ŞİFALI İÇECEKLER

Karaciğeri Temizleyen, Tokluk Hissi Veren İçecekler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.12.2015

Karaciğeri Temizleyen, Tokluk Hissi Veren İçecekler

Karaciğeri besleyen, çok kuvvetli antioksidan ve minerallerle dolu bu içecekler ile yeni yılda bedeninize sağlık hediye edin. Sağlıklı yaşamak, kilolarından kurtulmak ve vücudunu toksinlerden arındırmak isteyenler için çok etkili tarifler.

Yeni Yılda Bedeninize Sağlık Hediye Edin

Vücuttan toksin atmayı sağlayan programlar ve pek çok çeşidi var. Sadece sıvı tüketilen, sadece çiğ besinlerle yapılan ya da hayvansal ürünlerin tüketilmediği türleri var. Ayrıca işlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkardığınız 'taş devri diyeti' ya da ayurvedik gibi farklı detoks yaklaşımları da var. Kişinin hangi detoksu yapacağına uzmanlar karar vermeli. Örneğin sebze suları ve yeşil salata çeşitleriyle yapılan alkali detoksu herkese önerirken, sıvı detoksunda daha seçici olmak gerekiyor.

Detoksun Faydaları Nelerdir?

• Kişilerdeki en büyük değişiklik, enerji seviyelerindeki artış oluyor. 'Yıllardır sabahları uyanamıyorum' diyenler üçüncü, dördüncü günden sonra enerjik bir şekilde alarmları çalmadan uyanıyor.

• Ayrıca ciltte parlaklık, pürüzsüzlük ve gözlerde ışıltı çok net fark edilebiliyor.

• Toksinler atıldığı için bağışıklık sistemi güçleniyor.

• Tabii bunu yaptıranların en çok hoşuna gidense zayıflıyor olmaları.

İşte, vücudunuzu toksinlerden arındırmak, alkali hale getirmek için hazırlayabileceğiniz çok etkili içecek tarifleri:

1) Kerevizli Detoks İçeceği

Tokluk hissi veren, kolay acıkmaya engel olan nefis bir içecek tarifi. Eğer 1-2 kilo fazlanız varsa, bu tür sebze sularıyla 1-2 gün kendinize detoks uygulayabilirsiniz. Ya da bir gün öncesinde diyeti bozduysanız ertesi gün bu içecek ile vücudunuzu toksinlerden, yağlardan arındırabilirsiniz.

Günde 4-5 defa hazırlayacağız taze meyve-sebze sularıyla fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Detoks sürecince yalnızca bu sıvıları tüketmeniz gerekiyor yani yemek yok.

Malzemeler:

1 adet salatalık

1 / 2 demet ıspanak

1 adet limon (kabukları soyulmuş)

kereviz sapı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi mikserden geçirin. Taze olarak tüketin.

2) Karaciğer Detoksu

Karın bölgesinde yağlanma ve karaciğer yağlanması olanlar için çok faydalı bir detoks içeceği tarifi bu. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır, daha rahat kilo verilmesine yardımcı olur. Günde 1 kez tüketilebilir.Kötü beslenme alışkanlıkları olanlar da vücutlarını toksinlerden arındırmak için bu karaciğer dostu içeceği deneyebilir.

Karaciğeri Temizleyen, Tokluk Hissi Veren İçecekler

Malzemeler:

3-4 diş sarımsak

taze zencefil (ceviz büyüklüğünde)

1 adet greyfurt

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

limon

1 tatlı kaşığı kayen biberi (metabolizmayı asıl hızlandıran bu biberdir)

Hazırlanışı:

Sarımsağı, taze zencefili, kabukları soyulmuş greyfurtu, limonu mikserden geçirin. Zeytinyağını ve kayen biberini ilave edin. Taze olarak tüketin.

Konular :