YEMEK HAKKINDA HERŞEY

Misafire Ne İkram Etmeli?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.01.2016

Misafire Ne İkram Etmeli

Amaç Dostlarınızla Bir Arada Olmak Öyle Değil mi...

Dostlarınızla davetten amaç elbette yemek yemek değil, hep birlikte hoşça zaman geçirmek. Ama bu sunacağınız yemek ve içkilerin önemsiz olduğu anlamına gelmez. Tersine dostlarımızla birlikte zevkli bir akşam geçirmemiz aynı zamanda, elbette, iyi düşünülmüş, herkesin zevkle yiyip içebileceği lezzetli ikramlarda bulunabilmenize bağlıdır.

Sizi Mutfağa Hapsedecek İkramlar Hazırlamayın

Bu mutlaka, çok emek isteyen, çeşidi alabildiğine çok ama hiç kimsenin bitiremeyeceği bollukta bir yemek listesi hazırlamanız gerektiği anlamına gelmez. Hazırlaması kolay ama bir o kadar lezzetli ve konuklarınızıın hepsinin severek yiyebileceği menüler hazırlamak mümkündür.

Eğer sunmayı tasarladığımız yemeklerin hazırlanması siziniçin eziyet olacak denli zahmetliyse ve üstelik bir davet akşamı misafirlerimizle ilgilenecek yerde sizi mutfağa hapsedecekse, inanın buna değmez.

Misafir Ağırlarken Ne İkram Etmeli

Misafir Ağırlarken Başarılı Bir Menü İçin İpuçları

En önemlisi, herkesin rahatlıkla ve severek yiyip içebileceği şeyler ikram edebilmektir. Yemek listemizi hazırlarken konuklarımızın sağlık durumlarını dikkate almanız gerekir. Perhiz yapması gereken konuklarımız olacaksa menüyü onları da dikkate alacak şekilde hazırlama inceliğini gösterebiliyorsak, o arada belli bir yemeği özellikle seven bir dostumuz için o yemeği listemize dahil edebiliyorsak, bu, konuklarımıza verdiğimiz değerin göstergesi olacaktır.

Bir de, içki içmeyen konuklarımız için alkolsüz içecekler bulundurmayı ihmal etmemeliyiz.

Konular :