KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Kız Çocuklarının Küçük Yaşta Evlendirilmeleri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.11.2016

Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmeleri

Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmeleri, yaşadıkları ihmal ve istismara Kadıköy’de açılacak bir sergi ile dikkat çekilecek.

Kız çocuklarının maruz kaldığı ayrımcılığa ve sorunlarına dikkat çekmek için Kadıköy Belediyesi ve Aydın Doğan Vakfı işbirliği ile "Okuyan Kızlar Aydınlık Yarınlar" sergisi 24 Kasım’da açılıyor.

Aydın Doğan Vakfı’nın, 33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda kız çocuklarının yaşadığı ayrımcılığı anlatan "Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya" başlığıyla çizilen karikatürler Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde sergilenecek.

Kız çocuklarının okutulması ve yaşadıkları cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kalması amacıyla çizilen karikatürler Aydın Doğan Vakfı, UNICEF, UNFPA (BM Nüfus Fonu) ve UN WOMEN (BM Kadın Birimi) Türkiye Temsilcilikleri ile birlikte 11 Ekim 2016 tarihinde İstanbul'da düzenlediği "Dünya Kız Çocukları Günü" konferansı sırasında katılımcıların beğenisine sunmuştu.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda özel ödül verilen Emrah Arıkan’ın karikatürü ile birlikte, yerli/yabancı toplam 21 çizerin karikatürlerinden oluşan sergi, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde 24 Kasım – 7 Aralık tarihleri arasında görülebilir.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR