SAĞLIK

Özel Bakım Gerektiren Bebekler İçin 5 Öneri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.05.2015

Özel Bakım Gerektiren Bebekler İçin 5 Öneri

Siz Evde, Bebeğiniz Hastanedeyken...

Bazı bebeklerin özel bakım ünitesinde bakılmaları gerekir. Bebeğinizi kuvözün içinde ya da tüplerle sarmalanmış bir şekilde görmek çok zor olabilir. Fakat bebeğinizi eve getiremeseniz de, o anda yapabileceğiniz pek çok şey vardır.

  • Bebeğinizle Konuşun: Sesinizi öğrenmesi için yumuşak bir ses tonuyla konuşarak bebeğinizin yanında olabildiğince çok zaman geçirin. Bebeğinizin elini tutun ve kuvözün yanındaki deliklerden onu okşayın.

  • Bebeğinizi Sık Sık Okşayın: Ona mümkün olduğunca çok kucağınıza alıp okşayın: Ten teması bebeğinizin kalp atışlarının, vücut ısısının ve nefes alış verişinin düzenlenmesine yardımcı olur, ayrıca oldukça sakinleştiricidir.

Özel Bakım Gerektiren Bebekler İçin 5 Öneri

  • Bebeğinizi Emzirin: Emzirmek bebeğinizle bağ kurmanıza yardımcı olur. Bebeğinize mümkün olan en iyi besini verdiğinizi bilmek sizi tatmin eder, ayrıca bu başka hiç kimsenin çocuğunuza veremeyeceği bir şeydir. Bebek kuvözden çıkarılmazsa, tüple verilmesi için sütünüzü sağlabilirsiniz.

  • Sütünüzü Pompayla Çekin: Hastanenin size uygun bir göğüs pompası verip kullanmanız için uygun ortamı sağlayarak size yardım etmesi gerekir. Tek başınıza yeterince süt elde etmeniz zor olabilir, bu yüzden hemşirelerden destek isteyin.

  • Fotoğrafını Yanınızda Bulundurun: Nadiren anne yolculuk edemeyecek kadar hasta iken, özel bakım için çocuğun başka bir hastaneye alınması gerekebilir. Bu çok sıkıntılı bir durumdur; babanın bir süreliğine asıl bakıcı rolünü üstlenmesi faydalı olur. Bu durumda kalan bir anneyseniz, bebeğinizle aranızda bağ kurma sürecini daha sonra başlatacağınızı unutmamanız önemlidir. Bu sürede bebeğinizin bir fotoğrafını yanınızda bulundurun. Bazı hastaneler, yanlarında değilken bile anne babalarının onları görmeleri için webcam kullanmaktadır.

Bebeğinizi tutmak ilk başka gözünüzün kortutabilir. Rahat ve sakin olun; yeni anne babaların bebeklerine rahat bir şekilde dokunabilmeleri birkaç hafta alır.

Konular :