AKLINIZDA BULUNSUN

Organize Bir Gardırop İçin 10 Adım

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.11.2014

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

Gardırobumuz bizim için çok önemlidir. Kadınız giyinmeyi seviyoruz. Bu nedenle de gardırobumuz bizim için çok önemlidir. Fakat gardırop düzenlemesi kolay iş değildir. Fakat biraz çaba ve akıllı ipuçları ile bunu başarabilirsiniz. İşte kullanımı kolay, düzenli ve şık bir giysi dolabı için dikkat etmeniz gereken püf noktaları.

1. Giymediğiniz Kıyafetlerin Dolabınızda İşi Ne?

Öncelikle gardırop detoksu yapmamız gerekiyor. Peki ama nedir gardırop detoksu? Üzerimize olan kıyafetler ile olmayanları birbirinden ayırmaya denir. Yaz ve kış başlangıcı gardırop detoksu yapmak için en uygun zamanlardır. Vücudunuza uygun olmayan kıyafetleri gardırobunuzdan uzaklaştırın. Bu şeklide kıyafetlerinizin saklama koşulları da bozulur.

Ne yapmalı?

O anki kilomuza uyan kıyafetleri, uymayanlardan ayırarak gardırobunuzu düzenlemeye başlayabilirsiniz.2 yıldan fazla bir süredir giymediğiniz kıyafetleri artık dolabınızdan uzaklaştırmanız gerekiyor. Bir yere bağışlayabilir ya da arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.

2. Dolap İçi Kancalar, Çivilerle Ek Depolama Alanı Yaratın

Her mevsim gardırop temizliği şart.Üstelikböylelikle, boş yeredolabınızda yer kaplayan kıyafetler olup olmadığını kontrol etmiş olursunuz. Gardırop kapılarının iç bölgelerindekihavlu rafları; eşarp ve şallarınızımuhafaza etmeninmükemmel bir yoldur. Kancalar, çiviler ile kendinize yeni depolama alanları yaratabileceğinizi deunutmayın.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

3. Askılarınız Tek Çeşit Olsun

Eğer hala gardırobunuzda tel askılar varsa ilk iş bunlardan kurtulmak olsun. Tek çeşit askılar dolabınızı daha düzenli ve organize tutar. Yalnızca plastik ya da tahta askılardan birini kullanabilirsiniz. Her şeyin aynı seviyede asılı olması, daha kolay incelemenizi ve daha hızlı, doğru seçimler yapmanızı sağlar. Etek ve pantolonlarınız için klipli özel askılar tercih edin.

4. Türüne ve RenklerineGöre Organize

Giysi ve aksesuarları, kendi türüne göre depolayarak daha iyi organize edebiliriniz. İkinci önemli kıstasın rengine göre düzenlemek olduğunu unutmayın. Kısa kollu ile uzun kollu kıyafetleri ayrı ayrı sıralayın; sportif giysilerinizi, çalışma kıyafetlerinizden ayrı bir yerde düzenleyerek seçiminizi kolaylaştırın.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

Tabi yine renk sıralamasına dikkat ederek düzenleme yapmayı unutmayın. Bluzlerinizi gardırobunuzun neresine yerleştireceğinizi bilemiyorsanız işte size harika bir öneri: bluzlerinizi her zaman göz hizanızda kalacak şekilde yerleştirin.

5. Katmanlı Askılar İşinizi Kolaylaştıracaktır

Dokuma kumaşları, kazakları asla askıya asarak muhafaza etmeyin. İyi bir şekilde katlayarak saklamak onlar için yeterli olur. Etek ve pantolon için biraz daha dikkat etmek gerekiyor tabi. Çamaşırların üzerinde herhangi bir iz olmayacak şekilde askı kliplerinden katlayın. Katmanlı askılar da aslında bu anlamda size çok yardımcı olur. Özelikle etekler için katmanlı askıları kullanabilirsiniz.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

6. Şeffaf Kutular Aksesuarlarınızı Organize Etmenin En Pratik Yoludur

Gardırobunuzu doğru şekilde düzenleme konusunda sıra aksesuarlarınızın saklanmasına gelince. Sepetler, kutular bu anlamda işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle şeffaf plastik kutular aksesuarlarınızı saklamak için harika bir alternatiftir. Şeffaf plastik kutular aksesuarlarınızı ilk bakışta daha rahat görmenizi sağlar.

7. Daha Düzenli Bir Dolap İçin Tişört-Kazak Katlama PanolarıKullanabilirsiniz

Kazak katlama panoları, her şeyi elinizde teker teker katlayarak harcayacağınız zamanı azaltmanın harika bir yoludur.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

8. Çantalarınızı Türüne ve Rengine Göre Saklayın

Askılı çantaları gererek asmak, çantanızın yıpranmasına neden olabilir. Çantaları muhafaza etmenin en kolay yollarından biri, kutulardır. Çantanızın kalıbının bozulmaması için de içlerini doldurmayı unutmayın. Bu şekilde çantanızın formunu uzun süre korumuş olursunuz. Gardırop düzenlemesinin olmazsa olmaz kurallarından biri olan tür ve renk sıralaması, çantalar için de geçerlidir. Günlük çantaları, şık çantalarınızdan ayrı bir yerde saklamanız kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Çantalarınızı da renk sıralamasına göredüzenleyerek gardırobunuzda muhafaza etmeyin unutmayın.

9. Ayakkabılarınızı Nasıl Organize Edeceğinizi Bilemiyor musunuz?

Günlük, spor, iş ve gece ayakkabılarınızı önce türüne göre sıralayın. Sık kullanmadığınız ayakkabılarınızı şeffaf ayakkabı kutularında muhafaza edin.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

10. Plastik Yerine Pamuklu Bez Giysi Torbalarını Tercih Edin

Kuru temizlemeciden, plastik torba içinde gelen giysilerinizi, asla bu torba içinde bırakmayın. Eğer gardıbonuzu düzenlerken çok sık kullanmadığınız gece kıyafetlerinizi nasıl muhfaza edeceğinizi bilemiyorsanız işte size bir öneri: Pamuklu tuval giysi torbaları bu kıyafetlerinizi saklamanın en sağlıklı ve pratik yoludur.

Organize Bir Gardirop Icin 10 Adim

Konular :