YEMEK HAKKINDA HERŞEY

İlle de Annemin Reçeli Diyenlerdenseniz...

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 06.07.2016

İlle de Annemin Reçeli Diyenlerdenseniz Vişne Reçeli

Kendi hazırlayacağınız marmelat ve reçelin tadına doyum olmaz kuşkusuz. Hem içine ne koyduğunuzu bilirsiniz, hem de tasarruf edersiniz. İşte size tarçınlı nefis bir vişne reçeli tarifi. Tam da mevsimi...

Evde Kendi Reçelinizi Yapmanız İçin Öyle Çok Sebep Var ki... İşte, bazıları

Süpermarkete gidip rafta duran bir kavanoza uzanmak kolaydır. Pazardan tek tek seçeceğiniz meyve ve sebzeleri alıp eve taşımak, yıkamak, ayıklamak ve pişirmek tabii ki çok daha zordur. Süpermarketlerde, farklı iklim koşullarında yetiştirilmiş çok çeşitli ürünlerin satıldığını görürürüz.

Bunların bir kısmı mevsim ürünlerinin koku ve tatlarından mahrumdur, bir kısmına da aroma katılmıştır. Oysa evde yapılan reçellerin, o hoş kokusundan daha güzel ne olabilir ki?

Başka bir ifadeyle, suni katkı maddeleri, koruyucular ve tatlandırıcılar ilave edilip edilmediği konusunda kuşkuya da düşmezsiniz. Bahçeniz varsa, kendi yetiştirdiğiniz meyve ve sebzeleri şişelemek ayrı bir keyiftir.

Tarçınlı Vişne Reçeli Evde Nasıl Yapılır

Kendi ellerinizle yaptığınız bir kavanoz reçel, dostlarınızı sevindirecek güzel bir armağandır.

Reçel Yaparken Nelere Dikkat Etmeli? Olgun mu, Olgunlaşmamış Meyve mi Seçmeli?

Geleneksel bir reçel yaparken bütün meyve, buna karşılık jöle hazırlarken sadece mevye suyu şekerle kaynatılır. İndirmeden bir süre önce limon tuzu veya limon suyu ilave edilir.

Reçel yaparken mevyeleri tercihen tam olgunlaşmadan kullanmaya özen göstedirin. Böylece içlerindeki petkin en yüksek düzeyde kalır. Fazla olgun veya çürük meyveleri reçel yapımında kullanırsanız, elde ettiğiniz kıvam iyi olmaz.

Tarçınlı Vişne Reçeli: Tam da Mevsimi...

Malzemeler:

1 kg vişne (çekirdekleri temizlenmiş)

1 kg toz şeker

1 adet tarçın kabuğu

1 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış)

Hazırlanışı:

• Vişne ve toz şekeri hafif bir derin tencereye kat kat yerleştirip, bir gece bekletin.

• Vişnelere taçrın kabuğunu ve arzu ederseniz limon kabuğunu katın.

• Hızlı ateşte ve hafif karıştırarak, toz şeker eriyip kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.

• Ateşi kısın. Ara ara üzerinde biriken köpüğü alarak, reçel hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.

• Limon suyunu gezdirip hafifçe karıştırın. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alın.

• Soğuyuncaya kadar bekletip temiz kavanozlara boşaltın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve kullanıncaya kadar serin ve güneş görmeyen biryerde muhafaza edin.

Evde Çocuk İçin Mevye Suyu Hazırlamak

Bizden Bi Öneri: Hazırladığınız bu reçeli soğuk su ile sulandırdığınızda yazın sıcak günlerinde çocuğunuz için harika bir mevye suyu hazırlayabilirsiniz.

Konular :