ET YEMEKLERİ

Et Suyunda Terbiyeli Ekşili Köfte Lezzeti

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.02.2015

Osmanlı Mutfağında Terbileyi Ekşili Köfte Tarifi Nasıldı

Osmanlı mutfağında terbiyeli ekşili köfte nasıl yapılırdı sizler için araştırdık. İşte tadı damağınızda kalacak eşsiz bir terbiyeli ekşili köfte tarifi.

Malzemeler:

1 kg. koyun kıyması

2 orta boy soğan (ince kıyılmış)

100 gr. pirinç (6,5 çorba kaşığı)

1 demet maydanoz (ince doğranmış)

tuz, taze çekilmiş karabiber

3 orta boy domates (ince dilimlenmiş)

2,5 su bardağı et suyu

1 /2 su bardağı tereyağı

1 /2 limon suyu

Hazırlanışı:

  • Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuzu biberi katıp yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız bu harçtan kuşbaşından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin.

  • Kalan doğranmamış maydanozların yarısını sığ bir tencerenin dibine döşeyin. Köfteleri maydanozların üzerine tek sıra ya da en çok iki sıra olarak dizin. Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin arasına, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin.

  • Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine sıcak et suyunu dökün. Köfteleri kısık ateşe oturtup eritilmiş tereyağını ve limon suyunu gezdirin. Kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin. Pişme süresi içinde suyu çok azalırsa, biraz et suyu ile pişme süresini tamamlatın.

  • Tencereyi ateşten alıp biraz ılınmaya bırakın. İlk kaynarlığını atan köfteleri sahanlara aktarıp sıcak olarak servis yapın.

Konular :