YEMEK HAKKINDA HERŞEY

Doğru Ekmek Sağlık Kaynağıdır

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.07.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

Doğru Ekmek Sağlık Kaynağıdır

Tam çavdar veya tam buğday ekmeği tüketmek; obezite, Tip2 diyabet, insülin direnci, kalp damar hastalıkları, felç, kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yakalanma riskini azaltıyor. Uzmanlar uyarıyor; doğru ekmek, sağlık kaynağıdır.

Ekşi Maya Nedir? Ekşi Maya Neden Önemlidir?

Geleneksel olarak un, su, tuz ve maya kullanılarak üretilen ekmeklerin beslenmedi yeri insan sağlığı için çok önemlidir. Organik, hiçbir yapay katkı maddesinin bulunmadığı tam buğday ve tam tahıl unundan yapılan ekmekte, yapım aşamasında fermantasyon sırasında oluşan probiyotikler bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yine, tam tahıl unu ile yapılan geleneksel ekmek içerdiği lifler ve vitaminlerle antidiabetik ve antikolestrol etkilidir.

Günlük 3 porsiyona kadar tam çavdar veya tam buğday ekmeği tüketmek; obezite, Tip2 diyabet, insülin direnci, kalp damar hastalıkları, felç, kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına yakalanma riskini azaltıyor.

Ekşi Maya Nedir? Ekşi Maya Neden Önemlidir?

Ekşi maya, un ve suyu ekmek haline getiren en eski yoldur. Ekşi maya içindeki mantar ve bakteriler hamurunuza nüfuz ederek dümdüz olan hamurunuzu kabartır, büyütür gerçek bir ekmek yapar.

Hazır mayalarla genellikle tek bir kuvvetli mantar kullanılır. Bu güçlü mantar hamuru çabucak aktive ettiği için zamandan ve maliyetlerden tasarruf sağlarken, sağlığı ve lezzeti ikinci plana atar.

Gerçi ekşi mayada pek çok aktif bakteri ve mantar kültürleri mevcut. Yani, probiyotiktir ve sağlıklıdır. Bitmez, tükenmez. Öldürmediğiniz takdirde torunlarınıza bile kalır. Oysa tek kullanımlık endüstriyel mayalı hamurun ekşitilmesi ile yapılan ve ekşi mayalı diye satılan ekmekler gerçekte ekşi mayalı değildir ve aynı özellikler taşımaz.

Neden Ekşi Mayalı Ekmek Tüketmeliyiz?

Ekşi mayalı ekmeklerin glisemik indeksi düşüktür. Tok tutar, zayıflatır.

Ekşi mayalı ekmek geç bayatlar. Lezzetlidir.

İçindeki bakteri ve mantarlar ekmekteki tahılı önceden sindirdiği için ekşi mayalı ekmeğin sindirimi kolaydır.

Besleyicidir; B vitamininden zengindir. Vücudunuzdaki B12 vitaminini artırır.

Zekanız keskinleşir, unutkanlığı azaltır.

Ekşi maya alerji yapmaz; aksine, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek tüm alerjilerle savaşmanızı kolaylaştırır.

Konular :