ÇOCUKÇA YEMEKLER

Bir Anne Klasiği Mozaik Pasta

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 25.07.2016

Bir Anne Klasiği Mozaik Pasta

Mozaik pasta herkesçe bilinen ve çok tüketilen bir tatlı. Eskiden annelerimizin yapmaları için dört gözle beklediğimiz ve hala lezzetine karşı koyamadığımız mozaik pastayı sizler için araştırdık.

Annelerin Pratik ve Lezzetli Tatlısı

Yılların eskitemediği bir tatlı olan mozaik pastanın çok sevilen ve çok tüketilen bir pasta türü olmasını, pişirilmeden ve fazla vakit almadan hazırlanmasıyla pratik bir lezzet oluşuna bağlayabiliriz. Genelde ilk pasta deneyimleri bu sebepten mozaik pastayla olur. Annelerin de çocuklarını mutlu edecek bu tatlıyı tercih etmelerindeki sebeplerden biri yine pratikliği olsa gerek.

Mozaik Pastanın Kökeninin Sicilya'ya Kadar Uzandığını Biliyor muydunuz?

Küçük büyük herkesin severek yediği, piramit pasta olarak da bilinen mozaik pastanın kökeni Sicilya’ya dayanıyor. Dışı kakaodan, içi ise bisküvi parçalarından oluşan pasta, kesildiğinde mozaik şeklinde benzer bir görüntü oluştuğundan Türkçede mozaik pasta adını almış.

Sevdiklerinize Güzel Bir Sürpriz Yapmak Hiçte Zor Değil!

Sevdiklerinize veya okulların kapalı olduğu bu dönemlerde oyun oynamaktan yorulan çocuklarınıza enerji verecek güzel bir süpriz yapmanız için mozaik pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Pratik Bir Pasta Tarifi

Dilerseniz çocuğunuzu bu keyfe ortak edip birlikte pasta yaparak çok eğlenebilirsiniz.

Mozaik Pasta İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

2 paket petibör bisküvi

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Yarım çay bardağı toz şeker

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

• Eritilmiş tereyağına sütü ve şekeri ekleyip kaynatın. Ardından kakaoyu ilave edin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve karışımı soğumaya bırakın.

• Petibör bisküvileri küçük parçalar halinde derin bir kabın içine kırın. Fakat bisküvilerin ufalanmamasına dikkat edin.

• Hazırladığınız sos soğuduktan sonra, bisküvilerin üzerine dökün ve karıştırın.

• Pasta karışımınızı streç film üzerine dökün ve rulo şeklinde sarın. Pastanın katılaşması için buzlukta iki saat bekletin. Buzluktan çıkardığınız mozaik pastanızı dilimleyip servis edebilirsiniz.

• Dilerseniz iki paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip pastanızın üzerine ince bir tabaka halinde dökebilirsiniz.

Günümüzde bu vazgeçilmez lezzeti birçok kafe ve restoranda bulmak mümkün. Ama en lezzetlisi anne eliyle yapılmış olandır öyle değil mi. Klasik ve unutulmaz tatlılardan biri olan mozaik pastayı daha önce hiç denemediyseniz işte size süper bir fırsat. Bu tarifimizi mutlaka deneyin!

Konular :