MAGAZİN

İzinleri Aynı, Odaları Ayrı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 15.11.2016

İzinleri Aynı Odaları Ayrı

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in setteki odaları ayrı 'Vatanım Sensin'in başrol oyuncuları Halit Ergenç ve Bergüzer Korel , oğullarıyla vakit geçirmek için izin günlerinin aynı olmasını istedi.

Çiftin setteki odaları ise ayrı. 14 Kasım 2016 Pazartesi 12:24 Kanal D'nin reyting rekortmeni dizisi Vatanım Sensin'de Halit Ergenç Albay Cevdet, eşi Bergüzer Korel ise Hemşire Azize rolünde Haftanın 6 günü çalışan çift, oğulları Ali'yle birlikte vakit geçirmek için izin günlerinin aynı olmasını istedi. Pazar gününde karar kıldılar.

Günde 10 saat çalışan çiftin setteki odaları da ayrı. Vatanım Sensin, Beykoz'da kurulan dev platoda çekiliyor.

VATANIM SENSİN SON BÖLÜMÜ REKOR KIRDI

“Vatanım Sensin” in Perşembe akşamı ekrana gelen yeni bölümü, Tüm Kişiler’de yüzde 7.71 reyting 18.38 izlenme payı ile, A/B Sosyo Ekonomik Statü’de yüzde 11.12 reyting 28.09 izlenme payı ile ve ABC 1’de ise 10.48 reyting, 24.62 izlenme payı günün en çok izlenen programı oldu.

Vatanım Sensin dünyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Sosyal Medya’da da en çok konuşulanlar arasında olmayı başaran “Vatanım Sensin” #VatanımSensin hashtag’i ile Türkiye listesinde TT oldu. Saat 17.24’te TT’ye giren ve 1. sıraya yükselen dizi 54.472 adet tweet alarak , yaklaşık 11 saat zirvede kaldı.

10 Kasım fragmanı ile internet ve sosyal medyada da adından söz ettiren ve büyük yankı getiren dizi, TT WorldWide’ da da zirveyi kimseye bırakmadı. Daha önce ayrı ayrı ve birlikte rol aldıkları diziler ile uluslararası hayran kitlesine sahip olan Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çiftinin yer aldığı Vatanım Sensin, TT WorldWide da 1.sıraya kadar yükseldi ve dünyanın en çok konuşulan konuları arasında yerini aldı.

Büyük bir savaşın içerisinde, parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikâyesini ekrana taşıyan “Vatanım Sensin”, yeni bölüm ile 17 Kasım Perşembe günü Kanal D’de!

VATANIM SENSİN SON BÖLÜM ÖZETİ

Mustafa Kemal'in Anadolu direnişinde önemli bir rol oynayabileceği haberini alıyor!

Cevdet'in asıl imtihanı şimdi başlamıştır. Ne gözünün nuru karısına, ne evlatlarına ne de anasına aslında kendi vatanının kurtuluşu için çalıştığını söyleyemeyecektir. Çünkü bu hem onların canını hem de vazifesini tehlikeye atmak demektir. Cevdet saklanan silahları, Yunanlıların eline geçmeden bulmak zorundadır. İzmir'in hatta Anadolu'nun kaderi buna bağlıdır.

Silahları kendine saklamak için cinayet işleyen Tevfik ise camide bir ipucu bıraktığının farkında değildir. Diğer yandan Vasili için İtilaf devletlerinin katılacağı baloda Cevdet'in ailesinin de orada olması son derece mühimdir.

Yıllar sonra kocasının Yunan üniforması ile dönüşünü hazmedemeyen Azize ise Cevdet'ten boşanmak ister. Cevdet kabul eder; ancak bir şartı vardır. Cevdet her ne kadar bir yabancı gibi olsa da aşkından bu kadar kolay vazgeçmesi Azize'yi sarsar. Cevdet'in vatan haini olarak dönüşü ise ailesini tehlikeye atacaktır.

VATANIM SENSİN HİKAYE VE KÜNYE

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini... Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet'in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu...

Milliyet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR