ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Portakallı ve Kuru Erikli Dilimler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.01.2015

Firinda Portakalli ve Erikli Dilimler

Meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra, pasta, tatlı ve reçel yapımında da sıklıkla kullanılan portakal, özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Malzemeler:

100 gr. hurma

100 gr. kuru erik

50 gr. fıstık

1 adet büyük portakal

2 su bardağı un

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

50 gr. şeker

75 gr. tereyağı

2 adet yumurta

100 ml. kremşanti

tuz

Hazırlanışı:

  • Erikleri ve çekirdeği çıkartılmış hurmaları ince doğrayın. Fıstıkları iri parçalara kıyın.Portakalın kabuğnu ince rendeleyin.

  • Un, kabartma tozu, karbonat, bira tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağını ilave edrin ve miskerde bir süre daha karıştırın.

  • Yumurtaları kremşantiyle karıştırıp 20 gr’ını ayırın. Kalan karışımı, unlu karışıma ekliyin. Ve hurma, erik, fıstığın 2 / 3 ‘ü ve portakal kabuğunu ilave ederek yumuşak bir hamur haline getirin. Hamura bir miktar un serpiştirin ve oklava yardımıycla 1-1,5 cm olana kadar açın. Bıçakla 4 × 3 cm’lik 25 tane dilim kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.

  • Üzerine kalan kremşantili karışımı sürüp fıstık serpiştirin.

  • Önceden 180 °C ısıtılmış fırının 2. Rafında 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir ızgara üstünde soğumasını bekleyin.

Hazırlama Süresi: 30 dakika

Pişirme Süresi. 15 dakika

25 adet portakal dilimi.

Bir dilimi: 123 kaloridir.

Not: Kuru erik vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşıladığından, uzmanlar günde saece iki-üç adet kuru erik yememin bile faydalı olduğunu söylüyor.

Konular :