SAĞLIK

Huysuzlanan Bebeğinizi Masajla Rahatlatın

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.04.2018

Huysuzlanan Bebeğinizi Masajla Rahatlatın

Uzmanlar, evde kolayca uygulanabilecek sakinleştirici ve rahatlatıcı masajlar sayesinde gaz sıkışıklığı, kabızlık ve bebekteki huzursuzluk problemleriyle baş etmenin mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Masaj Görevi Babada

Yenidoğan bebeklerin huzursuz olmaları ve sürekli ağlamaları genellikle ebeveynleri korku ve endişeye sürüklüyor. Bu süreçte bebeği sakinleştirmek için uygulanan bazı masaj yöntemleri sayesinde aile bireyleri yaşadıkları endişelerden kurtulabiliyor. Doğum sonrası oldukça yıpranan annelerin dokuz aylık bir süreden sonra yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerle mücadele ettiği bu dönemde bebekleri sakinleştiren masajları yapma konusunda babalara da önemli roller düşüyor.

Bebeklerdeki Huzursuzluk Problemlerine Karşı En İyi İlaç Masaj

İlk kez anne-baba olan ebeveynlerin bebeklerde oldukça sık görülen gaz sıkışıklığı, kabızlık ve buna bağlı olarak bebekte yaşanan huzursuzluk problemlerine karşı hazırlıksız olmaları onları büyük bir çaresizliğe itebiliyor. Ancak bazı masaj yöntemlerinin doğru ve düzenli uygulanması bebeğin rahatlamasında etkili sonuçlar verebiliyor. Bu sürece hazır olmayan anne ve babaların panik içinde doktora başvurduklarını belirten Uzman Dr. Tayyar Vardar, evde kolayca uygulanabilecek sakinleştirici ve rahatlatıcı masajlar sayesinde gaz sıkışıklığı, kabızlık ve bebekteki huzursuzluk problemleriyle baş etmenin mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Huysuzlanan Bebeğinizi Masajla Rahatlatın

Doğum Sonrası Yorulan Anneye, Baba Yardımcı Olmalı

Doğum sonrası uzun bir süre fiziksel ve ruhsal değişimler yaşayan anneler, içinde bulundukları durumun bebeğin rahatlamasını sağlayan masajları aksatmasına neden olabilir.Bu süreçte babaların da sakinleştirici masajları öğrenmesi ve uygulamasında rol alması gerekiyor.

Bebek masajı ebeveynler ile bebek arasındaki ilişkiyi olumlu etkileyerek güçlendirir. Özellikle babalar, bebek ile aralarındaki bağlılığı artması açısından masaj yapmayı bilmeleri gerekiyor. Bu bağı sevgi sözcüklerinden oluşan I Love You (I.L.Y) masajıyla uygulayabilirsiniz.

Huysuzlanan Bebeğinizi Masajla Rahatlatın

“Masaj yapmak bebeği güvende hissettirir”

Masaj yapmak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar ve onu sakinleştirir. Bebeklerde doğumdan itibaren en gelişmiş duygu dokunma duygusudur. Bebeklerde dokunma duygusunu geliştirmenin en iyi yolu da ona masaj yapmaktır. Bebekler her şeyi dokunarak keşfederler. Anladıkları tek sevgi dili dokunmaktır. Bu nedenle bebeğinizi daha iyi tanımanız ve onunla sevgi dolu, güzel bir ilişki kurmanız için ona masaj yapmanız bebeğinizin kendini güvende hissetmesini sağlayarak sakinleştirici bir etki yapar.

Bebeğe Masaj Yapmak Neden Önemli?

Ayrıca etkili bir masaj bağırsak hareketlerini arttırarak gaz çıkışını hızlandırır, kabızlığı önler. Kas, sinir, iskelet uyumunu sağlayarak oturma, yürüme, emeklemenin daha erken olmasına yardımcı olur. Doğal ağrı kesici olan Endorfin hormonunun salgısını arttırarak karın, kulak, boğaz, diş ağrılarını ve aşı sonrası ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

I LOVE YOU masajı nasıl yapılır?

Önce sağ elinizle karnın sol tarafında yukarıdan aşağıya bir I yapın. Sonra karnın üst kısmında sağdan sola, yukardan aşağıya ters bir L yapın, sonra sağ elle sağ alttan yukarı, sola ve aşağıya ters bir U yapın. Bunu yaparken de çocuğunuza sık sık “Seni seviyorum!” gibi sözcükler söyleyin. Bu masaj onun barsaklarının çalışmasını hızlandıracak ve onu çok rahatlatacaktır.

Konular :