MUTFAK VE BANYO

İnce Detaylarla Güzelleşen Zarif Mutfaklar

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.06.2012

İnce Detaylarla Güzelleşen Zarif Mutfaklar

Mutfağınızı dekore ederken şekil, düzen, depolama alanları, renk şemaları gibi birçok detayı ince ince düşünmeniz, ona göre bir stil belirlemeniz gerekir. Aksi takdirde önceden düşünülmeden yapılan, plansız dekore edilmiş bir mutfakta gereksiz detaylarla müsriflik abidesi bir alan yaratabilirsiniz. İşte, mutfağınızı yenilerken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar.

Eğer klasik stilde bir mutfak istiyorsanız mutlaka meşe kullanmalısınız.

Kiraz ve akçaağaç gibi ince ağaçlardan yapılan mutfaklar daha çok çağdaş mutfak tasarımları için uygundur.

Mutfak tezgahı ve diğer ahşap yüzeylerde farklı dokulardan oluşan, birbiriyle uyumlu farklı malzemeler kullanarak mutfağınıza derinlik ve zenginlik katabilirsiniz.

Mutfak stillerinde en popüler stiller L ve ada mutfaklardır. Fakat bir mutfak için en kullanışlı dekorasyon stili, mutfakta kişisel çalışma alanı kazandıracak ‘çalışma üçgeni’ni en iyi sağlayan U şeklinde tasarlanmışstiller olduğunu unutmayın.

Altın ya da gümüş yemek takımı büyük ve lüks yemeklerin şüphesiz baş kahramanlarıdır. Kalay kaplamalı paslanmaz çelik aletler ise mutfakta gündelik olarak sıklıkla kullanılır. Bu detayı göz önünde bulundurarak kullanım sıklığına uygun çekmeceler dizayn ettirmelisiniz.

Amerikan mutfak stilinde mutfağınızın bir bölümünü odadan ayırmak istiyorsanız, tercihinizi ahşap veya cam panellerden yana kullanabilirsiniz.

Fırın, bulaşık makinesi ve lavaboyu, size mutfakta yemek pişirmealanı yaratacak, ergonomik bir şekilde konumlandırmalısınız.

Mutfak tezgahı seçerken suya ve darbelere karşı dayanıklı olduğundan emin olun. Kolay temizleniyor olması da bir başka dikkat edilmesi gereken önemli nokta tabi.

Mutfak tezgahında en yaygın kullanılan malzeme: Granit, mermer döşeme, kayrak, karo mozaiktir. Sıradanlıktan uzak, benzersiz görünümde bir mutfak için kendi hayal gücünüzden mutlaka yararlanın, zevkinizi konuşturacak stiller denemekten kaçınmayın.

Mutfaklar gizli depolama sahaları yaratılması gereken alanlardır. Rollout rafları, dikey tepsi bölücüleri, pullouts ve çekmeceleri birbirleriyle karıştırabilir veya eşleştirebilirsiniz. Geri dönüşüm kutuları ve mutfak cihazları için de bu depolama alanları çok gereklidir.

Mutfağınıza zemin malzemesi seçerken evin diğer alanlarıyla da uyumlu bir malzeme seçmeye dikkat edin. Çini yer zemini son derece farklı bir stil olabilir. Fakat mutfaktaki çalışma alanınızda zemini soğuk tutacağından mutfak halısı sermeniz gerekebilir.

Mutfak döşemelerinde koyu renkler çok canlı ve enerjik bir hava yaratır fakat pahalı bir seçim olabilir. Nötr renkler ise geleneksel bir stillerde sıklıkla tercih edilir ve daha çok bütçe dostudur.

Mutfak adasının veya yemek alanının ışıklandırmasına gelince... Ayarlanabilir gömme (spot) aydınlatmalar ve dekoratif aydınlatma armatürleriyle mutfağınızın dekorasyonuna dramatik bir efekt katabilirsiniz.

İşte sizler için derlediğimiz birbirinden şık, zarif mutfak örnekleri.

Konular :