DİYET

Toksin Atmayı Hızlandıran 6 Sihirli Besin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.04.2015

Toksin Atmayı Hızlandıran 5 Sihirli Besin

Bahar Aylarında Toksin Atmak Neden Önemlidir?

Yediğimiz herşeyde bulunan ve aslında zararlı olan bazı maddeler vardır. Bunlar bitkilerin kendini korumak için ürettiği ya da başka amaçlar için kullandığı bazi kimyasallardır ki bunlara toksin denir.Doğal gıdaların da içinde vücudumuz için bir faydası olmayan, "gıda" sıfatını almayan birçok madde mevcuttur ki aslında bunların çoğu vücudumuz için zararlıdır ve hatta kimisi için de toksik denilebilir.Ama endişelenmeye gerek yok zira insan vücudu bu toksinleri atacak birçok mekanizmaya sahiptir. Özellikle karaciğer bu konuda önemli rol oynar. Karaciğeri toksinlerden temizleyeme yardımcı besinleri sizler için araştırdık.

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Selahattin Dönmez, toksin attığı bilimsel olarak kanıtlanmış sihirli yiyeceklerin listesini verdi. İşte sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken o besinler.

Toksin Atıp Daha Hızlı ve Sağlıklı Kilo Vermenizi Sağlayacak Besinler


1) Limon: Detoks işlemi için en önemli besin diyebilirim. Limonu salatalarda bolca kullanabilir, çorbalara sıkıp tat verebilir, suyunuza dilimleyip koyabilir, çay içerisinde demir mineralini olumsuz etkileyen maddenin parçalanmasını sağlayarak yararlı hale getirebilirsiniz. Her gün 1 adet limonu kullanmaya dikkat etmelisiniz. Unutmayın limon kabuğu radyasyonun zararlı etkilerinden arındıran özel bileşikleri de içeriyor.

2) Fesleğen, nane, dereotu, maydanoz: Fesleğen, nane, dereotu ve taze maydanoz gibi yapraklı bu nefis kokan sebze tam toksin atıcı etkiye sahip. Her sabah uyandığınızda aç karnına salatalık, taze fesleğen, taze dereotunu, nane ve maydanozdan oluşan yeşillikleri katı meyve sıkacağından sıkıp 1 çay bardağı içmek vücudun yenilenmesini sağlayarak dinç kalmanıza yardımcı olacaktır.

3) Soğan çeşitleri, pırasa, pancar ve sarımsak: Kolesterolü düşürür, tümör oluşumunu engeller, kanser yapıcı maddeleri zararsız hale getirir, karaciğeri yeniler, toksinlerin hızla atımını sağlar ve helikobakter pyloriyi baskılar. Salatalara çiğ formda ince ince doğrayarak eklemek etkindir. Özellikle sarımsak ve soğandaki toksin atıcı yani detoks edici sihirli maddeler pişirildiğinde kaybolmaktadır. 1 adet soğan, 2 diş sarımsak ve bol pancar salatalara doğranmalıdır.

4) Lahanagiller: Beyaz lahana, Brüksel lahanası, brokoli ve karnabahar içerisinde bulunan glukosinolat ve isothiosiyanat maddelerinden zengin olup, vücudun detoksifikasyon sistemini güçlendirir ve kanser yapıcı maddelerin aktivasyonu engellerler.

5) Ceviz, badem ve fındık; kuru ve taze meyveler; taze sebze kruditeleri: İçerdikleri linoleik asit, oleik asit, alfatokoferol, ellagik asit, gallik asit ve fenolik bileşenler nedeniyle süper detoks eden besinlerdir. Yağlı tohumlar E vitamini sayesinde sperm yapımını arttırıcıdır. Ve tiroit hormonu mekanizmasında kofaktör olan selenyum da bu yemişlerde mevcuttur. Meyveler ve sebzeler tabiat ananın bize sunduğu en değerli hazinedir. Kuru formları, kuru erik, kayısı, kuru domates, kurutulmuş patlıcan toksin atmayı daha da güçlendirir.

6) Pulbiber, zerdeçal, sumak ve kimyon: Baharatlar içinde bu üçlü en kuvvetli toksin atan ve metabolizmayı canlandıran baharatlardır. Salata, yemek ve çorbalara rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun Toksin Atmaya Yardımcı Önerileri

  • Kök zencefil çayı, vücuttan çok iyitoksin atar. Kaynar suda 5-10 dakika demleyin, daha sonra süzün. Hem toksinleri atar, hem zindelik sağlar, hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • İri yeşil yapraklı beyaz lahanın dış yapraklarından 2-3 tanesini, 15 dakika sıcak sudakaynatın. Her sabah için. 7 gün için, 3 gün ara verin. Tekrar 7 gün için 3 gün ara verin. Kürü tamamlayın.

Toksin Atmayı Hızlandıran 5 Sihirli Besin

  • Karaciğerde birikmiş toksinleri atmak için, maydanoz -limon kürünü uygulayabilirsiniz. 1 bardak içme suyunun içine 16-17 sap maydanozu ve2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu koyun. 1 dakikael mikserinden geçirin. Karışım her sabah aç karnına içilmeli. Karaciğer yağlanmasında da son derece etkilidir. 15 gün uygula, 5 gün ara ver. Tekrar 15 gün uygula; kürü tamamla. Vücuttan toksin atmak için son derece faydalı bir kürdür.

Toksinlerden ve Aşırı Kilolardan Kurtulun!

Geç saatte yenilen yemekler, kışın metabolizmanın yavaşlamasına ek olarak hareketsizlik ve mevsim dönüşüne bağlı uykusuzluk çoktan kilolara döndü bile. Sabahları daha halsiz uyanıyoruz, canımız hiçbir şey yapmak istemiyor; çünkü biriken toksinler vücudumuzu pelteleştiriyor. Daha zinde ve sağlıklı bir beden için bahar aylarında toksin atıcı kürleri hayatınızın bir parçası haline getirin.

Konular :