ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Kurabiyede Bir İtalyan Klasiği: Kakaolu Amaretti Kurabiye Nasıl Yapılır?

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 28.09.2018 - Güncelleme : 05.03.2023

Yumuşak, çiğnenebilir ve çikolatamsı kıvamıyla çikolatalı amaretti kurabiyeler kesinlikle yeni favoriniz olabilir! Birkaç yemek kaşığı kakao tozu, bu küçük bademli kurabiyeleri adeta kek benzeri cennet ısırıklarına dönüştürüyor. Badem, kakao, krem tartar, yumurta ile yapacağınız dünya mutfağından kolay ve lezzetli bu kurabiye tarifini mutlaka deneyin!

Kurabiyede Bir İtalyan Klasiği Kakaolu Amaretti

  Bir İtalyan Klasiği: Kakaolu Amaretti Kurabiye Nasıl Yapılır?

 

 

1. Kakaolu Amaretti Kurabiye Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Malzemeler: 

1 su bardağı soyulmuş badem

1 / 2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı pudra şekeri

2 adet yumurta akı

Bir tutam krem tartar

Süslemek için: Yaprak badem

Kakaolu Amaretti Kurabiye Nasıl Yapılır?

2. Kakaolu Amaretti Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı: 

Fırın önceden 180° ‘de ısıtın. Bademleri arada bir çevirerek 10-12 dakika fırında kavurun. Soğuması için bekletin. Fırının ısısını 100° C’ye indirin.  

Büyük bir fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını serin. Kavrulmuş bademleri ve toz şekerin yarısını un haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin. Derin bir kaba alıp kakaoyu ve pudra şekeri ekleyin. 

Yumurta aklarıyla tartar sosunu ayrı bir kapta, üzerinde küçük tepecikler oluşana kadar mikserle çırpın. Kalan toz şekeri azar azar ilave edip iyice çırpın. Parlak bir renk alıp katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Bademli karışıma ekleyin.  

Malzemeleri, birbirine yedirene kadar düşük hızda çırpın. Hamuru sıkma torbasına aktarıp torbanın ucuna 2 cm çapında yuvarlak bir ağızlık takın. Tepsiye 2,5 cm aralıklarla 4 cm’lik yuvarlaklar sıkın. Her birinin ortasına bir adet file bademi yerleştirip hafifçe bastırın. 

Kurabiyeleri 10-20 dakika pişirin. 10 dakika tepside soğutup metal spatulayla tel ızgaranın üzerine alın. İyice soğuduktan sonra tazeliğini koruması için kapaklı büyük bir kavanozda muhafaza edin. 

Konular :

Amaretti Kurabiye, İtalyan Kurabiyesi, Bademli Kurabiye