KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

"Hedwig ve Angry Inch” Müzikali 26 Kasım’da Sahnelenecek!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.11.2016

Hedwig ve Angry Inch 26 Kasımda Sahnelenecek

“Hedwig ve Angry Inch” müzikali; trans şarkıcı Hedwig'in seyirciyi koltuğuna kilitleyen benzersiz hikayesini anlatıyor.

Tüm Dikkatleri Üzerine Çeken Hedwig: Yılmaz Sütçü

Kült müzikal “Hedwig ve Angry Inch”i Türkçeye uyarlayan, şarkı sözlerini yazan ve müzikalin başrolünü üstlenen Yılmaz Sütçü; baştan sona hiç düşürmediği temposu, etkileyici sesi ve başarılı performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Komedi, drama ve müzikalin tek bir oyunda toplandığı, “Hedwig ve Angry Inch”, 26 Kasım’da Trump Towers Kültür ve Gösteri Merkezi’nde.

İnce esprilerin yerleştirildiği başarılı Türkçe uyarlaması ve cesur göndermeleriyle dikkatleri çeken "Hedwig ve Angry Inch”, Kazan Dairesi bünyesinde tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

“Hedwig ve Angry Inch” MüzikalindeHangi Oyuncular Var?

Trans şarkıcı Hedwig rolüne Yılmaz Sütçü’nün, Yitzhak karakterine ise Ayşe Günyüz’ün hayat verdiği oyunun yönetmen koltuğunda Barış Arman oturuyor. Angry Inch orkestrası ise Kaan Bıyıkoğlu, Sinan Altıparmak, Eren Turgut ve Can Kalyoncu’dan oluşuyor.

Kostümleri ve sahnesiyle de bir hayli dikkat çeken müzikalin, kostüm tasarımı ünlü modacı Tanju Babacan, sahne tasarımı sanatçı Cemal Yiğit Sütçü, dramaturjisi Dilek Tekintaş, koreografisini ve müzik direktörlüğünü Didem Atasoy, ışık tasarımını Önder Arık, ses tasarımını ise Timuçin Aksuer imzası taşıyor.

Hedwig ve Angry Inch 26 Kasımda Sahnelenecek

"Hedwig ve Angry Inch” Müzikalinin Konusu Ne?

John Cameron Mitchell’in 1998 yılında yazıp sahnelediği oyun “Hedwig ve Angry Inch” müzikali; trans şarkıcı Hedwig'in seyirciyi koltuğuna kilitleyen benzersiz hikayesini anlatıyor. Doğu Berlin’de yaşayan Hansel’in iki hayali vardır; rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak. Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama operasyon beklediği gibi sonuçlanmaz ve “bir ‘inch’ et öbeği” ile ortada kalır. Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar.

Hedwig ve Angry Inch 26 Kasımda Sahnelenecek

Dindar genç şarkıcı Tommy’ye aşık olur. Tommy, onun şarkılarını kendine mal edip şöhrete adım atınca, Hedwig kendi kurduğu grupla onu gölge gibi izlemeye başlar... Ünlü şarkıcı Tommy Gnosis’in peşinden tüm dünyayı turlayan Hedwig’in yolu bu sefer İstanbul’a düşer.

“Hedwig ve Angry Inch” Müzikali Nerede Sahnelenecek?

“Hedwig ve Angry Inch”, 26 Kasım 2016, Cumartesi akşamı saat 20:30’da Trump Towers Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izlenebilir. Oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Trump Towers Kültür ve Gösteri Merkezi gişesinden temin edilebilir.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR