YEMEK HAKKINDA HERŞEY

Kansersavar Kış İçeceği

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.11.2017

Kansersavar Kış İçeceği

Dr. Elif Güveloğlu’ndan, gripsavar ve kansersavar çok etkili bir kış içeceği tarifi… Bu içecek aynı zamanda kalp ve damar sağlığını da koruyor.

Malzemeler:

1 kibrit kutusu taze zencefil

1 adet nar (kabuklarını elma şeklinde soyun)

1 dilim balkabağı (çiğ)

1 adet siyah havuç

1 adet kırmızı pancar

1 adet kış elması (kabuğuyla, iyi yıkanmış)

1 dilim portakal (kabuğuyla, iyi yıkanmış)

1 dilim greyfurt (kabuğuyla, iyi yıkanmış)

1 adet mandalina

Hazırlanışı:

• Hepsini meyve sıcağı ile sıkıp suyunu çıkarın. İşte bu kadar. Afiyetle tüketebilirsiniz!

• Nar suyunun tansiyonu düşürücü etkisi var. Tansiyon ilacı kullananlar nar suyu tüketirken dikkatli olmalı.

Kansersavar Kış İçeceği

Kansersavar Kış İçeceği

Kış İçeceğindeki Meyve ve Sebzelerin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Zencefil: Taze zencefilin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Toz zencefilin yanı sıra taze zencefilin de içerisinde birçok yararlı bileşenler bulunmaktadır. Taze zencefilin içerisinde, %80 su, % 2 protein, % 1 yağ, %12 nişasta, B3, B6, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum bulunuyor.

Nar: Bütün meyveler arasında en kuvvetli antioksidan (flavonoidler ve polifenoller) kanser karşıtı ve bağışıklık destekleyici etkileri mevcut.

Balkabağı: Balkabağı kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri. Faydaları kesinlikle saymakla bitmez. içeriğinde nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, beta karoten, A,B ve C vitaminleri, aminoasitler ve alkoloidler bulunur.

Vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesine yardımcıdır. Lif içeriği yüksek olduğu için zayıflama diyetlerinde uzun süre tokluk hissi sağladığı için zayıflamaya yardımcıdır. Sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerde yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önler.

Siyah Havuç:İçeriğinde yer alan antosiyanin adlı bileşen oranı turuncu havuca nazaran daha fazladır. Antosiyanin bulunan besinlerin antioksidan özelliği daha yüksekt Bu nedenle antosiyanin içeren besinler insan sağlığı için daha faydalı. Turuncu havuçlardan yaklaşık 28 kat fazla antosiyanin içeren siyah havucun antioksidan özelliği biliniyor. Araştırmalar, siyah havucun iltihap kurutucu, ateş düşürücü (anti inflamatuar) özelliği olduğunu da ortaya koyuyor.

Kırmızı Pancar:Birçok besinde bulunmayan, hücreleri, enzim ve proteinleri koruyan betalain grubu bir madde içerir. Bu maddenin iç organları koruyucu, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları engelleyici çok büyük faydası vardır. Yalnız bu fayda, betalainleri vücudunuzun kullanabilme yeteneğine bağlıdır yani genetik yapınızla ilgili. Hayvanların içme sularına katılarak yapılan deneylerde, kalın barsak, mide, sinir sistemi, akciğer, meme, prostat kanserlerini engellemede ve ilerlemesini yavaşlatmada etkili bulunuyor.

Elma:2004 yılında Fransız araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, elmanın içeriğinde bulunan kimyasalların kolon kanserini önlemeye yardımcı olduğu bulundu. 2007’deki başka bir araştırmadaysa elmanın içinde bulunan triterpenoids adlı bileşenin akciğer, kolon ve meme kanseriyle savaşmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca elmadaki çözünen ve çözünmeyen lifler, toksik maddelerin dışkıylaatılmasını sağlayarak kansere karşı koruyucu etki gösterir.

Portakal: Genellikle portakal ve diğer narenciye meyvelerinde bulunan D-linonene adlı bir bileşen, kolon kanseri, akciğer kanseri, cilt kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca C vitamini serbest radikallerin oluşturduğu zararlarından hücreleri korur ve farklı kanser vakalarının ortaya çıkmasına engel olur. Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakal oldukça zengin C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki toksin maddelerin atılımını sağlar. Vücudun direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Hastalık süresince bol portakal tüketimi hastalık süresini kısaltır. Bedenin daha zinde kalmasına yardımcı olur.

Greyfurt: İçeriğinde bulunan flavonoidler sayesinde kansere neden olan kanserojen maddelerle savaşır. Müshil etkisi sayesinde kolon kanserinden koruyan greyfurt’tan günde 2 tane tüketmek yeterlidir.

Mandalina: Karaciğer riskini azaltıyor. Uludağ Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar gösteriyor ki mandalinaya turuncu rengini veren karoten nedeniyle karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalıkları riskini azaltıyor içeriğindeki potasyum sayesinde de yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor.

Konular :