MAGAZİN

Usta Gazeteci Ali Eyüboğlu, Tarkan'ın Kitabını Yazdı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 18.07.2016

Usta Gazeteci Ali Eyüboğlu Tarkan'ın Kitabını Yazdı

Usta gazeteci Ali Eyübüğlu'nun kaleminden "Bir Megastar-Tarkan" kitabı masaya yatırıldı.

Eyüboğlu, Programda Tüm Soruları Yanıtladı

Geçtiğimiz günlerde “Bir Megastar – Tarkan” kitabını çıkartan, Usta GazeteciAli Eyüboğlu, Dilek Dallıağ ve Haluk Kesim’in hazırlayıp – sunduğu Alem FM ‘Sanat Cafe’ programına konuk oldu. Usta gazeteci ve yazar Eyüboğlu, programda kitabıyla ilgili soruları içtenlikle yanıtladı.

Türk Pop müziğinin Star ismi “Bir Megastar – Tarkan” kitabını geçtiğimiz günlerde Mona Kitap- Alfa Yayınları’ndan piyasaya çıkartan Ali Eyüboğlu, ‘Tarkan’ın uykularını kaçıracak kitap haberlerine de yanıt vererek kitabını anlattı; ‘ Ben Tarkan’ın uykularını kaçırmak, kirli çamaşırlarını ortaya çıkartmak için yazmadım. Ben tanıdığım, gördüğüm, röportaj yaptığım Tarkan’ı anlattım.

Tarkan'ın Kitabında Neler Yazıyor?

İçeriğinde ‘Çişim Geldi dediği zamanlardan, Askerden kaçmasına, Vatan Haini ilan edilmesine, Amerika’dan plajdan medyaya yansıyan fotoğraflardan, Sezen Aksu ile kavga etmeleri, küsüp, ayrılıp barışmalarına kadar olanları anlatıyorum. Ancak yalnızca bunlar değil. Ben yurt dışı seyahati yapan bir gazeteci olarak dünyanın çeşitli yerlerinde, Tarkan’ın şarkılarını gece kulüplerinde, diskolarda duymuş biri olarak gurur duymuş bir insanım. Tarkan’ın yurt dışındaki başarılarını da anlatıyoruz. Ricky Martin’in ülkesi San Juan, Porto Riko'da ikisinin de star olduğu dönem Tarkan’ın albümleri daha fazla satmıştır. Onu da anlatıyoruz. 16 yıl Tarkan’ın sağ kolu olan Avukat Süheyl Atay’a da o yıllarını ve çalıştığı Tarkan’ı anlattırdım. Ve bizim gördüğümüzün perde arkasında neler yaşandı, onu kitapta yansıttım. ‘ dedi.

Tarkan, Kendi Kitabı İçin Ne Dedi?

Ali Eyüboğlu, Sanat Cafe programında Tarkan’ın; kitabını yayın öncesi 1 aylık bir süre içinde titizlikle incelediğini söylemesi üzerine, Sanat Cafe sunucuları Dilek Dallıağ ve Haluk Kesim, kitabın içeriğinde Tarkan’ın bir düzeltme, değişiklik yapıp yapmadığını da sordular… Eyüboğlu’nun yanıtı ise şu oldu: ‘Kitap bitince Tarkan bir dostumuz aracılığıyla kitabı görebilir miyim? Dedi. Amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Üstelik evlenmiş, kendine yeni bir sayfa açmışken mutluluğuna limon sıkmak istemem. Benim para kazanmak gibi bir derdim de yok, öyle olsa transfer tekliflerini değerlendirirdim.

Tarkan’a kitabı verdim, okudu. Titiz bir insan Tarkan… 1 ay sürdü dönüş. Bazı yerlerinin değiştirilmesini istedi haklı olarak. Orta noktada buluştuk. Tarkan kitabı okuyunca kendiyle yüzleşme yaptığını, bazı yerleriyle belki bir tokat gibi geldiğini söyleyebilirim. Bunlardan rahatsızlık duydukları, içine sinmeyenler olmuş ve hala vardır belki ama dile getirdiklerini aramızda tolere ettik. Tarkan eleştirisi var mı? Var. O da o kadarına tahammül edecek. Tarkan eleştirisi yermek değil. Türkiye’nin açık ara bir numara starı. Tarkan dün büyük denizlerin büyük olma şansını ele geçirmişken bugün küçük denizlerin büyük balığı olmayı tercih ettiği için de bir eleştiri getiriyoruz. Tarkan 8 yıldan sonra albüm çıkardı… Biraz tembelleşti, titizleşti. Son yıllarda trübite albümlerde başkalarının eserleri okuyarak onları üst sıralara taşıdı. Ama Tarkan’ın konserine gittiğinizde yeni bir şarkı yok. Zincirini kırması, kendine gelmesi için de özeleştirilere tahammülü olacak ki, olduğunu düşünüyorum. ‘

En çok merak edilen konulardan biri: Tarkan Eşcinsel mi?

Alem FM, Sanat Cafe programında, Bir Megastar Tarkan kitabında, özel ilişkilerine de değinen ancak kişisel ilişkilerinden daha çok olaylarını irdeleyen bir bakış açısıyla konulara yaklaştığını belirten Ali Eyüboğlu, Tarkan’ın başına iş açan konulardan biri olan, Amerika’daki plajda erkek arkadaşıyla çekilmiş pozların da kitabında konu olduğunu dile getirdi. Dilek Dallıağ ve Haluk Kesim, bugün mutlu bir evliliğe imza atan Tarkan’ın, kitapta da yer alan ve o dönem bu gündem yaratmış olayda, kendisine şantaj yapılan pozların yayınlanmasına neden karşı çıkmadığını, onu sevenlerinin cinsel tercihini merak etmiş oldukları sorularının da kafalarda yer aldığına değindiler… Ve Eyüboğlu’na, ‘Tarkan, Bu fotoğrafların yayınlanmasına neden izin verdi sizce? Eşcinsel miydi sorusu merak konusuydu?’ diye sordular…

Usta Gazeteci – Yazar Ali Eyüboğlu ise bu sorulara şu yanıtı verdi: “ Çünkü Tarkan özel hayat benim, kimseyi ilgilendirmez… Dedi. Ki bence çok doğru bir tercihtir. Üstelik bu fotoğraflarda da bir şey yok. Hepimizin gözünün önünde olan fotoğraflar. Ama bizim kafamızda bir şeyler olduğu için bu böyle yansıyor. Kitabı yazdığım ve haberler ortaya çıkınca internet sitelerinde, etrafımdaki ve toplumun kaymak tabakasındaki insanlardan bahsediyorum, ‘Tarkan gerçekten şöyle mi? gibi, kitapta o var mı?’ diye sordular. Olsa size ne? Olmasa bana ne! Tarkan, ‘Ben kendimi biliyorum, eşcinsel gibi hissetmiyorum. Öyle değilim…’ Diyor. Bu kadar net! Şov dünyasında öyle kirli kampanyalar dedikodular var ki! Türkiye’de erkek erkeğe evlilik var mı? Yok! Sorsan Hollanda’da evlendiler… Hollanda’da evlensen bunun Türkiye’ye bildirilmesi gerekmiyor mu? Nerede? Nikâh şahidi miydin arkadaş? Bu kadar kolay mı insanları karalamak? Sonra bakıyorsun bir kadınla evleniyor. Ne olacak? Buna da ‘Yok o eşcinselliğini gizliyor…’ Ya senden niye gizlesin ya? Varsa ki adam biseksüel, varsa ki eşcinsel… Sana ne kişilerin özel hayatından! Bu magazin değil, pornografidir. Kişilerin, evindeki, yatak odasındaki ne yaptığı hayatı kimseyi ilgilendirmez!’ dedi.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR