SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Parlak Saçlar İçin Ev Yapımı Serum Tarifleri

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 30.08.2016 - Güncelleme : 28.01.2024

Donuk ve cansız saçları canlandırmanın şimdi tam zamanı! Ev yapımı doğal saç serumu ile saçlarınızı eski ipeksi parlaklığına ve yumuşaklığına kavuşturabilirsiniz. Bakımlı, sağlıklı ve parlak saçlara sahip  olmak istiyor fakat gösterişli ürünlere çok fazla para harcamak istemiyorsanız veya telaffuz edemediğiniz kimyasallar, içerikler yerine doğal bakımları tercih ediyorsanız bu liste tam size göre.

Tatil sonrasında veya mevsim geçişlerinde saçların da tıpkı cilt gibi özel bir bakıma ihtiyacı olur. Bunun için sizler için araştırdığımız akıllı saç bakım önerilerimize devam ediyoruz. 

Güçlü, sağlıklı ve parlak saçlar bir gecede elde edebileceğiniz bir şey değildir. Bu, tutarlı çaba ve pratik yoluyla elde ettiğiniz bir şeydir. Neyse ki kolay bir saç bakımı rutini oluşturmak bu uğurda atılan ilk doğru adımdır.

Saçları kuru ve kırılgan hale getirebilecek ve saç derisini tahriş edebilecek pek çok bileşen var ki bunlardan kesinlikle kaçınmak kaçının. Zor durumdaki saç derisine yardımcı olabilecek bazı mutfak malzemeleri de yok değil!

Saçlarınıza söz geçirmeniz için birkaç basit serum tarifi sizi anında pırıl pırıl, sağlıklı görünen saçlara kavuşturabilir.  Bunları deneyebilirsiniz.  İşte, tatilde güneş, su ve rüzgarın etkisiyle kuruyan, yıpranan saçları eski canlılığına kavuşturmanın doğal yolları.

Parlak Saçlar İçin Ev Yapımı Serumu Tarifi

 Sizin için araştırık, günlük saç sorunlarınza karşı tüm saç tiplerine uygun, dört dörtlük çözümler bulduk. 

 Evde doğal yollarla parlak saçlara nasıl sahip olabilirsiniz?

1. Saç Derisinin Sağlığı İçin Saç Peelingi 

Saç Peelingi Nasıl Yapılır?

Sağlıklı, parlak saçlar sağlıklı bir saç derisi ile başlar! Tıkalı saç derisi gözenekleri ve ürün birikmesi saçın geri kalanını etkileyebilir. Ovucu bir saç derisi tedavisi, ölü deriyi temizleyip fiziksel olarak saç derisini temizleyebilir ve dolaşımı artırabilir, bu da saçın daha parlak görünmesine yardımcı olur.

Sağlıklı saç derisi (ve sağlıklı saçlar) yolculuğunuza başlamak için mükemmel bir saç peelingi tarifi. 

Saç Peelingi İçin Gerekli Malzemler: 

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 6 damla nane esansiyel yağı

Saç peelingi derinlemesine saç derisine bakım yapar ve böylelikle saçların daha parlak, yumuşak ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar. 

Nasıl Yapılır? Nasıl Uygulanır? 

  • Tüm malzemeleri cam bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın.
  • Parmaklarınızı kullanarak peeling karışımını saç derinize masaj yaparak dairesel hareketlerle iyice yedirin. Acele etmeyin ve saç derinizin tamamına peelingi uygulayın. Nane yağının saç derinizde serinleticiliğini, karıncalanma hissi yarattığını, bu da bölgeye kan akışını uyardığını hissetmelisiniz.
  • Saç derisi bakımını ılık su kullanarak durulayın, ardından şampuanlayın ve her zamanki gibi rutin bakımınızı uygulayın. 

Ne Sıklıkla Saç Peelingi Yapılır? 

Daha parlak saçlar için bu peelingi ayda birkaç kez uygulamanız faydalı olur. Karışım buzdolabında 2-3 hafta saklanabilir.

2. Tüm Saç Tipleri İçin  Canlandırıcı Saç Serumu Tarifi 

Malzemeler: 

• 4 yemek kaşığı avokado yağı 

• 2 yemek kaşığı jojoba yağı  

• 2 yemek kaşığı badem yağı 

• 2 yemek kaşığı argan yağı 

• 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı 

  

Nasıl Hazırlanır?  

Küçük cam bir kaseye tüm malzemeleri belirtilen miktarlarda dökün. Bir tahta kaşıkla iyice karıştırın. Ev yapımı doğal saç serumunuz hazır! 

Nasıl Saklamalı? 

Dilerseniz geri kalanını küçük kapaklı cam bir kavanoza koyarak banyo dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. 

Parlak Saçlar İçin Ev Yapımı Serum Tarifleri

Nasıl Kullanılır? 

Saçlarınızı yıkamadan önce bu serumu uygulayın. Saç diplerine masaj yaparak uçlara kadar serumu sürün. 30 dakika bekletin. Ardından soğuk suyla saçlarınızı iyice durulayın. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayın.

Eğer saçlarınız çok yıpranmışsa haftada 2 kere uygulabilirsiniz. Normalde tüm serum uygulamalarını haftada bir kere uygulamanız yeterli olur. 

 

Güçlü, parlak, uzun saçlar için kolay, hızlı tarifler

3. Bir Gece Saçta Bekletilen Doğal Maske: Aloe Vera Jeli Maskesi 

Aloe vera bitkisi, hasas saç derisinin yenilenmesine yardımcı olan faydalı enzimleri içerir. Saçları eskisinden daha pürüzsüz hale getiren aloe vera jelini dilerseniz saç kremi olarak kullanabilirsiniz.

Saç sağlığı için son derece önemli olan keratin, Aloe Vera'da bol miktarda bulunur. Bu protein, kepekten kurtulmaya, saçların hızlı uzamasına, pürüzsüz ve ipeksi saçlara kavuşmaya yardımcı olur. Aloe vera jelinin aynı zamanda kuruyan ve kaşınan saç derisini rahatlatma özelliği de bulunur. 

Nasıl Kullanılır?

  • Saç uzunluğunuza göre yeterli miktarda aloe vera bitsinin yapraklarından jeli alıp bir kaseye koyun.
  • Aloe vera jelini saçınıza eşit miktarda uygulayın. Saç köklerinize masaj yaparak sürmeye özen gösterin.
  • Maskeyi saçınızda bir gece bekletin, sabah soğuk su ile saçlarınızı yıkayın.
  • Maskeden en iyi sonucu alabilmek için haftada 3-4 kez işlemi tekrarlayabilirsiniz. 

4. Dalgalı ve Kıvırcık Saçlar Doğal Saç Serumu  

Kıvırcık ve dalgalı saçların elektriklenmesini önleyen, koruyan, doğal bakımını yapan harika bir ev yapımı saç bakım serumu tarifi. 

Malzemeler: 

• 2 yemek kaşığı jojoba yağı 

• 5 damla nane yağı

 Nasıl Hazırlanır? 

Cam bir kasede her iki malzemeyi iyice karıştırın. Saç serumunuz hazır! 

Nasıl Uygulanır? 

Bu maskeyi hafif nemli saça uygulayın. 30 dakika bekletin. Soğuk su ile saçlarınızı durulayın. Ardından saçlarınızı şampuanlayın.  

Cansız Saçlar İçin Ev Yapımı Serum

Evde Parlak Saçlara Sahip Olmak İçin Doğal Çözümler

5. Düz Saçlar İçin Ev Yapımı Saç Serumu  Tarifi 

Malzemeler: 

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı  

• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 

• 2 yemek kaşığı jojoba yağı 

Nasıl hazırlanır? 

Düz saçlardaki dalgalanmayı, elektriklenmeyi önleyen mükemmel bir saç serumu tarifi.  

Cam bir kaseye tüm malzemeyi belirtilen miktarlarda koyun. İyice karıştırın. Karışımı hafifçe ısıtabilirsiniz. Ardından saçlarınızı uygulayın. Kökten uca saçlarınızı besleyen harika bir saç serumu. 

Parmaklarınızla saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika saçlarınızda saçlarınızda bekletmeniz yeterli.  Daha sonra önce bol suyla saçlarınızı durulayın; ardından yumuşak bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. 

  

6. Kuru Saçlar İçin Ev Yapımı Saç Serumu Tarifi 

Malzemeler: 

 • 4 yemek kaşığı hint yağı 

• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı  

İyi bir derinlemesine bakım yapan saç maskesi, kıvırcıkların yumuşatılmasına ve saçların parlatılmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı bu konuda özellikle iyidir çünkü saç tellerine nüfuz etmesini sağlayan bir yapıya ve moleküler ağırlığa sahip laurik asit (bir yağ asidi) içerir. Ayrıca saç boyama ve ısıl işlemden kaynaklanan protein kaybını da azaltır.

Parlak Saçlar İçin Ev Yapımı Serum Tarifleri

Nasıl Hazırlanır?  

Yapmanız gereken tek şey, cam bir kaseye iki malzemeyi birleştirip karıştırmak. Hepsi bu kadar. Saçlarınıza masaj yaparak dipten uçlara kadar sürün. 30 dakika bekletin. Ardından soğuk suyla durulayın. Son olarak saçlarınızı şampuanlayın. 

İçindeki doğal yağlar saçınızı nemlendirir, kuruluğunu tedavi eder. Pürüzsüz, ışıltılı saçlar için harika bir saç serumu. 

7. Saçlarınızı Nemlendirmek ve Parlatmak İçin Argan Yağı Kullanın

Argan yağı cilt yumuşatıcı olarak bilinir, ancak saçlar için de son derece etkilidir. Argan yağı harika bir saç nemlendiricisidir çünkü saç gövdesine nüfuz edebilir ve ayrıca saç tellerine parlak bir görünüm kazandırır. 

Daha parlak saçlar için, saçınızı kurutup şekillendirmeyi bitirdikten sonra argan yağını son serum olarak kullanın. Avucunuza 2-6 damla argan yağı damlatın (kısa saçlar için daha az, daha uzun veya kalın saçlar için daha fazla kullanın) ve yağı ısıtmak için ellerinizi birbirine sürtün.

Daha sonra ellerinizi alt kısmı, yanları ve üst kısmı dahil olmak üzere saçınızın üzerinde gezdirin. Yağı saçınıza dağıtmak için bir fırça veya tarak kullanın. Parlamayı hemen fark edeceksiniz. 

Saç Boyasından Kuruyan Saçlar İçin Etkili Saç Maskesi Tarifleri

8. Kuru ve Boyalı Saçlar için Bal, Muz ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Boyalı saçlar, özellikle ağarmış saç telleri her zaman daha fazla nemlendirmeye ihtiyaç duyabilir. İşte çok etkili bir doğal nem maskesi. 

Malzemeler :

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 adet muz 
  • 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

Malzemeleri birlikte cam bir kasede karıştırın ve ardından 15 dakika saçınızda bekletin, ardınran ılık su ile maskeyi saçınızdan arındırın.  

 

Konular :

doğal saç serumu, ev yapımı, kıvırcak saçlar için serum, düz saçlar için serum, cansız saçlar için serum, kabarık saçlar için serum, saç peelingi, parlak saçlar için maske