GÜNCEL

YÖK'ten son dakika 'bütünleme' açıklaması!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 13.01.2017

YÖKten son dakika bütünleme açıklaması

Bütünleme sınavları kaldırıldı mı?

YÖK'ten son dakika 'bütünleme' açıklaması. Bütünleme sınavlarının kaldırıldığına dair sosyal medyada yayılan iddialara YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan açıklama geldi.

Bütünleme sınavları kaldırıldı mı?

Sosyal medyada yayılan iddialara YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç açıklama geldi. Saraç, "üniversitelerde bütünleme sınavlarının kaldırılması" yönünde yeni bir karar almadıklarını bildirdi.

Üniversitelerde uygulanan, vize ve final sınavlarından düşük not alan öğrencilerin notlarını yükseltmelerine ve sınıf geçmelerine yarayan bütünleme sınavlarının kaldırıldığına dair sosyal medyada yayılan iddialara YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan açıklama geldi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ KARAR TEPKİ GÖSTERDİ

Binlerce öğrenci karara tepki gösterirken Saraç iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Saraç Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Bütünleme sınavlarına ilişkin bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilerek sosyal medyada sahte bir yazı ve haber paylaşılmaktadır. Bu konuda alınmış yeni bir kararımız bulunmamaktadır. Bu yazı ve habere itibar etmeyiniz.”

Sosyal medyada, YÖK Başkan Vekili Hasan Mandal'ın imzası taklit edilerek "12 Ocak 2017 tarihli ve 2937 sayılı YÖK Eğitim Komisyonu'nun aldığı karar gereği, üniversitelerimizde uygulanan bütünleme sınavları kaldırılmıştır. 2016-2017 güz dönemi karar tarihine kadar yapılan bütünleme sınavları geçersiz sayılacaktır." ifadeleri paylaşılmıştı. YÖK, yetki devri kapsamında, bütünleme sınavı yapılması kararını üniversitelere bırakmıştı.

TGRT Haber

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR