KAHVALTI

Mevsim Meyveleri ile Şekersiz Buzdolabı Reçeli

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.07.2018

Mevsim Meyveleri İle Şekersiz Buzdolabı Reçeli

Bu nefis ve son derece pratik, sağlıklı reçel tarifini; eczacılara ve doktorlara yönelik kilo kontrolüyleilgilikonferanslar düzenleyen, Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkaran, ilk pastacılık ansiklopedisini yayımlayan Emel Başdoğan’dan aldık.

Malzemeler:

Nektari

Frambuaz

Kuru incir

1 adet limon suyu

1 yemek kaşığı chia tohumu

Not: Hangi mevsimde yapıyorsanız o mevsimin meyveleriyle bu reçeli deneyebilirsiniz.

Mevsim Meyveleri İle Şekersiz Buzdolabı Reçeli

Hazırlanışı:

· Meyvelerin miktarı hiç önemli değil. Dilediğiniz ölçüde meyve kullanabilirsiniz. Mevyeleri bir tencere koyun, limon suyunuüzerinde gezdirin, kısık ateşte mevyeler suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ardından chia toumunu ekleyin, hafifçe karıştırın. Reçeliniz hazır. Ağzı kapalı cam bir kavonuzda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Chia tohumunun iyi bir demir ve Omega 3 kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Öyleyse son derece sağlıklı ve şekersiz bu reçeli mutlaka evinizde denemenizi tavsiye ederiz.

Emel Başdoğan Kimdir?

Emel Başdoğan, eğitimini İstanbul Alman Lisesi’nin ardından İstanbul Boğaziçi, Viyana, Paris Nannterre Üniversitelerinin biyoloji, sosyoloji ve felsefe bölümlerinde sürdürdü. Mehmet Güleryüz atölyesi ve Paris’te resim eğitimi aldı. İlgilendiği konular, “İyi, katkısız gıda” ve “kilo kontrolü”dür. Televizyonda “Lezzet, sağlık ve düşük kalori bir arada olabilir” anlayışıyla çeşitli yemek programları yaptı. Türkiye’nin ilk yemek dergisini çıkardı, ilk pastacılık ansiklopedisini yayımladı.

Mevsim Meyveleri İle Şekersiz Buzdolabı Reçeli

Çeşitli dergilerde yazdığı beslenme makalelerinin yanı sıra on adet yemek ve pasta kitabının yazarıdır. Temalı pasta yapımını öğreten ilk Türkçe kitabı yazdı. Dünyadaki eğitimli ilk sekiz food stylist’ten biridir. 1997 yılında Türkiye’de ve dünyada hiçbir sanayi ürün kullanmadan üretim yapan ilk pasta butiğini kurdu. Obeziteyi sağlık ve lezzetle durduracak yenilikçi bir ürün yelpazesi geliştirdi. Eczacılara ve doktorlara yönelik kilo kontrolüyle ilgili konferanslar düzenledi. BBC’de yayımlanan The Great British Bake Off’un Türkiye versiyonunda jüri görevini üstlendi. Çok iyi seviyede Almanca, İngilizce ve Fransızca bilen Emel Başdoğan bir kız çocuk annesi.

Konular :