EL VE AYAK BAKIMI

Batıklardan Kurtulmak İçin 5 Doğal Ev İlacı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.05.2015

Batıklardan Kurtulmak İçin 5 Doğal Ev İlacı

Özellikle bacak ve bikini bölgesindeki kıl dönmelerinin neden olduğu batıklardan kurtulmanın en kolay, en doğal yöntemlerini sizler için araştırdık.

Batık, Kıl Dönmesi Nedir?

Bazı kişiler, cilt ve kıl tipi nedeniyle kıl dönmesi oluşumuna genetik olarak daha yatkındır. Kıl dönmesi küçük bir çukurdan büyük ağrılı bir kitleye kadar farklılık gösterebilir. Kıl dönmesi, dışarıdan bakıldığında sivilce gibi görünür. Kırmızı yumru şeklindedir. Yumru içinde kimi zaman iltihap olabilir. Aynı zamanda bölgede kızarlık, şişlik, iltihap, ağrı ve tahrişe neden olur.

Cildinize İpeksi Bir Görünüm Kazandırmanın En Doğru Zamanı!

1.Şeker:
1,5 su bardağı toz şekeri, 1 fincan sızma zeytinyağı ile karıştırın.

Nasıl Uygulanır?

Batık olan bölgelere, hazırladığınızilaçtan sürün ve yavaşça dairesel hareketlere cildinizifırçalayın. Ardından ılık suyla cildinizidurulayın. Haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz.
Hava geçirmez, cam, kapaklı bir kavanozda saklayabilirsiniz.


2. Kabartma Tozu

İçinde yer alan soda nedeniyle anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kabartma tozu, cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Batık olan bölgede kaşıntıyı azaltmak için de kabartma tozunu tercih edebilirsiniz. Ciltte peeling etkisi yaratır ve batık olan bölgedeki tüylerin kolayca çıkmasını sağlar.

Nasıl Hazırlanır ve Uygulanır?

Kabartma tozunu bir çorba kaşığı su ile karıştırın. Pamuk yardımıyla batık olan bölgeye hafifçe uygulayın. Cildinize beş dakika bekletin. Daha sonra soğuk su ile yıkayın. Gerektiğinde batık olan bölgelere günde 2-3 kez uygulanabilir.

3. Çay Ağacı Yağı (Aktardan temin edebilirsiniz)

Çay ağacı yağı enfeksiyonu önleme, aynı zamanda cildi iyileştirme özelliklerine sahiptir. Ayrıca çay ağacı yağının antibakteriyel, antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.

Öneri 1: 2 çorba kaşığı temiz içme suyuna, 5 damla çay ağacı yağından ilave edin, karıştırın. Batık olan bölgeyi antibakteriyel sabunla temizledikten sonra, derinin üzerine pamuk yardımıyla ilacı sürün. 10 dakika ciltte bekletin. Daha sonra ılık suyla cildiniz durulayın. Gerektiğinde günde 2 kez uygulanabilir.

Öneri 2: 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağını, 5 damla çay ağacı yağı ile karıştırın. Batık olan bölgeye pamuk yardımıyla hafifçe ilacı uygulayın. Birkaç dakika hafifçe masaj yapın. 10 dakika cildinizde bekletin. Dahas onra ılık suyla cildinizi durulayın.Günde 2 kez uygulanabilir.

4. Tuz

Tuz çok eskiçağlardan beri cildi ölü hücrelerden arındırmak için kullanılır. Aynı zamanda şifa etkisi nedeniyle batığın neden olduğuşişliği azaltır, dolaşımı düzenler.

Nasıl Hazırlanır ve Uygulanır?

Bir fincan ılık suyun içine, 1,5 çay kaşığı sofra tuzu ilave edip karıştırın. Karışıma bir pamuk batırın ve hafifçe batık olan bölgelere sürün.Birkaç dakika cildinizde beklettikten sonra, cildinizi durulayın.
Kıl dönmesini kökünden çözmek için günde 2 kez uygulayabilirsiniz.

Önemli Not: Eğer cildiniz üzerinde kızarılık ve kaşıntı olursa bukarışımı kullanmayın.

5. Siyah Çay Poşetleri

Siyah çay poşetleri de batıklardan kurtulmanın bir başka kolay yoludur. Cildi yatıştırmaya yardımcı olantanik asit içeren siyah çay batık nedeniyle ciltte oluşan kızarıklığı ve iltihabı azaltır.

Öneri 1: Ilık suda bir adet siyah çay poşetini nemlendirin.Daha sonraçay poşetini sudan çıkarın.2-3 dakika boyunca, etkilenen alanın üzerinde bekletin. Günde 2 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Öneri 2: Birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz siyah saç çay torbasını sudan çıkarın ve bir kase içine çayı boşlatın. İçine 1 çay kaşığı hindistan cevizi suyu karışıtırın. Karışıma bir pamuk batırın ve batık olan bölgeye hafifçe bastırın. Birkaç gün günde 2 kez uygulayın.

Konular :