KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Broadway ve West End'in Fenomen Müzikali Türkiye'de

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.10.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

 Broadway ve West End'in Fenomen Müzikalini Kaçırmayın

100’den fazla uluslararası ödüle sahip Wicked müzikalinin biletleri, 4 Kasım Cuma günü satışta!

Broadway ve West End'in fenomen müzikali Wicked, 11 Ekim 2017'de sınırlı sayıda gösteri ile Zorlu Performans Sanatlar Merkezi'nde promiyer yapacak.

Broadway ve West End'in Fenomen Müzikalini Kaçırmayın!

“Tüm zamanların en iyi müzikali” (Daily Mail, UK) ve “Broadway’in en büyük gişe rekortmeni” (The New York Times, U.S.) olarak bilinen müzikal şov Wicked, dünyanın en ünlü ve en başarılı prodüksiyonlarından. Şu ana kadar 14 ülkede 50 milyonu aşkın kişi tarafından seyredilen, 100’den fazla uluslararası ödüle sahip Wicked müzikali, 11 Ekim 2017’den 5 Kasım 2017’ye kadar 31 gösteri ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde olacak.

Müzikalin biletlerine, 4 Kasım 2016 tarihinden itibaren internetten veya Zorlu PSM gişelerinden ulaşılacak.

Göz Kamaştırıcı Bir Şova Hazır mısınız?

İngiltere kökenli prodüksiyon, 70’i aşkın müzisyen, oyuncu, sahne arkası kadrosu ve İstanbul’da buna eklenen 20 kişilik ekibi ile uluslararası bir topluluk olma özelliği taşıyor. Göz kamaştırıcı şov, 300 ödüllü kostüm, muhteşem dekor ve ışık kullanımı ile baş döndüren bir dizi teknik büyücülük barındırıyor.

Wicked, aralarında Jacqueline Hughes (Elphaba), Carly Anderson (Glinda), Bradley Jaden (Fiyero), Steven Pinder (The Wizard and Doctor Dillamond), Kim Ismay (Madame Morrible), Iddon Jones (Boq) ve Emily Shaw (Nessarose)‘ın bulunduğu uluslararası kadrosu tarafından İngilizce olarak sahnelenecek. Elphaba karakteri, zaman zaman Jodie Steele performansı ile izlenecek..

“Defying Gravity”, “Popular” ve “For Good” gibi hayranlık uyandıran şarkılara sahip olan “Büyülü Müzikal”(Time Out), “En başarılı müzikal” dalında, Broadway’de üç Tony ve altı Drama Desk Ödülü, Londra’da iki Olivier ve dokuz WhatsOnStage Ödülü, Avustralya’da ise altı Helpmann ödülü ve Grammy ödülü’nün sahibi oldu. Wicked müzikali “Opera’daki Hayaletten bu yana eşine rastlanmamış nefes kesen bir başarı” (Washington Post, U.S.) ve “Ozun dünyasına gizemli bir yolculuk” (London Evening Standard, UK) gibi yorumlarla beğeni topladı.

L. Frank Baum’un Oz Büyücüsü’nden ustalıkla uyarlanan karakterlerden oluşan, Gregory Maguire’in çok satan romanı Wicked, Oz Büyücüsü’nde bahsedilen iki büyücülük öğrencisinin daha önce anlatılmamış arkadaşlığını ele alıyor. Oz Büyücüsü’ndeki olağanüstü maceralarının sonunda bu ikiliyi Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı ve İyi Cadı Glinda olarak göreceğiz.

Wicked’ın müzikleri, daha önce Disney yapımı Pocahontas, Notre Dame’ın Kamburu ve Manhattan’ın Sihiri filmleri ile Grammy ve Akademi ödülleri kazanan Stephen Schwartz’a ait. Müzikal Winnie Holzman tarafından Gregory Maguire’ın Lanetli Batı’nın Kötü Cadısı adlı romanından sahneye uyarlandı. Dekor tasarımı Tony ödüllü Wayne Cliento tarafından yapılan müzikal, aynı şekilde iki kez Tony ödülü kazanan Joe Mantello tarafından yönetiliyor.

Baş yapımcısı Michael McCabe olan Wicked’ın diğer yapımcıları arasında; Marc Platt, Universal Stage Productions, The Araca Group, Jon B. Platt ve David Stone yer alıyor.

Wicked, İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’ne konuk oluyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR