ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Dilimler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.08.2018

Beyaz Çikolatalı Fındıklı Dilimler

Bu muhteşem lezzetteki dilimleri öğleden sonra bir arkadaşınızı davet ederek çayla birlikte keyifle tüketmek harika olur. Aromasının güzelliği kadar gevrek dokusu da bu dilimlerin diğerlerinin arasında favori olmasını sağlar.

Malzemeler:

150 gr. fınıdk

400 gr. beyaz çikolata

1 / 2 su bardağı kuru kayısı

1 / 3 su bardağı tuzsuz tereyağı

1 tatlı kaşığı vanilya esansı

3 adet yumurta

2 / 3 su bardağı esmer şeker

1 su bardağı kendinden kabaran un

Hazırlanışı:

• Fırını önceden 190 ° C’de ısıtın. İki adet 20 cm boyunda kek tepsisini (katlı kek tepsisi) hafifçe yağlayın ve her birine yağlı kağıt serin.

• Fındığı ve beyaz çikolatalrın yarısını, parçaların aşağı yukarı aynı ölçüde olduğundan emin olarak kalınca doğrayın, sonra kayısıları benzer boyda parçalara kesin.

• Kalan beyaz çikolatayı ve tereyağını kaynamış su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirilmiş ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Ağır ısıda ara sıra karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar eritin. Kaseyi tencerenin üzerinden alın ve hafifçe soğumaya bırakın.

• Vanilya esansını katın. Yumurtaları ve şekeri bir karıştırma kasesinde altın sarısı rengini alana kadar çırpın. Sonra eritilmiş çikolatalı karışımın içine katıp çırpmaya devam edin.

• Unu karışımın üzerinde eleyin ve dikkatlice karıştırın.

• Karışımı hazır tepsilere koyun, üstünü bir spatulayla düzleştirin ve altın sarısı alana kadar (30-35 dakika) pişirin. Hafifçe soğuması iin tepsilerde bırakın, sonra kekleri çevirin ve bir tel ızgarananı üzerine alıp iyice soğumasını bekleyin. Dilimler halinde keserek servis yapın.

Şefin Önerisi: Kayısıları küçük parçalara ayırmak için bıçak yerine, keskin mutfak bıçağı kullanmayı deneyin.

Çeşitleme: İsterseniz fındık yerine badem de kullanabilirsiniz.

Konular :