KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Yazar Erdal Çakıcıoğlu 1. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı’nda! 

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.11.2016

Yazar Erdal Çakıcıoğlu 1 Tuzla Çocuk Kitapları Fuarında

Türk edebiyatına verdiği sayısız eserle büyük-küçük her yaştan okuyucu kitlesine hitap eden Yazar Erdal Çakıcıoğlu’nun 1 Aralık, "1. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı"ndaki imza gününü kaçırmayın!

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Kitapları Fuarı', 50'den fazla yayınevinin eserlerini ve tanınmış yazarları "1. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı"nda her yaşta Tuzlalı ile bir araya getiriyor.

Çocukların okuma alışkanlığı kazanacağı, velilerin de çocuklarının gelişiminde faydalı eserleri bulacağı 1. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, 50'den fazla yayınevinin katılımıyla Tuzla Marina'da başladı.

Fuar, çocuk ve gençlik edebiyatının çok değerli yazarlarını konuk ediyor. Bu kapsamda çocuk edebiyatına sayısız eserler veren Yazar Erdal Çakıcıoğlu, 1 Aralık 2016’da, 1. Tuzla Çocuk Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşuyor. Usta yazarın imza gününü kaçırmayın!

Yazar Erdal Çakıcıoğlu: “Çocuk öykü dizisi hazırladığım sürede rahatlıkla iki roman yazabilirim.”

Usta yazar bir röportajında çocuklara yönelik kitap yazarken nasıl ince eleyip sık dokuduğuna dair şunları söylüyor:

“Çocuklara yönelik kitap hazırlarken, hem anne baba gözüyle -aynı zamanda anne babayız çünkü- hem eğitimci gözüyle hem de çocuğun gözüyle bakmaya çalışıyoruz her şeye. Bu nedenle, çocuk edebiyatında eser üretmek gerçekten çok zor. Kolay kolay da kimsenin cesaret edip gireceği bir alan değil. Anlatıma çok dikkat etmek gerekiyor. Seçtiğiniz konudan, yazdığınız kelimeye kadar her şey çok önemli. Aynı zamanda yazdıklarınız hem eğlendirici hem de öğretici olmalı. Ben bir çocuk öyküsü dizisini hazırladığım sürede rahatlıkla iki roman yazabilirim.

Yazar Erdal Çakıcıoğlu çocuk kitaplarını imzalarken

Çocuğun bir birey olduğunu düşünmek gerekiyor. Kaç yaşında, hangi zekâ düzeyinde olursa olsun karşınızdaki sonuçta bir insan. Öyle görmek zorundasınız. Bir bebeğin bile kendince yorumları vardır. Çocuğunuzun size olan tavrıyla bana olan tavrı aynı olur mu hiç? Ya da ona yüksek sesle bir şey söylediğin anla, onu okşadığın an tepkisi aynı olur mu size karşı? Demek ki o da birtakım yargılara sahip. Çocuğa saygı duymak gerekiyor.”

Türk edebiyatının usta yazarlarından Erdal Çakıcıoğlu’nun imza gününü kaçırmayın!

1. Tuzla Çocuk Kitapları Fuarı, 4 Aralık 2016 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR