuzun kokuları ayırt etme yeteneği kısmen körelir çünkü. Ancak kahve çekirdeklerini koklayarak kokuları sıfırlayabilir, yeni parfümler koklayabilirsiniz.

Parfüm denerken, cildinizin temiz ve kuru olmasına özen gösterin, terliyken parfüm denemeyin.

Parfüm Nereye Sıkılmaz?

Bilek içi ve kulak arkası

Bu bölgeler vücudun diğer yerlerine kıyasla daha sıcak olur ve parfümün yayılmasını kolaylaştırır. Yani parfümün uçup gitmesine neden olur.

Parfüm Kullanmanın da Kuralları Vardır

Yüz

Parfümün içeriğindeki alkol, özellikle hassas ciltlere zarar verebilir. Sadece bazı alkolsüz parfümler yüze sürülebilir.

Nereye Sıkılır?

Göğüs, kalça kemiği ve bacak üstleri… Havayla temas etmeyen bu bölgeler, parfümün teninize hapsolmasını ve uzun sure kalmasını sağlayarak koku yaymaya devam eder.

Parfüm Kullanmanın da Kuralları Vardır

Parfümün Uzun Süre Dayanması İçin Ne Yapmalısınız?

Dökme değil spreyli şişeleri tercih edin. Çünkü dökme şişelerde ellerinizle temas eden parfüm bakterilere açık hale gelir ve daha kısa zamanda bozulur. Üstelik dökme şişelerde parfümü istediğinizden fazla dökerek ziyan edebilirsiniz.

Parfümünüzü kutusunda, eğer kutu yoksa karanlık bir yerde saklamaya özen gösterin. Çünkü parfüm ışığa maruz kaldığında, hem kokusu hem de rengi bozulabilir.

Banyo gibi sıcak ve nemli ortamlar parfümü muhafaza etmek için uygun değildir.

Parfümle Yıkanmayın!

Parfümü çok abartmayarak sıkmak gerekir. Değişik bölgelere iki ya da üç kez püskürtmek yeterlidir.

Ne kadar sıkacağınızı belirlerken parfümün türüne dikkat edin. Eau de parfüm kuvvetli, eau de toilette ise daha hafif ve uçucudur.

Parfümü fazla kaçırdığınızı fark ederseniz, nemli bir bez ya da havluyu teninize dokundurarak parfümün fazlasını alabilirsiniz.

Kokunun kalıcılığı cilt tipine de bağlıdır. Örneğin yağlı ciltte koku daha yoğun ve uzun süre kalır.

Konular :