MASKE VE KREM TARİFLERİ

Bahar Öncesi Doğal Yöntemlerle Cilt Bakımı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.02.2015

Bahar Öncesi Doğal Cilt Bakım Önerileri

Tweet

Soğuk kış günleri geride kaldı. Uzun kış aylarında soğuk havanın kuruttuğu, nemsiz bıraktığı ve matlaştırdığı cildimizi baharla birlikte tazelemenin şimdi tam zamanı!

İlkbaharda cilt çok daha hassaslaşır. Bu durum cildin daha da hassaslaştırarak alerjik olmasına yol açar. Dolayısıyla ilkbahar cilt için kritik bir zamandır.Baharla birlikte alacağınız önlemlerle,ciltte oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırarak cildinizin, mevsime rahatlıkla uyum sağlamasını kolaylaştırabilirsiniz.

Şimdi tepeden tırnağa yenilenme vakti!İşte normal, kuru ve yağlı ciltlere özel doğal bakım yöntemleri.

Kuru ve Normal Ciltler İçin Yumurtalı ve Ballı Yüz Maskesi

Yumurta akı ile hazırladığınız cilt maskelerini eğer düzenli olarak kullanırsanız cildinizi siyah noktalardan, sivilce ve aknelerden, fazla yağdan arındırarak daha pürüzsüz, parlak ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Yumurta, kuru ciltleri tedavi etmek için yüzyıllardırkullanılır. Bahar aylarına girerken cildinizi yumurta ile canlandırabilirisiniz. Yumurta cilt için son decere faydalı olan protein ve lesitin ile doludur; bu nedenle cildin doğal yağ dengesini ve canlılığınıkorur.

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Tüm malzemeyi cam bir kasede tahta kaşıkla karıştırın. Yüz ve boyun bölgesine uygulayın. Önce boyun bölgesinden başlayın ardından yukarı doğru maskeyi uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü durulayın.

Yağlı Ciltler İçin Havuçlu Maske

A vitamini deposu havuç, özellikle yağlı ciltler için bulunmaz bir nimettir.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı taze sıkılmış havuç suyu

2 yemek kaşığı ayran (ev yapımı yoğurttan yapılmış olmalı)

Hazırlanışı:

Her iki malzemeyi cam bir kasede tahta kaşıkla karıştırın. Temiz cildinizin üzerine maskeyi yayın. 10-15 dakika cildinizde bekletin. Ardından yüzünüzü havlu ile kurulayın. Ilık su ile yüzünüzü yavaşça durulayın.

Tüm Cilt Tipleri İçin Marullu Cilt Temizleme Losyonu

Marul, soğuktan yıpranmış cilt için mükemmel bir temizleyicidir. Cildin doğal pH seviyesini geri kazandırır. Marul ayrıca cilt için son derece faydalı kükürt, silisyum ve fosfor ile doludur.

Malzemeler:

1/2 marul

4 su bardağı içme suyu

1/8 çay kaşığı benzoin (eczanelerde bulunuyor)

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bir tencerenin tabanını marul ile kaplayın. Üzerine suyu ekleyin. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra ısısını düşürün ve bir saat kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ardından kaynattığınız suyun tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra benzoini karıştırın. Temiz bir şişeye karışımı dökün. Sabah veya gece yatmadan önce cildinizi temizlemek için bu losyonu kullanın.

BahardaKullanacağınız NemlendiriciDaha Az Yağlı Olmalı

Kış döneminde yağ içerikleri fazla, nemlendirici özellikleri fazla ürünler tercih edilirken, baharla birlikte daha az yağlı daha hafif ürünler tercih edilmelidir. Yağ oranı fazla olan ürünler, cildin yağ dengesini bozarak, sivilce tarzı oluşumlara neden olabilir. Yağlanmayı kontrol altına almak amacıyla tonikler de faydalı olabilir.

Daima Sağlıklı ve Güzel Bir Cilt İçin Aklınızda Bulunsun!

Cilt güzelliği sadece doğal veya kozmetik cilt maskeleri ile sağlanmaz. Beslenmenize özen göstermeniz ve özellikle cilde yararları olduğu bilinen A, C, B3 ve E vitaminlerini gıdalar yoluyla düzenli olarak almanız önemlidir. Gerekli vitamin ve mineralleri içeren bir beslenme programı sadece cildiniz için değil genel sağlığınız açısından da gereklidir.

Konular :