ÇOCUK EĞİTİMİ

İstanbul Modern’de Sanat Dolu Bir Yaz!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.06.2017 - Güncelleme : 14.07.2022

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

2017 yaz tatiline özel atölye etkinlikleri. İşte, İstanbul Modern’den sanat dolu bir yaz için etkinlikler...

2017 Yaz Tatilinde Hangi Atölye Etkinlikleri Var?

İstanbul Modern, 03 Temmuz – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında 7-12 yaş gruplarındaki çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici bir dizi atölye hazırladı. Çocuklar ayrıca bu atölyelerde sanatçılarla buluşucaklar

İstanbul Modern’de bu yaz çocukları sanatla dolu bir tatil bekliyor. Çocuklar, resimden kostüme, animasyondan heykele kadar farklı atölye programlarına katılabiliyor. Program sabah atölyeleri ve Sinan Demirtaş, Yasemin Özcan’ın yapacağı sanatçı atölyelerinden oluşuyor.

SABAH ATÖLYELERİ

Hafta içi hergün müze uzmanlarının eşliğinde gerçekleşen atölyelerde çocuklar her gün, resimden heykele, tasarımdan maket yapımına uzanan farklı sanat uygulamalarına katılıyor.

Resimler ve Kostümler Atölyesi

Bu atölyede çocuklar, renklerle, lekelerle ve farklı sanat malzemeleriyle çalışarak hayal güçlerinin sınırlarını zorluyor. Sanat tarihinden usta ressamların resimlerinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek, resimlerde tarif edilen dönemleri ve kostümleri değerlendiriyorlar. Ardından, önce prova mankenleri üzerinde bir kostüm tasarlıyor, sonra bu kostümü giyen bir figür için resim çalışması yaparak atölye çalışmasını tamamlıyorlar.

Tarih: 3,10,17,24,31 Temmuz; 7, 14, 21 Ağustos Pazartesi 10.00-12.00

Geleceğin Mimarları

Çocuklar bu atölyede onlar için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu yeşil bir kent yaratıyor. Çalışma çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Tarih: 4,11,18,25 Temmuz; 1,8,15,22 Ağustos Salı 10.00-12.00

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

Pixilation Kısa Film Atölyesi

Çocuklar bu atölyede gruplar oluşturuyor ve kendi kısa animasyon filimlerini hazırlıyor. Ortak bir hikayenin farklı yorumlarının üretildiği atölye çalışmasında çocuklar senaryo oluşturma, oyunculuk, fotoğrafçılık gibi roller üstlenerek ortak animasyonlarını tamamlıyor.

Tarih: 5, 12, 19, 26 Temmuz ; 2,9,16,23 Ağustos Çarşamba 10.00-12.00

Çamurdan Heykeller

Bu atölye çalışması, çocukları doğal bir malzemeyle çalışarak imgelem dünyalarını geliştirmeye davet ediyor. Programda çocuklar İstanbul Modern’in “Sanatçı ve Zamanı” koleksiyon sergisinde yer alan bazı otoportre çalışmalarında olduğu gibi kendi hikayelerinden yola çıkıyor. Fiziksel özelliklerinin ötesinde kendi iç dünyalarına bakan çocuklar, kendini anlatma sanatının alışılagelmişin dışında kalan, binbir türlü yöntemiyle tanışıyor. Alışkanlıklarını, korkularını yani kendilerine dair özgünlüklerini, çamura form vererek somutlaştırıyorlar.

Tarih: 6,13,20,27 Temmuz ; 3,10,17,24 Ağustos Perşembe 10:00-12:00

Akımlar ve Resimler

Bu atölye çalışmasında çocuklar, kendine özgü üretim süreçlerini içeren sanatsal pratikleri deneyimleyerek, modern sanat tarihinin izlenimcilik, kübizm, soyut dışavurumculuk gibi akımlarını keşfetme fırsatı yakalıyor. Programda şovalelerle müzenin sergi salonlarında desenler çiziyor, atölyede ayna karşısında kendilerini inceleyerek farklı perspektiflerle portrelerini hazırlıyor, duygu ve düşüncelerini bir oyunla ortaya çıkarak lekesel resimler oluşturuyorlar. Atölye çalışması çocukları kendini ifadenin, farklı sanatsal biçimleriyle tanıştırıyor.

Tarih: 7,14,21,28 Temmuz ; 4,11,18,25 Ağustos Cuma 10:00-12:00

SİNAN DEMİRTAŞ İLE SANAT ATÖLYELERİ

Sanatçı atölyeleri 13.00-16.00 saatlerinde, hafta içi her gün 3 saat boyunca uygulanmaktadır.

Oyuncak Atölyesi

Atölye çalışmasında çocuklar inşa etme, işlev kazandırma, estetik olarak düzenleme gibi tasarımsal fonksiyonları düşünerek kendilerine oyuncaklar hazırlıyor. Ahşap cubuklar, rulo kartonlar gibi sıradan nesnelerin oyuncak arabalara, binalara vb başka birçok oyuncağa dönüşebildiği program çocukları hayal güclerini ve becerilerini geliştirmeye davet ediyor.

Tarih: 17 Temmuz, 14 Ağustos Pazartesi

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

Mekanik Heykeller

Heykel sanatının unsurlarının deneyimlendiği atölye çalışmasında çocuklar, tekerlekli, pervaneli ya da benzeri fiziksel özellikler ile hareket edebilir formlar tasarlıyor. Heykelin mekân ve zamanla kurduğu ilişkiyi eğlenceli uygulamalarla keşfediyorlar.

Tarih: 18 Temmuz ,15 Ağustos Salı

Malzemenin Doğası

Bu atölye çalışması bir desen ve resim atölyesi. Ancak uygulanacak programda önemli bir detay var; o da çocukların bu atölyede resim yaparken kullanacakları malzemelerde saklı. Kömür, tebeşir, spatula, yumurta fırçası ve akla gelebilecek birçok sıradan malzeme, atölye çalışmasının araçlarını oluşturuyor. Programda çocuklar bu nesneleri sanat yaparken kullanırken belki de bu nesleri yeniden keşfediyor.

Tarih: 19 Temmuz, 16 Ağustos Çarşamba

Baskının Mucizesi

Bu atölye çalışmasında çocuklar mono baskı teknikleriyle cam, pleksiglas ve linolyum gibi malzemeleri kullanarak kalıplar oluşturuyor. Tasarladıkları bu kalıpları, su bazlı ya da yağlıboyalarla kağıtlara aktararak resimsel imgelerini çoğaltmanın yöntemlerinden biriyle tanışıyorlar.

Tarih: 20 Temmuz , 17 Ağustos Perşembe

Kolajın Doğası

Farklı görselleri, dokuları, renkleri taşıyan yüzeyleri bir araya getirerek kompozisyonlar oluşturulması esasına dayanan bu atölye çalışması, çocukları soyut düşünme becerilerini güçlendirmeye teşvik ediyor. Program kendi kuralları, kendi mekânı hatta kendi zamanını taşıyan, yaşadığımız gerçeklikten yola çıkmaksızın bir görüntüye, dokuya, renge farklı perspektiflerle bakma pratiğini sağlayan sanat deneyimlerini içeriyor.

Tarih: 21 Temmuz, 18 Ağustos Cuma

YASEMİN ÖZCAN İLE SANAT ATÖLYELERİ

Tabaktaki Hikayeler

Atölye çalışmasında çocuklar, tabak, bardak gibi gündelik hayattan tanıdıkları çeşitli objelerin üzerine birlikte hayal edecekleri hikayeleri resimliyor. Sözel olarak kurgulanan bu hikayeleri görselleştirmenin yollarını araştıran çocuklar, objeleri boyarken yeni tekniklerle tanışıyor.

Tarih: 24 Temmuz , 21 Ağustos Pazartesi

Çukurlar Tepeler

Tarihi uzun bir geçmişe dayanan rölyef sanatından yola çıkan atölye çalışması, çocukları, kahramanlarını konu alan bir macerayı çamurla oluşturacakları formlarla anlatmaya çağırıyor. Gündelik hayattan örnekleri içeren bir sunumla başlayan atölye, çocukların doğal bir malzemeyi yoğurup, ekleyerek oluşturdukları kompozisyonları boyamaları ile tamamlanıyor.

Tarih: 25 Temmuz , 22 Ağustos Salı

Takı Tasarım Atölyesi

Programda çocuklar semboller dünyasında bir gezintiye çıkıyor. Yaratılarını çeşitli üretim tekniklerini öğrenmenin ardından, küpelere, kolyelere, yaka iğnelerine ve daha birçok farklı forma dönüştürüyorlar.

Tarih: 26 Temmuz, 23 Ağustos Çarşamba

Fantastik Tasarımlar

Program çocukları bugünden 20 yıl sonrasını hayal etmeye, gündelik yaşamımızı kolaylaştıracak, yaşamımıza yön verecek, alışkanlıklarımızı değiştirecek nesneler, araçlar tasarlamaya davet ediyor. Programda çeşitli malzemeleri bir araya getiren çocuklar, tasarım fikirlerini yansıtan nesneler üretiliyor.

Tarih: 27 Temmuz , 24 Ağustos Perşembe

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

İstanbul Modernde Sanat Dolu Bir Yaz

Uzanmışım Sahile

Yaz mevsimi üzerine hayaller ve şarkılar bu atölyede birbirine karışıyor. Yazı çağrıştıran imgelerden enerji alan çocuklar, atölyede farklı malzemelerle hayallerini desenler, kolajlar, boyamalarla görselleştirmeyi deniyor.

Tarih: 28 Temmuz , 25 Ağustos Cuma

Programlar hakkında detaylı bilgi ve kayıt için: 0212 334 73 52

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR