KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

"Bizim Aile" Adlı Oyun Seyircisiyle Buluşuyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.11.2017

Bizim Aile Adlı Oyun Seyircisiyle Buluşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Sadık Şendil’in yazdığı Aziz Sarvan’ın yönettiği Bizim Aile adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor. Sevgiye inananların, umudunu yitirmeyenlerin, emek ve özgürlüğe inananların hikâyesi bu oyunda...

Oyun, 22 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 20.30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk gösterimini yapıyor.

Oyunun konusu:

Sadık Şendil'in ölümsüz eseri "Bizim Aile"yi Sinem Bayraktar'ın uyarlamasıyla tiyatro sahnesine taşıyoruz. Sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla bezenen bu müzikli oyunumuzda emeğin ve sevginin gücünü gösterirken aile sıcaklığında bir yolculuğa çıkıyoruz.

Oyunun yönetmeni Aziz Sarvan Bizim Aile’nin kendisine hatırlattıklarını şöyle anlatıyor:

“Gaz kuyrukları, yağ kuyrukları, bakkala veresiye yazdırmak, çocukluk aşkları, Kıbrıs Barış Harekâtı ve karartma geceleri, sonra en yakın arkadaşımın parkasıyla yanımda vurulup, öldürülüşü, kar yağdığında Doğancılar yokuşundan Ahmediye'ye kayan dolmuşlar, daha da önemlisi Bizim Sineması'nda "Bizim Aile" filmini, yanımda annemin kokusuyla izleyişim ve daha bir sürü... Bu oyunu çalışırken böyle bir serüven yaşadım. "Bizim Aile" sevgiye inananların, umudunu yitirmeyenlerin, emek ve özgürlüğe inananların hikâyesidir.”

Bizim Aile Adlı Oyun Seyircisiyle Buluşuyor

Bizim Aile Adlı Oyun Seyircisiyle Buluşuyor

Sinem Bayraktar’ın oyunlaştırdığı, müziğini Mertol Şalt’ın, dramaturgisini Hatice Yurtduru’nun, sahne tasarımını Ayhan Doğan’ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz’in, ışık tasarımını Murat İşçi’nin, koreografisini Özge Midilli’nin, efekt tasarımını Gökhan Suna’nın yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda; Funda Postacı, Nevzat Çankara, Tev?k Şahin, Müge Çiçek, Ercan Demirhan, Yalçın Avşar, M. Soner Dinç, Onur Demircan, Yiğit Ali Uslu, Tarık Köksal, Pınar Demiral, Zeki Yıldırım, Züleyha Karyağdı, Esra Ülger, Emrah Derviş Soylu, Tankut Yıldız, Serkan Bacak, Aziz Sarvan, Ertan Kılıç, Alp Tuğhan Taş, Cihat Faruk Sevindik, Gülsün Odabaş rol alıyor.

Oyun, 22-25 Kasım 2017 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 7-9 Aralık 2017 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 20-23 Aralık 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR