MAKYAJ

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.09.2017

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz

"Ne yaptıysam bir türlü karın ve göbek çevresindeki yağlarımdan kurtulamadım!" diyorsanız işte size harika öneriler. Unutmayın, istikrarlı ve kararlı olduktan sonra sizi kimse tutamaz. Yazın aldığınız fazladan 1-2 kiloyla şimdiden vedalaşın! İşte, bunun için harika öneriler.

Düz bir karın için olmazsa olmaz şart fiziksel aktivitedir

Öncelikle fiziksel aktivite ile dokulara daha çok oksijen sağlandığı için metabolizma hızlanır. Harcanan enerji ile vücutta yağ dokusu kaybı olur. Özellikle karın/göbek bölgesi yağlanmasının azalmasına yol açar. Haftada 150 dakika ya da günde 25 dakika fiziksel aktivite yapılması yada günde 10.000 adım atılması vücudumuzun yağ yakımına ve göbek çevresi yağlanmanın azalmasına büyük katkı sağlar.

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Karın hareketlerini arttırmak, mekik çekmek, yoga ya da pilates yapmak kas sistemini iyi çalıştırdığı için karın/göbek bölgesinde oldukça etkili olacaktır. Merdiven inip çıkmak, kısa mesafeleri yürümek de fiziksel aktiviteyi arttırmak için oldukça yararlıdır.

Yediklerimizin, Karın-Göbek Bölgesine Etkisi Büyük

Öte yandan aldığımız besinlerinde karın/göbek bölgesi yağlanmasına büyük etkisi vardır. Bu makalede mümkün olduğunca karın/göbek bölgesi yağlanmanın azalmasına katkısı olan besinlerden bahsetmeye çalışacağız.

Örneğin; badem omega 3 içeriği yüksek bir yağlı tohumdur. Yüksek omega 3 karın bölgesinde yağlanmayı azaltacağından, ara öğünlerde haftada 3-4 gün 10 adet badem tüketimi metabolizmayı hızlandırarak, karın bölgesindeki yağlanmayı azaltacaktır.

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Yağlanmaya Engel Olmak İçin Ne Zaman Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Badem sütü de hem proteini hem de omega 3 içeriği yüksek bir besindir. Sabah kahvaltısında yulafla birlikte tüketilebilinir. Gece ara öğününde de yatmadan 3 saat önce içilmesi, hem tok tutacaktır, hem de karın bölgesinden kilo kaybına yardımcı olacaktır.

Zeytinyağını Mutlaka Diyetinizde Bulundurun; Vücudunuzun Buna İhtiyacı Var

Akdeniz diyetinin vazgeçilmezi olan zeytinyağı da miktarı orantılı tüketildiğinde omega 9 içeriğinden dolayı kilo kontrolüne yardımcıdır. Özellikle kalp sağlığı içi oldukça önemli olan zeytinyağ, doymuş yağ içermediği için, rahatlıkla tüketilebilinir. Yağsız tüketilen bir salatada A, D, E, K vitaminleri alınamaz. Çünkü bu vitaminler yağda eriyerek emilen vitaminlerdir. Omega 3 ve omega 6 nın oranın sağlayabilmek için zeytinyağını diyetinizde bulundurmak doğru olacaktır.

Somon balığı da yine omega 3 içeriği en yüksek balık çeşidi olarak önemli bir besindir. Haftada 3 gün balık tüketimi, omega 3 ihtiyacını karşılayacaktır. Yapılan araştırmalar, özellikle göbek çevresindeki yağlanmanın azalmasında omega 3 yağ asitlerinin etkili olduğunu vurgulamaktadır.

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Göbek ve Karın Bölgesindeki Yağlanmayı Nasıl Azaltabilirsiniz?

Karın çevresinde ki yağlanmayı azaltmak için özellikle önerdiğimiz bir diğer besin grubu da kırmızı mor meyvelerdir. Kalp sağlığı koruyan bu meyveler içerdiği fitokimyasal sayesinde kanser karşı da koruyucu etki göstermektedirler. Posa içeriğinin yüksek olması, kabızlığı ortadan kaldırır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkileri sayesinde bel çevresinin azalmasına yol açar.

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz

Göbek Çevresindeki Yağları Nasıl Yok Edebilirsiniz?

Yeşil mercimek de demir ve posa içeriği çok yüksek bir besindir. Bağırsak hareketlerinin arttırarak metabolizmayı canlandırır ve karın bölgesi yağlanması için mücadelede yararlı bir diğer besin maddesidir.

Birazda yulaftan bahsetmek isteriz. Yulaf, zararlı kolesterol olarak bilinen yüksek LDL kolesterol seviyelerini düşürür, kalbi korur, bağışıklık sistemini güçlendirir, düşük kan şekeri oranlarını düzenler, çocuklarda meydana gelebilecek astım riskini azaltır, kanserleri önler, kanserlerden özellikle kolon ve meme kanseri üzerinde etkilidir. Bu tür hastalıklara karşı etkili olabilen yulafı her bireyin her yaş grubunun tüketmesi sağlığı ve vücut direnci için oldukça faydalıdır. Yüksek lif içeriği sayesinde, metabolizmayı hızlandırır. Yulaf içerdiği beta glukan sayesinde mide ve barsak sistemi üzerinde oldukça olumlu etkileri olan bir besindir..

Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı ise günde ortalama 2-2,5 litre su içmektir. Vücuttan toksik maddelerin atılmasını sağlamasının yanında yeterli miktarda su tüketimi metabolizmayı da hızlandırmaktadır ve kilo üzerine de olumlu etki gösterir.

Konular :