ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Saray’da Fincan Böreği

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 04.03.2015

Fincan Böreği Saray Usulü Nasıl Yapılır

En lezzetli saray üsülü finca böreği tarifi:

Malzemeler:

200 gr. tereyağı (13 çorba kaşığı)

Harcı için:

150 gr. tereyağı (10 çorba kaşığı)

2 adet soğan (ince kıyılmış)

500 gr. kıyma

Tuz

Tane karabiber (taze çekilmiş)

Hamuru için:

2 adet yumurta

250 ml. Su (1 su barağı)

Tuz

2 su bardağı un

Hazırlanışı:

  • Harcı hazırlamak için tavada tereyağı eritin. Yağ kızınca soğanı içinde (kısık ateşte), pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı katarak 15 dakika kavurun, tuzunu ve biberini serpip, ateşten alın.

  • Yumurtaları bir yoğurma kabının içine kırıp, suyla birlikte çırpın. Tuzu ve unu katıp yoğurarak yumuşak pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru dört topağı ayırıp her birini yuvarlayın ve unlayın.
  • Topakları teker teker önünüze alıp, oklava ile yufka inceliğinde açın. Açtığınız yufkanın bir yarısına hazırladığınız börek içinden belli aralıklarla koyun. Yufkanın boş kalan öteki yarısını üzerine kapatın. 5-6 cm çaplı ucu bir kesici kalıp alın. Harcını ortalayark kalıbı yufkanın üzerine bastırıp böreği yufkadan ayırın. Bütün yufkaları böylece keserek böreğe dönüştükün sonra kalan artık parçaları yoğurarak topak haline getirin. Bu topağı da açarak aynı biçimde hazırlayın.

  • Tavada tereyağını kızdırın. Yağ kızınca börekleri içine yerleştirip her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran börekleri bir servis tabağına aktarın. Yağa yenilerini yerleştirip bütün börekleri kızartın. Gerekiyorsa tavaya yağ eklemeyi unutmayın.

  • Kızaran fincanböreklerini kat kat dizip sıcak olarak servis yapın.

Konular :