CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Yüz Yogası Yaparak Doğal Yollardan Gençleşmek Mümkün mü?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 06.04.2022 - Güncelleme : 07.08.2022

 

 

Uzmanlara göre, yüz yogası düzenli olarak uygulandığında yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını önlemeye ve yavaşlatmaya yardımcı oluyor. Peki yüz yogası nedir? Yüz yogası işe yarıyor mu? Yüz yogası ne sıklıkla yapılmalı? Tüm bu soruları ve daha fazlasını sizler için araştırdık. İşte, yüz yogası nedir, ne değildir... 

Yüz Yogası Yaparak Doğal Gençleşin

Yüz yogası nedir, ne değildir tüm detaylarını sizler için araştırdık.  

 

  

1. Yüz Yogası (Yüz Egzersizi) Nedir? Yüz Yogasının Faydaları Neler?

 Yüz yogası, yüz hatlarını gevşetmeyi ve kasları güçlendirmeyi amaçlayan yüz egzersizleridir. Yüz yogası Hatha yoga duruşları, akupresür, masaj ve nefes tekniklerinin ince bir kombinasyonudur. 

 Yüz yoga egzersizleri mikro dolaşımı uyarıyor ve hücrelere daha fazla oksijen dolmasını sağlıyor. Bu da, cildin daha dengeli, eşit ve parlak görünmesini sağlıyor. Nefes egzersizleri duygularınızı daha iyi yönetmenize yardımcı olur, böylece yüzünüz dingin görünür; gözleriniz ve yüz hatlarınız daha yumuşak görünür.

2. Yüz Yogası İşe Yarıyor mu? Yüz Egzersizleri Yapmak Daha Genç Görünmenize Yardımcı Olabilir mi? 

Yüzün yaşlanmasının en önemli sebeplerinden başında hücre yenilenmesinin yavaşlaması, zamanla cildin kollajen, elastikiyet ve hiyorolonik asit kaybı gelir. Yüzümüzdeki kırışıklıklar tesadüfen oluşmaz. Bunlar, kaslarımızın duygulara tepki olarak yaptığı kasılmaları gösteren "ifade çizgileridir". Ruhumuza iyi bakmak yüzümüzü güzelleştirmemizi sağlar. 

Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nde başkan yardımcısı, dermatoloji uzmanı ve çalışmanın baş yazarı Dr. Murad Alam, Northwestern Now'a verdiği demeçte, "Artık yüz egzersizlerinin yüz görünümünü iyileştirebileceğine ve bazı görünür yaşlanma belirtilerini azaltabileceğine dair bazı kanıtlar var.” diyor. 

Evde düzenli olarak yapabileceğiniz yüz egzersizleri ile yaşlanma belirtilerini doğal yollarla  yavaşlatabilirsiniz. Tamamen doğal yöntemlerle yaşınıza göre daha genç göstermenizi sağlayan yüz yogasının işe yarıyor mu sorusunun yanıtı “evet!”

3. Yüz Yogasının Faydaları Neler?  

1) Yüzünüzü sıkılaştırır ve kan akışını uyarır.

2) Yüz yogası %100 güvenli ve doğaldır. Yüz yogasının bugüne kadar hiçbir zararına rastlanmamıştır. 

3) Yaşlanma sürecini bir dereceye kadar yavaşlatabilir. Sürekli gülümsüyoruz, gözlerimizi kısıyoruz ve kaslarımızı geriyoruz. Bunlar kırışıklıklara neden olabilir. Yüz yoga pozları, uygulayıcıların zaman içinde kaşlarını çattıklarını veya yüzlerinde gerginlik tuttuklarını fark etmelerine yardımcı olabilir.

4) Yüz kaslarındaki gerginliği giderir.

5) Daha rahat bir görünüm sağlarken yüz ve boyun kaslarını güçlendirebilir. Bu egzersizler sayesinde cildin hassas bölgelerine kan ve dolaşım çekilir, doğal olarak da kolajen üretimi uyarılır.

6) Zihni sakinleştirir, güveni artırabilir ve benlik saygısını artırır. 

4. Yüz Yogasının Zararları Neler? Kimler Yüz Yogası Yapamaz? Yüzünde Dolgu Olanlar Yüz Yogası Yapabilir  mi?  

Bu egzersizler herkes için uygun olmayabilir. Yüz yogasına başlamadan önce dermatoloğunuza danışmalısınız. Özellikle daha önce dermal dolgu maddeleri gibi enjektabl kozmetik ürünleriniz varsa, yüz yogası sizin için iyi bir fikir olmayabilir. Uzmanlar, yüz egzersizleri, dermal dolgu maddelerinin uzun süre dayanmamasına neden olabileceği konusunda uyarıyor.  

5. Yüz Yogası (Yüz Masajı) Ne Sıklıkla Yapılmalı? 

Seanslar  ne kadar zamanınız olduğuna bağlı olarak beş dakika kadar kısa veya 40 dakika kadar uzun olabilir. İdeal süre günde 20-30 dakika; haftada altı ila yedi gün istikrarlı bir şekilde yüz egzersizleri yapılması kısa sürede etkili sonuçlar almak için oldukça yararlı.  

6. Yüz Yogası Kaç Günde Etkisini Gösterir? 

Yüz yogasından beklenilen sonuçları almak için disiplinli olmak ve gereken zamanı ayırmak gerekiyor. Yüz yogasının sonuçlarını fark etmeye başlamanız üç ila dört hafta kadar sürer.

Yapılan bir çalışmada, iki ay boyunca günde 20 dakika, ardından üç ay boyunca gün aşırı yüz egzersizi yapanların yanaklarında dolgunluğun arttığı ve bu da onları neredeyse 5 yaş daha genç gösterdiğini gözler önüne sermiş.  

7. Yüz Yogası Yapanlar Öncesi Sonrası Değişimini Gözlerinizle Görün 

Ünlü Yüz Yogası Hocası Danielle Collins'in yüz yogası metodlarını uygulayan Nicole'un 6 ayda bile aldığı yolu aşağıda gözlerinizle görebilirsiniz. 

 

Yüz Yogası Öncesi Sonrası Fotoğrafı

 “Ve en önemli değişimler 6 aydan da daha kısa bir sürede geldi!” – Nicole 

Sadece bir yıl boyunca Yüz Yogası yaptıktan sonra Nicole'ün deneyimlediği sonuçlara bakın. Bu öncesi ve sonrası fotoğrafları harika çünkü hepsi aynı ışıklandırmayla günün aynı saatinde çekildi, böylece değişiklikleri gerçekten görebilirsiniz. Nicole'ün cildi daha tonlu, sıkı ve enerjik görünüyor.

 

8. Yüz Yogası Gerçekten Gençleşme Sağlıyor mu? Yüz Yogası Etkili mi?  

Kısacası, evet ama yüz yogasını düzenli olarak yapmanız  şart! Yüz yaşlanması kısmen kas kaybına bağlı olduğundan, bir rutine bağlı kalabiliyorsanız, düzenli egzersizle bu kasları güçlendirerek tüm yüzün daha sıkı ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz.  

Konular :

Yüz Yogası, Yüz Yogası Öncesi Sonrası, Yüz Yogası Aletleri