EBEVEYN VE ÇOCUK

Çocuğa Yol Gösterici Olun, Yolu Gösteren Değil

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.08.2018

Çocuğa Yol Gösterici Olun, Yolu Gösteren Değil

Uzmanlar, üniversite ve lise sınavı sonrası tercihlere dair ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocuğunuz hayata kendini konumlandırsın…

Üniversite ve lise sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte zorlu bir tercih dönemi başladı. Bazı anne babalar çocuklarının okul ve bölüm seçerken kararına saygı gösterip, destek verirken bazıları ise sadece kendi kararlarını çocuklarının tercihi olarak kabul ediyor.

Öğrencilerin hayatını şekillendiren ve gelecek ile hedeflerine ulaşmasında hem lise hem de üniversite seçiminin çok önemli bir yeri var. Bu zorlu seçimde ailelere büyük görev düştüğünü belirten Kişisel Gelişim Danışmanı Hilal İnan:

Bırakın Çocuğunuz Karar Versin

“Tercih döneminde çocuk için yapılacak en doğru eylem yol gösterici olmaktır, yolu gösteren değil. İstediğine ulaşamayan çocuğunuz belki bir sonraki sınavda başarılı olacak, zirveye çıkacak bir yola girecektir. Yolu bilmekle yolu yürümek farklıdır. Yolu yürüyecek olan biz değiliz, çocuğumuz…

Çocuğa Yol Gösterici Olun, Yolu Gösteren Değil

Çocuğa Yol Gösterici Olun, Yolu Gösteren Değil

Anne Baba Konumlandırma Yaptığında İleride Çocuğu Mutsuzluk Bekler

Çocuğumuzu sahiplenip, onun hayatını şekillendirmek, yol haritasını oluşturmak yapılacak hatalardan belki de en büyüğü. Bir birey olarak çocuğumuza değer verdiğimiz zaman her şey çözümlenecek. Onun da istekleri olduğunu unutmamak gerekiyor.

Hayata kendini nasıl konumlandıracağını aslında çocuklarımız iyi biliyor. Biz onların yerine bir konumlandırma yaparsak ilerleyen yaşlarda mutsuz bireyler olabiliyorlar. Bunun için çocuğunuzu yönlendirme yapmadan onun nelerden mutlu olacağını öğrenin ve birlikte karar verin.” dedi.

Konular :