FİT VÜCUT VE DİYET

Selülit Belasına Karşı En Etkili Yağlar Hangileridir?

Melis Demiryas Melis DEMİRYAS
Yayın : 19.09.2014 - Güncelleme : 05.05.2024

 

Biz kadınlar selülitten nefret ediyoruz. Selüliti yok etmek de deveye hendek atlatmaktan daha zor; bunu da birçoğumuz biliyoruz. Öyleyse vücudunuzda görmek istemediğiniz selülitlerden artık kesin kez kurtulmanın şimdi tam zamanı!

Selülit Belasına Karşı En Etkili Yağlar Hangileridir

 

Selülitler Naslı Geçer?

1. Neden Selülit Olur? 

Kadınların yağ hücrelerinde büyüme olduğunda, yağlar, tıpkı üzerine bastırdığımızda tereyağınıın tülbentten geçmesi gibi yukarıya doğru sıkışıp baş veriyor. Derimizdeki görüntünün nedeni de işte bu.

  • Selülit Masajı için Hangi Yağları Tercih Edebilirsiniz? 

Sedir ağacının lenf dolaşımını artırdığı söylenir. Bu yüzden vücudun su tutmasını önlemeye yardım eder. Ayrıca yağların parçalanmasını hızlandırmakta da işe yarar. Selvi sıvı dengesini düzenlemeye, sardunya da kan dolaşımını hızlandırmaya yardım eder.

Banyo suyunuza birkaç damla damlatmayı ya da birkaç damla taşıyıcı yağ ile karıştırarak kalça ve basenlerinize biraz masaj yapmayı deneyebilirsiniz. 

Periyodik olarak yapılmadığında, araya 2-3 gün girdiğinde etkisi oldukça azalabiliyor. Selülit masajı yaptırdığınız dönemde aynı zamanda egzersiz yapıyor olmanız da kan akışına yardımcı olacak, yağ dokularının parçalanmasını kolaylaştıracaktır.

Selülit masajı için kullanılan aletler de var fakat uzman terapistin el ile uyguladığı masaj kadar verimli olup olmadığı tartışılır.

 

Selülitlerden Kurtulmak Mümkün mü?

2. Selülit İçin Hindistan Cevizi Yağı ile Masaj Etkilidir 

Hindistan cevizi yağı, cilde faydaları nedeniyle sıklıkla kullanılan popüler bir yağdır. Selülit görünümünün azaltılması söz konusu olduğunda hindistancevizi yağı özellikle masajda kullanıldığında faydalı olabilir.

Hindistan cevizi yağını etkilenen bölgeye uygulamak ve masaj yapmak dolaşımı ve lenfatik drenajı iyileştirmeye yardımcı olabilir, bu da yağ birikintilerinin parçalanmasına ve selülit görünümünün azaltılmasına yardımcı olabilir. Sızma hindistancevizi yağı, en yüksek konsantrasyonda faydalı besin maddeleri içerdiğinden en iyi seçenektir.

Selülitlere Ne İyi Gelir?

3. Kendinize Nasıl Selülit Masajı Yapabilirsiniz?

• Kendinize selülit masajı yapabilmeniz de mümkün. Öncelikle kayganlığı sağlayabilmek ve ellerinizi rahat hareket ettirebilmek adına cilt tipinize uygun aromatik bir yağ kullanmanızı öneririz. Bahsettiğimiz gibi sedir ağacı yağı mükemmel bir seçim olur.

• Her zaman kalbinizin doğrultusunda ilerleyerek, nazik ama fazla da gevşek olmayan bir yoğurma hareketiyle, bacak ve kalçalarınıza aşağıdan yukarıya doğru masaj yapın.  

• Yatağınızda ya da yerde oturarak bacaklarınızı önde tutun. Her iki elinizi de kullanarak ayak bileğinizden yukarı doğru ( kalbinize doğru ) önce dizinize kadar sıvazlama hareketi yapın. Hareketi 8-9 kez tekrarlayın. Daha sonra aynısını diğer bacağınıza uygulamayı da unutmayın. Böylelikle bacaklarınızdaki kan dolaşımı hızlandırmış olacaksınız.

• Dokuların oksijen alabilmesini ve kanın düzenli hareketini sağlayan selülit masajı, iki günde bir yapılırsa ve yaklaşık 10 seans uygulanırsa selülitlerde etkin bir biçimde yok olma görülebiliyor.

 Unutmayın, düzenli egzersiz, doğru beslenme, selülit masajları ve selülit çorapları  ile öyle ya da böyle, selüliti yeneceksiniz! 

 

Konular :

#selülit #selülitlerden kurtulmak #selülitler nasıl geçer #selülit için masaj #selülitlere hangi yağ kullanılır #selülitlere ne iyi gelir