DOĞUM VE SONRASI

Normal Doğumdan Sonra Emzirmek Daha Kolay

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 10.06.2016

Normal Doğumdan Sonra Emzirmek Daha Kolay

Bebeğinizi onunla buluştuğunuz ilk dakikalar emzirmek istiyorsanız normal doğumu tercih edin. Bebeğinizi doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamak ve bebeğinizle birlikte aynı odayı paylaşmak, aranızda bir bağ oluşmasını sağlar. Sevgi dolu bir ilişkiyi kolaylaştırır. Uzmanlar normal doğumdan sonra emzirmenin çok daha kolay olduğunu söylüyor.

Doğru Emzirmenin Püf Noktalarını Bilin, Rahat Edin

Süt vermeye başlamak, sezaryen doğumla normal doğum için aynı değildir. Vajinal yolla ilaçsız doğumun ardından emzirme daha kolay gerçekleşir. Çünkü anne daha rahat hareket edebilir. Bebeğe daha hızlı adapte olur ve sütü daha erken gelir. Anneyle bebeğin birbiriyle teması daha rahat ve güvenle başlar.

Sezaryenle Doğum Yapanların Sütü Hemen Gelmeyebilir

Sezaryenin ardından ise anne ve bebek daha fazla yardıma gereksinim duyar. Kadınlar bebeklerini kendilerine verecek, yastıkları düzeltecek ve bebeğini yerleştirecek birine ihtiyaç duyarlar. Bebeği getiren yardımcı, annenin rahat etmesine ve diğer memeden emzirmek için dönmesine yardımcı olabilir. Sezaryenle doğum yapmış annelerin birçoğunun sütü de hemen gelmektedir. Kimi zaman 3-4 gün sonra daha aktif hale geçmektedir.

Normal Doğumdan Sonra Emzirmek Daha Kolay

İlk günlerin ardından anneler daha fazla cesret kazanırlar ve kendiler için en rahat emzirme pozisyonlarını denerler.

Emzirmeyi Reddettiğinde Bebeğinizle Güç Savaşına Girmeyin

Burada hatırlanması gerken şudur: Her annenin sütü gelir. Doğa kadınları buna göre en iyi şekilde programlamıştır. Bebek anneyi emmeye başladığında süt salgılama ve hormonlar harekete geçebilmektedir.

İlk Kez Anne Olduğunuzda Kaygı ve Güvensizlik Duygusu Yaşamanız Çok Normal

Anneler ilk günlerde çeşitli nedenlerle gerginlik, kaygı ve güvensizlik yaşayabilirler. Bu durum da, sütün azalmasına, bebeğin emmeyi reddetmesine, isteksizlik göstermesine, hatta karşılıklı güç savaşına ve öfkeye yol açabilir. Bu süre uzarsa, sağlıklı ve güvenli bir anne-bebek ilişkisinin tekrar sağlanması için bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır.

Bu dönemde kurulan sağlıklı ve güvenli anne-bebek ilişkisi, aynı zamanda bebeğin gelecekteki ilişkilerinde de belirleyeci rol oynadığından anne-baba tarafından dikkate alınmalıdır.

Bebeğini İlk Defa Emzirirken Nelere Dikkat Etmeli?

Emzirme birçok durumda başarılı olacaktır:

• Annenin kendini iyi hissetmesi.

• Bebeğin memeyi etkili bir biçimde emecek şekilde yerleştirmesi.

• Bebeğin istediği kadar sık ve istediği süre emzirilmesi.

• Çevrenin destek olması.

İlk Emzirmelerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

• Sakin ve sessiz bir ortam sağlanmalı.

• Annenin kendini sakin, huzurlu ve güvenli hissetmesi,

• Yapabilirim ve bu donanıma sahibim bilgisi ve duygusu,

• Emzirmede uygun pozisyonun belirlenmesi, gerekirse uzman ebe, hemşire ya da doktordan yardım alınması.

Konular :