KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Güneş'in Kadınları Babylon'da

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.11.2018

Güneşin Kadınları Babylonda

İlk kez 2016 senesinde protest müziğin güçlü kadın temsilcilerini Babylon’da ağırlayan Güneşin Kadınları serisi Aralık’ta geri dönüyor! Güneşin Kadınları serisi kapsamında; 6 Aralık Perşembe günü Kalben, 8 Aralık Cumartesi günü Nabihah Iqbal ve Kim Ki O, 19 Aralık Çarşamba günü Karsu ve 28 Mart Cuma günü Nilüfer Yanya Babylon’da sahne alıyor.

Müzik ile tanışması 8 yaşındayken annesinin aldığı klavyeyle başlayan ve 14 yaşında ilk gitarını sahip olan Kalben, 6 Aralık Perşembe fizy Nights konserleri kapsamında Güneşin Kadınları serisi ile Babylon’da! 2014'te ilk kez Sofar Sounds İstanbul’da performans sergileyen Kalben'in "Sadece" performansı dünyada en çok izlenen Sofar Sounds videosu olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda yazarlık da yapan Kalben'in “Lulu'nun Maceraları” adında yayınlanmış bir de çocuk kitabı serisi bulunuyor. Başarılı sanatçı, 2018 yılında ikinci albümü ‘’Sonsuza Kadar‘’ ile Türkiye listelerinde en çok dinlenenler arasında yer aldı.

Psikedelik synth’ler ve post-punk ritimlerini birleştirdiği elektro pop sound’uyla Londra çıkışlı prodüktör Nabihah Iqbal, 8 Aralık Cumartesi akşamı Babylon’da sahne alıyor. Nabihah Iqbal’ın canlı performansı ardından İstanbul çıkışlı synth-pop ikilisi Kim Ki O geceye devam edecek ve sonrasında yine Nabihah Iqbal, DJ kabininin başına geçecek.

Asya kökenli İngiliz prodüktör Nabihah Iqbal, eski adıyla Throwing Shade, etnomüzikoloji eğitimi ardından basit müzik ekipmanlarıyla yaptığı deneysel çalışmalarının ürünü olan “Mystic Places” kısaçalarını 2013 yılında yayımladı. 2015’te Ninja Tune etiketiyle “House of Silk” kısaçalarını paylaştı. Söz yazımının yanı sıra klavye, synth, bateri ve gitar gibi enstrümanların hepsini çalarak bütün rolleri üstlendiği çıkış albümü “Weight of the Heart”ı 2017’de yayımladı. Tate Modern, Tate Britain ve Institute of Contemporary Arts ile yaptığı müzikal iş birliklerinin ardından; 2017’de Barbican Centre’da gerçekleşen retrospektif Basquiat sergisindeki grup performansında yer aldı. 2013’ten beri Londra radyosu NTS’te dünyanın farklı bölgelerinden müzikleri keşfedip paylaştığı bir radyo programı yapıyor.

Caz, blues, soul, funk’ı Türk Müziği ile harmanlayan Karsu, 19 Aralık Çarşamba akşamı Babylon’da sahne alıyor. 2012 yılında ilk stüdyo albümü “Confession”ı paylaşan Karsu, New York Carnegie Hall, North Sea Jazz Festival gibi dünyanın önemli sahnelerinin yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de sergilediği performanslarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kendine özgü müzik tarzıyla vokal, piyanist, söz yazarı, besteci ve aranjör rollerini de üstlenen Karsu; hem Türkçe parçalara getirdiği yorumlar, hem de kendi besteleriyle beğeni topluyor. 2015’te üçüncü albümü “Colors”ı dinleyicileriyle paylaşan sanatçı, 2016 yılında Hollanda’nın en prestijli ödülü “Edison Jazz/World”ü kazanan ilk Türk sanatçı oldu. 2018’de Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün’ü anlattığı projesiyle Avrupa’da müzik eleştirmenleri ve izleyiciler tarafından büyük övgüler aldı.

Londra çıkışlı Türk asıllı sanatçı Nilüfer Yanya, 28 Mart Perşembe Babylon’a konuk olacak. “Small Crimes” ve “Keep on Calling” ile yakaladığı çıkışı “Baby Luv” ile devam ettiren Nilüfer Yanya; kısa sürede çıtayı yükselterek The xx, Broken Social Scene ve Mitski gibi sanatçılarla ile aynı sahneyi paylaştı. Hızla hayran kitlesini genişleten genç müzisyen; The Guardian, Pitchfork, The FADER, i-D, Noisey, Nylon ve BBC 6 Music gibi birçok önemli müzik platformundan övgüler aldı. Piyano ve çello dersleri alırken Pixies, The Libertines, The Strokes’un etkisi altına giren ve gitara yönelen Nilüfer, Nina Simone ve Jeff Buckley’nin yanı sıra Connan Mockasin gibi çağdaşlarından da ilham alıyor. 23 yaşındaki sanatçı, gitarı ve yumuşak vokaliyle soul ve indie pop’u aynı noktada buluşturmayı başarıyor. Hemen hemen her an her yerde şarkı sözü yazdığını belirten Nilüfer Yanya, şarkılarında bazen çalınan bisikletini, bazen biten bir ilişki gibi hayata dair konuları anlatıyor. 2018’in ilk aylarında “Thanks 4 Nothing” kısaçalarını yayımlayan Nilüfer Yanya, geçtiğimiz günlerde yeni albüm habercisi olan “Heavyweight Champion of the Year” teklisini paylaştı.

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe'den satın alınabiliyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR