ŞİFALI İÇECEKLER

Kök Bitkiler Hem Kilo Verdiriyor Hem de Tok Tutuyor

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.01.2017

Kış aylarında kilo vermek imkansız değil

Uzmanlar kök bitkilerin hem kilo vermeye yardımcı olduğunu hem de uzun süre tokluk hissi verdiğini söylüyor. Eğer kışın kilo almaktan şikayetçiyseniz beslenme uzmanlarının tavsiyelerine kulak verin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Adil Gökay Taflan, karbonhidrat tüketimini kontrol altına alarak kış aylarında kolayca kilo verilebileceğini söyledi.

Kışın Neden Yavaş Kilo Veririz?

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte insanlar, yoğun iş temposuna rağmen daha az hareket etmeye başlıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Adil Gökay Taflan, evde geçirilen vakitlerin artması ve buna bağlı olarak daha fazla gıda tüketimine eğilim gösterilmesi, soğuk havalarda yapılan egzersizin azaltılması, mevsim geçişlerine bağlı olarak açılan iştahın kontrol edilememesi gibi sebeplerle alınan kilolarda artış veya verilen kilolarda bir yavaşlama olduğunu belirtti.

‘Karbonhidrat bağımlısı olmayın’

Karbonhidrat bağımlısı olmayın

Kış aylarında tüketimi artan makarna, pilav, patates, sahlep, kestane ve boza gibi yüksek karbonhidrat depoları günlük beslenmede fazla miktarda olursa, azalan fiziksel aktiviteyle birlikte kilo alımına da sebep oluyor. Ancak tüm bunlara rağmen doğru karbonhidrat beslenme planı ile karbonhidrat tüketiminizi dengeleyerek kışın kilo verebilirsiniz.

Kök Bitkiler Nelerdir?

Kara lahana, beyaz lahana, pazı, kereviz, ıspanak ve pırasa gibi kış aylarında yetişen kök bitkiler kilo kaybında önemli bir role sahip. Kök bitkilerin diğer besinlere oranla ortalama iki kat daha fazla lif içerir ve sindirim sistemini daha hızlı çalışmaya iter.

Lahana Bir Kök Bitkidir

Kök bitkiler, besleyici ve bol miktarda çözünebilir lif içerdiklerinden abur cubur isteğini keser. Aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırıp temizler. Kandaki şeker seviyesini dengeleyerek tokluk süresini uzatır. Düzenli ve porsiyonlarına uygun şekilde tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olacaklardır.

Konular :