ÇAY SAATİ İKRAMLARI

Bitter Çikolatalı Brownie Kurabiyeler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.11.2016

Bitter Çikolatalı Browni Kurabiyeler

Çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz nefis bir kurabiye tarifi. Çocuğunuzu yemek pişirme sürecine dahil ederek yemekler üzerinde bilgi sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. İşe en sevdiği kek ve kurabiyelerle başlayabileceğiniz gibi bu yöntemi sebze yemekleri için de uygulayabilirsiniz. Unutmayın, çocuklar hazırlık aşamasında ne kadar yer alırsa, yemekleri sevme ve daha sağlıklı beslenmeihtimalleri de o kadar artar.

Çay veya kahve yanında eşlik edecek güne özel, dünya mutfağından nefis bir kurabiye tarifi...

Brownie Kurabiyeler İçin Hangi Malzemeler Gerekiyor?

Malzemeler:

5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

250 gr. bitter çikolata (% 70 kakaolu) parçalara bölünmüş

2 yemek kaşığı kakao

½ su bardağı un

3/4 çay kaşığı kabartma tozu

3 adet büyük yumurta

1 ¼ su bardağı toz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı vanilya

Brownie Kurabiyeler Nasıl Yapılıyor?

Hazırlanışı:

• Önce fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Fırın tepsinize, parşömen kağıdı serin. Bir kenara koyun.

• Ocağınızın en düşük ayarında, kalın dipli tencereye tereyağını koyun (yanmaması için kalın kalın dipli tencere önemli) Parçalara böldüğünüz çikolataları eriyen tereyağının içine koyun. Hafifçe karıştırın. Pişirmeye 1-2 dakika devam edin. Daha sonra ateşten alın ve bir kenara koyun. Çikolataya kakaoyu ilave edin ve tamamen karışana kadar karışımı çırpın.

• Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve tuzu 3 ila 5 dakika hızlıca karıştırın. Ardından vanilya ve sıvı yağı ilave edin. Sonra ılık çikolata-tereyağı karışımı ekleyin. Unu ekleyin ve iyice karıştırın.

• Kek hamuru kıvamında olacak karışım. Bir kepçe yardımıyla ortalama 2 yemek kaşığı hamuru fırın tepsinize koyun. Hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

• Önceden ısıttığınız fırında 10 ila 12 dakika pişirin. Kurabiyelerinizin üzeri çatlat çatlak olacaktır. Oda sıcaklığında, hava geçirmez bir kapta muhafaza ederseniz kurabiyeleriniz 3 gün tazeliğini koruyacaktır.

Konular :